zx6r....synchro?
• Strona 1 z 1
zx6r....synchro?
Cześć mistrzowie mam pytanie odnośnie motocykla kawasaki zx6r z 1999 roku, chodzi mi o to kiedy np wiadomo że trzeba zrobić synchro gaźników bo niedawno zakupiłem właśnie taki motocykl i jakoś dziwnie mi szarpie na 1 i 2 biegu. Jeden znajomy który też ma taki model mówi że poprostu gazu dodawać nie potrafię a znowu drugi znajomy połapany w temacie mówi że synchro. Kiedy kilka dni temu stałem na światłach podjechał do mnie gość na f3 600 i jak kilka razy przygazował to zauważyłem że jego motocykl jakby dużo szybciej się wkręcał na obroty i z nich schodził niż mój. I teraz nie wiem co robić, proszę o pomoc.
-
Sanczo - Świeżak
z reguly synchronizacje gaznikow w motocyklach sportowych powinno przeprowadzac sie co 12 000 km.
Jezeli dopiero co kupiles motocykl i nie masz pewnosci co i kiedy zostalo ostatni raz wymienione to proponuje zrobic wiekszy serwis tj. wymiana oleju, filtrow, swiec zaplonowych, synchronizacja i ustawienie gaznikow, regulacja luzow zaworowych i inspekcja motocykla. Byc moze problem z wchodzeniem silnika na wyzsze obroty nie jest wina zle zsynchronizowanych gaznikow.
Dzial Mechanika Motocykla - tak na przyszlosc.
Jezeli dopiero co kupiles motocykl i nie masz pewnosci co i kiedy zostalo ostatni raz wymienione to proponuje zrobic wiekszy serwis tj. wymiana oleju, filtrow, swiec zaplonowych, synchronizacja i ustawienie gaznikow, regulacja luzow zaworowych i inspekcja motocykla. Byc moze problem z wchodzeniem silnika na wyzsze obroty nie jest wina zle zsynchronizowanych gaznikow.
Dzial Mechanika Motocykla - tak na przyszlosc.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Nie wiedziałem że w motocyklu reguluje się zawory
to czyli wychodzi na to że synchro jednak mnie nie ominie.. olej i filtr oleju wymieniony, filtr powietrza wyprałem płynem do naczyń, tak mi poradził kolega no i świece wymienię. Oby pomogło.

-
Sanczo - Świeżak
Witam kolege z jednego miasta.Jak chcesz synchro a nie masz gdzie robic to podjedz na dzierzonia do sklepu tak gdzie masz czesci motocykowe i tam bedzie taki mlody to powiedz mu bo on robi synchro.Pozdro
Motorynka>Skuter>Simson>Suzuki rg80>obecnie GPZ 500s
-
Urbud - Świeżak
Z tego co pamietam, to filtry K&N nadaja sie do czyszczenia. Ale nie plynem do naczyn
K&N wypuszcza swoj spray do czyszczenia i olej do nasaczenia filtra. Stozkowy tez przydaloby sie nasaczyc przed zalozeniem, wtedy lepiej spelnia swoja role. Przedmuchiwac tez nie powinienes, bo mozesz uszkodzic wlokna. Co do wypranego w plynie do naczyn, to lepiej zmien go na nowy
Pzdr

Pzdr
- smoder
- Świeżak
Jest spray Castrola (kolor niebieski) do zabezpieczania filtrów od quadów oraz crossów (do innych gąbkowych również się nadaję).
Oto ten spray:
http://www.sklep1.larsson.pl/(X(1)A(QlS6lLrayQEkAAAANzBmY2UwMDUtYWRlNC00M2MzLTg4ZDgtNjZhOWRlOGZkODg2O6czOqVU6fwoIBCU9YXJ5C9QPJk1)S(jomj51zcxzq1ye453qa5i245))/Towar.aspx?TowId=198184&View=Multi
Oto ten spray:
http://www.sklep1.larsson.pl/(X(1)A(QlS6lLrayQEkAAAANzBmY2UwMDUtYWRlNC00M2MzLTg4ZDgtNjZhOWRlOGZkODg2O6czOqVU6fwoIBCU9YXJ5C9QPJk1)S(jomj51zcxzq1ye453qa5i245))/Towar.aspx?TowId=198184&View=Multi
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości