[biblioteka] Zakup motocykla używanego – co...
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Nie kupowac od handlarza kilka lat juz jezdze na moto a mimo wszystko przy zakupie (od handlarza ) krecil kombinowal pomotal i kupilem do dzis zaluje niema co prawda powaznych awarii ale denerwujace usterki skusila nizsza cena i odleglosc <br><hr>ktos
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kupiłem u handlarza CB seven fifty- widziałem co biore. Moto był po szlifie, gośc mi wymalował ładnie wszystko od nowa, wymienił kilka rzeczy które nie były uszkodzone w trakcie szlifu tylko rzeczy ekspoatacyjne. Motor chodzi bez zarzutu. Owszem - miał tez inne moto młodsze i nawet tańsze, ale stan techniczny widoczny był od razu.<br><hr>rocky_FellerKomentatorzy napisał(a):Nie kupowac od handlarza kilka lat juz jezdze na moto a mimo wszystko przy zakupie (od handlarza ) krecil kombinowal pomotal i kupilem do dzis zaluje niema co prawda powaznych awarii ale denerwujace usterki skusila nizsza cena i odleglosc <br><hr>ktos<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kupić trupa nie jest sztuka ale kupic cos dobrego to juz wyczyn. Ja kilka lat temu zakupilem 1wsze moto (od prywatnej osoby) duzo nie dalem
znajomy zrobil serwis wymiany plynow swiec itd itd i caly sezon smigalem. Motor nigdy mnie nie zawiodl i nigdy nie stanal na drodze
Bylem zadowolony z zakupu. Sprzedalem go. Na koniec dodam ze byla to kawka Made in Japan
Co Japońskie to bezawaryjne.<br><hr>K.R.I.S

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam 35 lat i rok temu zrobilem prawko na motor. to byl moj jedyny kontakt z motorem. teraz chcem kupic scigacza i nie za dobrze wiem jakiego ? nie mam kolegow ktorzy by mi doradzili albo nawet przewiezli...<br><hr>jaanikk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam 25letnie doświadczenie z motorami wszelkiej "maści i rodzaju" no na początek proponuje żebyś szlifierki nie kupował ,bo niedoświadczony motocyklista nie opanuje tego żywiołu!!weś se czopera albo turystyka i to najlepiej do 500pojemności zeby sie oswoić a potem wstrzel się w 1000-ke, po 2 latach.zobaczysz że nawet pięćsetka da ci poczuć adrenalinke.a i bezpieczniej będzie jak już znajdziesz kolegów na motorach bo w grupie nadarzysz ,ale nie będzie widać żeś zielony w te klocki---powodzenia..<br><hr>sumoKomentatorzy napisał(a):mam 35 lat i rok temu zrobilem prawko na motor. to byl moj jedyny kontakt z motorem. teraz chcem kupic scigacza i nie za dobrze wiem jakiego ? nie mam kolegow ktorzy by mi doradzili albo nawet przewiezli...<br><hr>jaanikk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
HeheKomentatorzy napisał(a):Kupno motocykla z drugiej ręki to temat rzeka.....Czy zauważyliście że 99% motocykli na otomoto to bezwypadkowe ideały ???? Znam trochę ludzi którzy śmigają na motorach i każdy z nich choć raz leżał ja też...... kto nie leżał ??? niech pierwszy żuci kamień hehehhe<br><hr>Tony<br>Komentatorzy napisał(a):no jeżdze jusz sporo lat i 10% zaledwie motocyklistów leżało wiec nie chwal sie ze z ciebie fujara,...<br><hr>kruszynka<br>Komentatorzy napisał(a):10% ????????????rozumiem ze twoja mamusia pracuje w GUSie a ty i te 90% twoich kolegów to mistrzowie nad mistrze na grach o motocyklach na PS2
Pozdro
Twardzielu
<br><hr>Tony<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
cześć potrzebuje pomocy ;] słyszałem ze przy zakupie motoru warto jest sprawdzić stopień sprężenia w silniku może mi ktoś wytłumaczyć jak to z tym jest? bo chce kupić yamahe tzr 125 tylko ona jest z 1994roku i chciałem sie dowiedzieć jaki musiałaby mieć stopień sprężenia zeby warto było ją kupić? i czy to sprężenie jest wogóle ważne?<br><hr>Avcio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zalezy skad jestes.Komentatorzy napisał(a):mam 35 lat i rok temu zrobilem prawko na motor. to byl moj jedyny kontakt z motorem. teraz chcem kupic scigacza i nie za dobrze wiem jakiego ? nie mam kolegow ktorzy by mi doradzili albo nawet przewiezli...<br><hr>jaanikk<br>
jesli potrzebujesz krotkiej porady, albo analizowania motocykli wstepnie na podstawie zdjec z allegro to w wolnej chwili mozesz podsylac.
gg : 2791110<br><hr>haliban
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
2 lata temu mialem ten sam problem. doradzili mi gsx600f i chyba to byl dobry pomysl bo dalej nim smigam i jestem zadowolony<br><hr>armaKomentatorzy napisał(a):mam 35 lat i rok temu zrobilem prawko na motor. to byl moj jedyny kontakt z motorem. teraz chcem kupic scigacza i nie za dobrze wiem jakiego ? nie mam kolegow ktorzy by mi doradzili albo nawet przewiezli...<br><hr>jaanikk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam, mam moto, z jedna wada, literowka na ramie czyli taka mala niezgodnosc miedzy dowodem rejestracyjnym a numerami wybitymi . dokladnie pomylka jest miedzy litera H a M . kto wie bo xo lepsze moto sprowadzone, zarejestrowane hehe jak rozwiazac i wyprostowac taka sprawe. kontakt ze sprzedajacym oraz komplety dokumentow mam przy sobie lacznie z kopiami poprzednich dokumentow pozdrawiam<br><hr>big problem
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hmm 35 lat to sporo. jakiegos chopper'a moze sobie spraw. no ale jak ścigacz to ścigacz: sądze że dobrym z własnego doświadczenia (sąsiad ma) jest yamaha FAZER 600. Ma dobre osiągi i bardzo charakterystyczny wygląd, bardzo podoba mi się także cos takiego jak streetfighter a dokładniej Honda Hornet 600.Komentatorzy napisał(a):mam 35 lat i rok temu zrobilem prawko na motor. to byl moj jedyny kontakt z motorem. teraz chcem kupic scigacza i nie za dobrze wiem jakiego ? nie mam kolegow ktorzy by mi doradzili albo nawet przewiezli...<br><hr>jaanikk<br>
To są moje propozycje wiadomo mozesz z nich nie skorzystać

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bardzo przydatne w dalszej części zakupu motocyklu. Miło że ktoś się troszczy aby drugi kierowca nie jeździł na byle czym co idzie 60km/h i bieg nie wchodzi lub bez platikow.
Dzieki wielkie
pozdrawiam<br><hr>pink panther
Dzieki wielkie
pozdrawiam<br><hr>pink panther
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witaj!nie wiem kiedy to pisałeś,ale jeśli jeszcze nic nie nabyłeś,to proponuje coś bardziej normalnego niż ścigacz na początek,no chyba,że ci życie już zbrzydło.Komentatorzy napisał(a):mam 35 lat i rok temu zrobilem prawko na motor. to byl moj jedyny kontakt z motorem. teraz chcem kupic scigacza i nie za dobrze wiem jakiego ? nie mam kolegow ktorzy by mi doradzili albo nawet przewiezli...<br><hr>jaanikk<br>
Po pierwsze uczyłeś się na słabym motocyklu np.Yamaha YBR bodaj że 250 z małą mocą,a ty chcesz wsiąść na ścigacza,hmm,ryzykowne posunięcie,pewnie część osób tu się ze mną zgodzi.Odkręcisz gaz jak na nauce jazdy w ścigaczu i jest duże prawdopodobieństwo,że go nie utrzymasz lub co gorsze nakryje cię,uszkodzisz siebie i motor.Jak zauważyłem ktoś proponował Fazerka,czemu nie,lub jakieś Suzuki,itp.ok.600cm z nie dużą mocą.ale potrafią jeździć.A jak się nauczysz panować nad maszyną to wybór masz wielki,jedyne ograniczenia to z reguły cena i znaleść coś dobrego bezwypadkowego.Sam jestem na etapie wymiany i nie ma lekko,sprzętu jest,ale!!!Dodam,że mam 40 lat,jeźdźe od 1986 roku,mniej lub więcej i co rok na wiosnę muszę się troszke przyzwyczaić do sprzęta i pogarszających się dróg,Pozdrawiam,życze szczęścia w poszukiwaniach,bezkolizyjnych i bezupadkowych jazd i czerpania przyjemności z jazdy,motocyklista z Poznania<br><hr>Stefan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kupno używanego motorka to jak loteria ,ale i są tego dobre strony bo poznajemy jakimi są ludźmi ci co je sprzedają!!--bo na-pewno wiedzą co sprzedają chyba że to handlarz a oni to całkowicie olewają......<br><hr>Kruszynka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czy ktos orientuje sie gdzie mozna wypozyczyc albo kupic tanio uzywane BMW GS 1150 lub 1200 lub KTM 990. Dzieki.<br><hr>M.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak kupić używany motocykl:
<a href="http://www.poboczem.pl/filmiki/video,vId,490306,vSort,1,vTime,3" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.poboczem.pl/filmiki/video,vId,490306,vSort,1,vTime,3</a><br><hr>grzesiek
<a href="http://www.poboczem.pl/filmiki/video,vId,490306,vSort,1,vTime,3" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.poboczem.pl/filmiki/video,vId,490306,vSort,1,vTime,3</a><br><hr>grzesiek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wcale nie jest problemem kupno używanego, fajnego motoru. Znacznie gorzej jest kupić tani, nowy tego typu <a href="http://www.tylkomotory.pl/aktualnosc/motory-z-tajwanu" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.tylkomotory.pl/aktualnosc/motory-z-tajwanu</a><br><hr>AlbercikKomentatorzy napisał(a):Jak kupić używany motocykl:
<a href="http://www.poboczem.pl/filmiki/video,vId,490306,vSort,1,vTime,3" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.poboczem.pl/filmiki/video,vId,490306,vSort,1,vTime,3</a><br><hr>grzesiek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości