R6 2006 regulacja zaworów ?
• Strona 1 z 1
R6 2006 regulacja zaworów ?
Witam,
W mojej R6 z 2006 roku po odpaleniu na zimnym silniku słychać dość głośno zawory. Motocykl przestał ponad 2 lata a jego obecny przebieg to 3 500 kilometrów. Mam pytanie czy mam oddać motocykl do regulacji luzów czy poprostu spokojnie go rozjeździć ? Pytam bo nie chcę w trakcie sezonu fundować nowego serducha.
Pozdrawiam i liczÄ™ na fachowe odpowiedzi.
W mojej R6 z 2006 roku po odpaleniu na zimnym silniku słychać dość głośno zawory. Motocykl przestał ponad 2 lata a jego obecny przebieg to 3 500 kilometrów. Mam pytanie czy mam oddać motocykl do regulacji luzów czy poprostu spokojnie go rozjeździć ? Pytam bo nie chcę w trakcie sezonu fundować nowego serducha.
Pozdrawiam i liczÄ™ na fachowe odpowiedzi.
- Włodar
- Świeżak
jak stał tyle czasu to podstawowy serwis chyba mu się należy... wymmiana płynów może i opon (jeśli stał na kołach) a i w zawory lepiej zajrzeć niż się zastanawiać. Myślę, że nawet nie ma o czym mówić, rób regulację i tyle, bo jeśli wierzyć przebiegowi to będzie jego pierwsza regulacja - a jeśli przebieg jest oszukany to tymbardziej serwis jest konieczny.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
nie znam dokladnie konstrukcji silnika R6 i jezeli sie myle to najmocniej przepraszam.
W motocyklach bardzo rzadko stosuje sie popychacze hydrauliczne. Prawdopodnie w R6 zastosowane sa tak jak w wiekszosci japonskich sportowych motocykli popychacze szklankowe z mechanizmem krzywkowym. Regulacja jest plytkowa.
W motocyklach bardzo rzadko stosuje sie popychacze hydrauliczne. Prawdopodnie w R6 zastosowane sa tak jak w wiekszosci japonskich sportowych motocykli popychacze szklankowe z mechanizmem krzywkowym. Regulacja jest plytkowa.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Są na 100% popychacze szklankowe z płytkami montowanymi pod popychaczem na zaworze.
Hydrauliczne napinacze są stosowane w Honda CB 750, Shadow 600 i 750 (starsze modele), Oraz niektóre choppery i klasyki. Yamaha, Kawasaki, Suzuki - przeważnie jest to opisane w manualu.
Jak twój mechanik mówi że są hydrauliczne to go zmień na takiego co zna się na motocyklach.
Jak ma mieć czas ktoś kto nie zna się na tego typu motocyklach ?
Skąd jesteś ? Może czasami warto pojechać do kogoś kto się zna trochę dalej ?
Pozdrawiam.
Hydrauliczne napinacze są stosowane w Honda CB 750, Shadow 600 i 750 (starsze modele), Oraz niektóre choppery i klasyki. Yamaha, Kawasaki, Suzuki - przeważnie jest to opisane w manualu.
Jak twój mechanik mówi że są hydrauliczne to go zmień na takiego co zna się na motocyklach.
Jak ma mieć czas ktoś kto nie zna się na tego typu motocyklach ?
Skąd jesteś ? Może czasami warto pojechać do kogoś kto się zna trochę dalej ?
Pozdrawiam.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości