Zobacz wątek - Pytanie odnoście FZ6 Fazera.
NAS Analytics TAG

Pytanie odnoście FZ6 Fazera.

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Pytanie odnoście FZ6 Fazera.

Postprzez jackal_pl » 9/3/2009, 20:05

Dobry wieczór, na początku chcę się przywitać, bo to mój pierwszy post na tym forum.

Mam pytanie odnoście w/w motocykla. Przeglądając filmy w znanym serwisie internetowym o FZ6 Fazerze (tzw. "onboard") - zauważyłem, że ma elektroniczny obrotomierz - przedstawię to na poniższym screenie:
http://www.motorcycledaily.com/081203side4.jpg
Jednak, ani na www.yamaha-motor.pl, ani w tutejszym serwisie takiego nie ma, jest tylko taki:
http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/t ... y.jpg.html

Moje pytanie - może to ja się mylę, i złych nazw używam, szukając tych zdjęć naprawdę już się pogubiłem (:) ).
Może to inna odsłona tego samego motocykla. Te(n) pierwsz(e)y zegar(y) bardziej przypadł mi do gustu, ale nówki nie umiem znaleźć - czy jeszcze je produkują?
Proszę o wyjaśnienie. Z góry dziękuję,
Jackal_pl
Kawasaki ER-5, 98r.
jackal_pl
Świeżak

Postprzez maniekaga » 9/3/2009, 20:18

Te pierwsze zegary, były montowane w modelach produkowanych do 2006 r. od 2007 zostały podzielone na dwie wersje, pierwsza fz6 ma silnik wykastrowany silnik do 78 km i własnie ten pierwszy zegar i druga wersja Fz6 s2 98 km i te drugie zegary , to tak po krótce.

Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania odnośnie fz6 i fz6 s2 to piasz, ale sporo już zostało napisane.

Pozdrawiam
Maniek
maniekaga
Świeżak

Postprzez jackal_pl » 9/3/2009, 20:27

Czy te z okastrowanym silnikiem jeszcze produkujÄ…?
Zależy mi na nówce, gdybym chciał kupować.
Dzięki za odpowiedź.
Kawasaki ER-5, 98r.
jackal_pl
Świeżak

Postprzez skazi » 9/3/2009, 20:35

A tak trudno wejść na yamaha-motor.pl i samemu to sprawdzić? Robią tylko mocniejszą wersję 98KM.
skazi
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê