opona
• Strona 1 z 1
opona
Witam mam pytane czy jelsi mam
Opony przód/tył 3.5-10 / 3.5-10
to da rade tylnia na tej samej feldze troche powiekszyc ? ?aby szersza lbo cus ?? to w skuterze jest oczywiscie, i mam pytanie jak ubrac ise na skuter ?? skora czy bardziej materialowo
Opony przód/tył 3.5-10 / 3.5-10
to da rade tylnia na tej samej feldze troche powiekszyc ? ?aby szersza lbo cus ?? to w skuterze jest oczywiscie, i mam pytanie jak ubrac ise na skuter ?? skora czy bardziej materialowo
- harnasisko
- Świeżak
po co ci szersza do lansu?jak tak to sobie odpuść bo pogarszaja sie sterowność i osiągi..
co do ubioru to ja jezdze w skore (jak jest zimno) normalnie to w bluzie wiem ze to nie jest najbezpieczniejsze ale coz..
co do skory to motocyklowe sa drozsze i "twarde" tz ze ciezko sie swobodnie poruszac, a miekkie skóry nie chronia dobrze wiec ja bym bral tekstylna ze wszystkimi ochraniaczami dobrze dopasowana i juz..
materialowa lepiej przepuszcza powietrze jak jest cieplo lepiej izoluje wode itp. ale skora lepiej wyglada
co do ubioru to ja jezdze w skore (jak jest zimno) normalnie to w bluzie wiem ze to nie jest najbezpieczniejsze ale coz..
co do skory to motocyklowe sa drozsze i "twarde" tz ze ciezko sie swobodnie poruszac, a miekkie skóry nie chronia dobrze wiec ja bym bral tekstylna ze wszystkimi ochraniaczami dobrze dopasowana i juz..
materialowa lepiej przepuszcza powietrze jak jest cieplo lepiej izoluje wode itp. ale skora lepiej wyglada

- talta
- Mieszkaniec forum
Hmm..
Opony nie zmieniaj, napewno dalo by rade, ale mozesz stracic wlasciwosci jezdne...
talta nie zgodze sie z toba co do skory. Sam jezdze w skorze z protektorami, jest ona bardzo wygodna, nie mam problemow z poruszaniem sie itd. Jedyna wada to waga.. Jest dosyc ciezka, co do ochrony skora to skora, przy szlifie nie powinna sie dokonca zedrzec tak jak ubranie tekstylne z materialu, WYBIERAJ SKORE !!
Opony nie zmieniaj, napewno dalo by rade, ale mozesz stracic wlasciwosci jezdne...
talta nie zgodze sie z toba co do skory. Sam jezdze w skorze z protektorami, jest ona bardzo wygodna, nie mam problemow z poruszaniem sie itd. Jedyna wada to waga.. Jest dosyc ciezka, co do ochrony skora to skora, przy szlifie nie powinna sie dokonca zedrzec tak jak ubranie tekstylne z materialu, WYBIERAJ SKORE !!
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
a nie uwazacie ze przesadzam troche w skore ubrac sie na skuter ?? ja patrze z 2 storny na to jako o bezpieczenstwo, ale tez zeby ludzie nie smiali sie ze mnie ze przesadzam troche
- harnasisko
- Świeżak
Jezdze na Aprili Rs50, w skorze... To tez skuter ;]
Nikt sie nie smieje...
Jaki masz skuter ?
Jest wiele rzeczy na ktore trzeba patrzec przy dobraniu ubioru
Nie wiemy, czy jezdzisz szybko, sportowo czy turystycznie itd
napisz cos wiecej ..
Nikt sie nie smieje...
Jaki masz skuter ?
Jest wiele rzeczy na ktore trzeba patrzec przy dobraniu ubioru

- Mateusz149
- Bywalec
Jeśli chodzi o skuter to romet 727
(otwórz link)
(otwórz link)
a jazda to zalezy czasami potrzebuje szybciej pojechac, a czasami turystycznie spaceruje sobie

a jazda to zalezy czasami potrzebuje szybciej pojechac, a czasami turystycznie spaceruje sobie

- harnasisko
- Świeżak
Hmm
Ladny skuterek ;]
Mysle ze w twoim przypadku styknie jakas dobra kurtka tekstylna, nie potrzebujesz az takiej ochrony, ktora daja drogie skory

Mysle ze w twoim przypadku styknie jakas dobra kurtka tekstylna, nie potrzebujesz az takiej ochrony, ktora daja drogie skory

- Mateusz149
- Bywalec
Skóra na nic nie jest zła, jak ktoś by się na Ciebie w takiej skórze spojrzał to by sobie pomyślał, że pewnie chwilowo jeździsz skuterem, bo Kawa jest w serwisie
Jak masz hajs i okazję to kupuj skórę, na przyszłość się przyda... Ja bym sobie chętnie też kupił kurtkę skórzaną, ale starszy mi nie pozwala ;]
I taka rada z mojej strony - zdejmij te neony, bo to wieÅ›...

Jak masz hajs i okazję to kupuj skórę, na przyszłość się przyda... Ja bym sobie chętnie też kupił kurtkę skórzaną, ale starszy mi nie pozwala ;]
I taka rada z mojej strony - zdejmij te neony, bo to wieÅ›...
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
- harnasisko
- Świeżak
Mateusz149 napisał(a):Jezdze na Aprili Rs50, w skorze... To tez skuter ;]
Nikt sie nie smieje...
Jaki masz skuter ?
Jest wiele rzeczy na ktore trzeba patrzec przy dobraniu ubioruNie wiemy, czy jezdzisz szybko, sportowo czy turystycznie itd
napisz cos wiecej ..
Aprilia rs to NIE jest skuter

a co do ubioru to dobrze dopasowany tekstyl, z protektorami itp skora na skuterze smiesznie wyglÄ…da..
-
lewko - Świeżak
talta napisał(a):neony to nie wies..
Mówisz tak, bo sam je masz...

Większość normalnych użytkowników tego forum przyzna, że neony i inne "bajery" typu świecące wentyle to wieś tjuning.
harnasisko ja Ci proponuję kupić skórę... przyda Ci się na przyszłe większe moto i bezpieczeństwo będzie dużo większe. Ci którzy odradzają Ci skórę według mnie są po prostu zazdrośni. Takie jest moje zdanie.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Tak ale nie myslisz C-bool z lekka ..
Chłopak pewnie ma z 15 lat, jesli kupi teraz skore, a za 3 lata dopiero zda na prawko i kupi wieksze moto myslisz ze kurtka bedzie jeszcze dobra ? Napewno nie..
Lewko
Aprilia to skuter ;] Silnik 50 ccm, to skuter przynajmniej dla mnie ;] Mozna to tez nazwac motorowerem xd Ale to zawsze skuter
Chłopak pewnie ma z 15 lat, jesli kupi teraz skore, a za 3 lata dopiero zda na prawko i kupi wieksze moto myslisz ze kurtka bedzie jeszcze dobra ? Napewno nie..
Lewko

- Mateusz149
- Bywalec
Hehehe chłopaki ja mam 17 lat, w listopadzie zdaje na motor bo wtedy 18, a neony sa tylko na zloty. a nad ciuchem to skora wybieram.
- harnasisko
- Świeżak
Nie chce mi się czytac wszystkiego czy dostałeś odpowiedź o tej oponie. W kazdym razie pomijając tą przyczepnosć słabszą to na wąskiej feldzie i tak zwezy się opona i bedzie tylko wyższa i zniekształcona, wcale nie szersza...
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Fenek16 wiesz ja myslalem nie o oponie szerszej tylko kolo z 10 cali na 12 wsadzic, fakt ze moge stracic na przyspieszeniu ale v max lepiej bedzie 

- harnasisko
- Świeżak
- harnasisko
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości