Wyminic swiece na nowe przed czy po synchro?
• Strona 1 z 1
Wyminic swiece na nowe przed czy po synchro?
Witam panowie mam wlasnie taki dylemat,motocykl to srad 600 99' i znajomy podpowiada mi ze synchronizacja nelezy zrobic na starych swiecach jeszcze a potem dopiero zalozyc nowe.Ma ktos jakies doswiadczenia z tym?
Sracz 600
-
LukasBST - Świeżak
A dlaczego zrobić na starych?Jaki to ma wpływ na regulacje?
Moim zdanie zawsze jak się przystępuje do jakichkolwiek regulacji trzeba elementy zużyte wymienić a później regulować.
Moim zdanie zawsze jak się przystępuje do jakichkolwiek regulacji trzeba elementy zużyte wymienić a później regulować.
-
skwy - VIP Ścigacz.pl
byc moze ma to zwiazek z wskazowkami producenta swiec. Nowe swiece podczas pierwszego uruchomienia powinny pracowac przez dluzszy czas pod obciazeniem. Wymiana swiec i bezposrednia synchronizacja zaraz po owej wymianie nie daje takich mozliwosci.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Zawsze robiłem regulację zaworów, czyściłem gaźniki, wymieniałem świece i dopiero uruchamiałem, czekałem aż nagrzeje się silnik do normalnej temperatury pracy i dopiero synchronizowałem.
Czyli po wymianie świec na nowe.
Czyli po wymianie świec na nowe.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Mhmm no to w sumie dalej mam dylemat,bo to ma cos wspolnego napewno wlasnie z tym"wypalaniem" sie nowych swiec a o to sie rozchodzi ze jak juz moto rozkrece zeby zalozyc nowe swiece to bezsensu jest je spowrotem skladac zeby sie kawalek przejechac ze wzgledu na nowe swieczki.
Wiec panowie mowicie zalozyc nowe rozgrzac silnik i mozna robic synchro?
Wiec panowie mowicie zalozyc nowe rozgrzac silnik i mozna robic synchro?
Sracz 600
-
LukasBST - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa