problem ze sprzęgłem
• Strona 1 z 1
problem ze sprzęgłem
ostatnio zauwazyłem cos w moim piaggio. na wolnych obrotach cos zaczeło piszczec, potem sie okazało że na wolnych obrotach ciągnie sprzęgło, co moży byc przyczyną ? obroty niskie są i tak bardzo wolne. początkowo miałem duzo wyższe i nie ciągneło. pomóżcie
-
henio12323 - Moderator
zdejmowałem sprzęgło bo miałem inny problem że zapomniałem podkładki wsadzic i ocierało mi o tą pokrywke od przekładni. wiec włozyłem podkładke tak żeby nie ocierało i z kolei teraz na wolnych obrotach kręci mi sie koło. i dosyc cięzko je zatrzymac. jak sie sprawdza stan zuzycia sprezyn ? czy sie wogule da. wczesniej wszystko działało jak nalezy.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie no da sie domyslec że jak rozciągnięte to do wymiany, a moze byc jakas inna przyczyna ? i czy to źle oddziałowuje na sprzęgło ? wiadomo sciera sie na wolnych obrotach ale czy przy jeździe ma jakis zły wpływ ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
i jeszcze jedno. dzis postaram sie to rozkrecic, ale u mnie jest takie głupie sprzęgło że spręzynki znajdują sie hmm w srodku nie widac ich po zdjęciu dzwona, orientuje sie ktos jak to sie rozbiera ? jest niby jakas sruba ale nie wiem na klucz 40 chyba czy to tym sie odkręca ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to mi tez na sprezynki wyglada gdy slabo trzymaja to okladzina mimo woli ociera i piszczy bo ociera tylko koncami
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości