Zobacz wątek - Pinlock własnej roboty ;) czyli pianka do golenia
NAS Analytics TAG

Pinlock własnej roboty ;) czyli pianka do golenia

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Pinlock własnej roboty ;) czyli pianka do golenia

Postprzez karolek850 » 8/3/2009, 15:59

czesc, niewiem czy to odpowiedni dział ale jakby co to przosze nie kasowac tego tematu.

gdzieś mi sie obiło o uszy że niektórzy radzą sobie z parowaniem wizjera w kasku jesli nie maja pinlocka w nastepujacy sposob ze nakładaja pianke do golenia na wewnetrzna strone wizjera czyli tej szybki w kasku i wycieraja i w ten spsob szybka nie paruje...

na ile to jest skuteczne to niewiem, nie mialem jeszcze okazji przetestowac, wiec chciałbym sie dowiedziec czy panstwo cos o tym słyszeli o takim sposobie? a moze co inne trzeba uzyc zamiast pianki? ;)

wiem ze jest pinlock ale lepsze cos innego jak np. pianka jak bez niczego :)
karolek850
Świeżak

Postprzez kravec » 8/3/2009, 17:11

sa preparaty do spryskiwania szybek (np do okularow plywackich)
kravec
Administrator

Postprzez Kurt » 9/3/2009, 02:01

Ja słyszałem żeby to szamponem robić, tylko takim zwykłym jakimś. Kolega to kiedyś testował, mówił że sie trochę mazało i musiał długo polerować żęby zrobiło się przeźroczyste. Podobno trochę mniej parowało nie wiem na ile to starcza. Ja sam skłaniałbym się tak jak kravec pisze żeby użyć jakiegoś środka do okularów albo nawet na stacjach można kupić antifoga do szyb samochodowych i to napewno też coś da.
Kurt
Świeżak

Postprzez Leg1oN » 9/3/2009, 02:09

środki do okularów średnio działają.. moje kobietka nosi okulary i nie szczędzi pieniędzy na tego typu środki, a nie dają one takiego efektu, które daje porządny antifog czy tym bardziej w kasku pinlock..
Leg1oN
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez falconiforme » 9/3/2009, 08:51

Środki od wewnątrz szybko schodzą. Brak długotrwałego efektu przeszkadza w życiu.

Pinlock da się zamontować do każdej szybki.
Oczywście trzeba wywiercić mocowanie, ale to jest najlepsze rozwiązanie gdzie nie masz Anti-Foga w Standardzie lub nie jest on w akcesoryjnej szybce wklejony.
Czy szybka ma AF da się stwierdzić po nachuchaniu na jej końcówki(blisko mocowania) od strony wewnętrznej - widać od razu gdzie przycięli Folię z AF.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Pawcio415 » 9/3/2009, 09:16

Mozna zamontowac do kazdego kasku ale nie zawsze spelni to swoje zadanie tak jak powinno.
W motocyklach turystycznych nie ma problemu natomiast w scigaczach,gdzie naturalnie wymuszona pozycja kierowcy powoduje zadzieranie glowy do gory zalozenie pin-locka nie jest taka prosta sprawa.
Jesli zalozysz go na srodku szybki lub troszke nizej to bedzie Ci przeszkadzala jego dolna krawiedz znajdujaca sie dokladnie na lini horyzontu i obraz bedzie Ci migal bo bedziesz widzial sama krawedz pin-locka.
Jesli zalozysz troszke wyzej to prawdopodobnie nie otworzysz szybki w kasku bo bedzie Ci przeszkadzala gorna krawedz pin-locka chaczaca o uszczelke.
Pawcio415
Świeżak

Re: Pinlock własnej roboty ;) czyli pianka do golenia

Postprzez kosta » 9/3/2009, 11:33

karolek850 napisał(a):gdzieś mi sie obiło o uszy że niektórzy radzą sobie z parowaniem wizjera w kasku jesli nie maja pinlocka w nastepujacy sposob ze nakładaja pianke do golenia na wewnetrzna strone wizjera czyli tej szybki w kasku i wycieraja i w ten spsob szybka nie paruje...
i po co takie akcje jak są kosmetyki które dają pożądany efekt a kosztują 20 zł....
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez LukasBST » 9/3/2009, 14:35

Ja popieram najlepiej zainwestowac te 80zl w szybke pinlock,odkad kupilem ja do swojego nolana na nic innego bym jej nie zamienil,poprostu bajer i zapomnialem juz jak to jest otwierac czy uchylac co chwile szybe zeby nie parowala.
Sracz 600
LukasBST
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê