Urwana świeca. Co dalej?
• Strona 1 z 1
Urwana świeca. Co dalej?
http://w4.bikepics.com/pics/2009%5C03%5 ... 3-full.jpg
tak jak w temacie. Nie bardzo mam pojęcie co teraz zrobić.
tak jak w temacie. Nie bardzo mam pojęcie co teraz zrobić.
- Macneil
- Świeżak
Trzeba ściągnąć głowicę i kombinować jak to wykręcić. Inaczej nie da rady.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Niestety nie ma juz mojego postu. chyba zostaał juz dawno usuniety. sprawa jest banalnie prosta, usuń porcelankę co została, puknij w porcelankę az popęka i ostrożnie ja wyciagniej - aby zostaal czysty gwint.
jak będziesz juz widział elektrodę na dół włóz papierek aby zaparł się o elektrodę , teraz przymiarka- potrzebny precik, śrubokręt krzyżakowy ale o takiej srednicy aby wchodził z trudnością w urwaną świecę , żeby sie zbytnio nie obracał , jak wchodzi z oporem to teraz klej poxipol ale szary - zrób mieszankę , opackaj nim końcówke sróbokreta bądz pręta i włóz w dziurę w ten urwany gwint -po to był papierek aby klej nie wpadł do cylindra- . Poczekaj z 1-godzinę az kleej dobrze wyschnie. I teraz energicznych ruchem odkęć ten zerwany gwint. Jak dobrze poszukach to moze mój post będzie z fotkami cco i jak zrobic , jak co to pisz.
jak będziesz juz widział elektrodę na dół włóz papierek aby zaparł się o elektrodę , teraz przymiarka- potrzebny precik, śrubokręt krzyżakowy ale o takiej srednicy aby wchodził z trudnością w urwaną świecę , żeby sie zbytnio nie obracał , jak wchodzi z oporem to teraz klej poxipol ale szary - zrób mieszankę , opackaj nim końcówke sróbokreta bądz pręta i włóz w dziurę w ten urwany gwint -po to był papierek aby klej nie wpadł do cylindra- . Poczekaj z 1-godzinę az kleej dobrze wyschnie. I teraz energicznych ruchem odkęć ten zerwany gwint. Jak dobrze poszukach to moze mój post będzie z fotkami cco i jak zrobic , jak co to pisz.
-
MATRIX123 - Świeżak
Bezpieczniejszy sposób to ściągnięcie głowicy i tak jak Senek opisał. Bałbym się kombinować jak głowica siedzi w silniku bo nawet najmniejszy odłamek może narobić biedy jeśli dostanie się do środka.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
viewtopic.php?t=15012&highlight=
pozwoliłem sobie znaleźć poost Matrix-a
pozwoliłem sobie znaleźć poost Matrix-a
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Sposób Martrix123 jest bardzo ciekawy...
przed próbą odkręcania nagrzej dodatkowo głowice wokoło tej urwanej świecy, ale proponowałbym raczej opalarkę do lakieru,niż palnik, ponieważ palnik przekazuje bardzo szybko i dużo energii punktowo.
przed próbą odkręcania nagrzej dodatkowo głowice wokoło tej urwanej świecy, ale proponowałbym raczej opalarkę do lakieru,niż palnik, ponieważ palnik przekazuje bardzo szybko i dużo energii punktowo.
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
wielkie dzięki za pomoc. Będę próbował działać i jak coś wyjdzie to powiadomię. Jak widzę w twoim poście to u Ciebie został sam gwint, a u mnie zostały jeszcze kawałeczki porcelany i trochę boję się przy tym grzebać żeby porcelana nie wpadła do środka. Może próbować powoli wyciągać porcalanę i przystawić silny odkurzacz żeby zbierał okruchy?
- Macneil
- Świeżak
Macneil napisał(a):Może próbować powoli wyciągać porcalanę i przystawić silny odkurzacz żeby zbierał okruchy?
No jest to na pewno jakiś pomysł, i nie jest on zły

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Ale w moim przypadku cały czas nie dawałby mi spokoju myśl że coś mogło się dostać do silnika, więc o tak ściągałbym głowice 

-
Łukasz_15* - Świeżak
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa