Buty SIDI - większy rozmiar niż codzienne buty?
• Strona 1 z 1
Buty SIDI - większy rozmiar niż codzienne buty?
Czy to rzeczywiście prawda, że przy zakupie butów SIDI należy wybierać o numer większe, niż buty w których chodzimy na co dzień? I tak jeżeli chodzę w butach 43, gdzie długość wkładki wynosi ok. 28 cm. to powinienem wybrać buty SIDI o numerze 44, w których długość wkładki ma ok. 29cm?
- Orsi
- Świeżak
Moje SIDI kupiłem akurat numer większe, ale nie względu na jakąś regułę czy coś w tym stylu, tylko dlatego że po prostu pasowały;
najlepiej przymiarkę dobrą zrobić i dobrać sobie odpowiednie.
najlepiej przymiarkę dobrą zrobić i dobrać sobie odpowiednie.
<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
-
mikun - Świeżak
Ja bym na Twoim miejscu się nie stosował do tej reguły. Mam buty normalne 42 i po przymiarce kupiłem również Sidi Vertigo 42, leżą idealnie.
Pojedź po prostu do sklepu i przymierz, bo potem zostaniesz zza dużymi butami i będzie kłopocik
, należy pamiętać że każdy ma inną stopę i nie koniecznie możesz czuć się wygodnie w butach Sidi.
Jeżeli lekko będą uciskały w kostce, to nie przejmuj się, moje ułożyły się bardzo szybko.
Pojedź po prostu do sklepu i przymierz, bo potem zostaniesz zza dużymi butami i będzie kłopocik

Jeżeli lekko będą uciskały w kostce, to nie przejmuj się, moje ułożyły się bardzo szybko.
-
MaRRiusz - Świeżak
a powiedzcie mi czy macie jakis patent na to by suwak od kombi( dainese laguna seca) w butach vertigo nie uwierał..
cholera nie moge sobei z nim poradzic ..po zapieciu i sciągnieciu butów mechanizm suwaka od kombi napierdziea mnie w noge .stosowałem jzu rozne ułozenia tego ustrojstwa i nei moge sobie poradzic .moze za mocno sciągam buty pokretłem ??ale jak poluzujne to lata mi w nig noga na boki a tak chyba nie powinno byc .
wiem ze pierdoła ale dla mnie upierdliwa
cholera nie moge sobei z nim poradzic ..po zapieciu i sciągnieciu butów mechanizm suwaka od kombi napierdziea mnie w noge .stosowałem jzu rozne ułozenia tego ustrojstwa i nei moge sobie poradzic .moze za mocno sciągam buty pokretłem ??ale jak poluzujne to lata mi w nig noga na boki a tak chyba nie powinno byc .
ERŁAN 08
- danielot
- Świeżak
ja nacodzien chodze w obuwiu o rozmiarze 42,5 ,długosc wkładki chyba 27,5cm.
Kupilem sidi vertigo 43,pasuja idelanie,ale najpierw mierzylem w sklepie a potem allledrogo i mam
Przymierz najpierw bo to troche kasy jest,po co żałować...
Kupilem sidi vertigo 43,pasuja idelanie,ale najpierw mierzylem w sklepie a potem allledrogo i mam

Przymierz najpierw bo to troche kasy jest,po co żałować...
-
mlody - VIP Ścigacz.pl
niestety ten typ tak madanielot napisał(a):a powiedzcie mi czy macie jakis patent na to by suwak od kombi( dainese laguna seca) w butach vertigo nie uwierał..
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Ścigacz.pl
myslałem ze wyzsza pola ciucha juz nie ma zadnych niedogodnosci a tu sie okazuje ze głupi mechanizm suwaka uprzykrza komfort jazdy cholerka ..
wczesniej miałem buty do tego kombi falco i fakt ze wtedy nie upijało ale moze dlatego ze FALco mniej upinały noge w łydce ..
wczesniej miałem buty do tego kombi falco i fakt ze wtedy nie upijało ale moze dlatego ze FALco mniej upinały noge w łydce ..
ERŁAN 08
- danielot
- Świeżak
Buty na co dzien ? To zalezy, ja np nosze Adidasy nr 45 i 1/3, Nike 45,5 (wiadomo roznie bywa ze sportowym obuwiem), ale pantofle czy zwykle polbuty 43 tak jak Ty.
Sidi Vertigo Air mam nr 44. Mierzylem najpierw 43 ale jednak byly ciut przy ciasne...
Sidi Vertigo Air mam nr 44. Mierzylem najpierw 43 ale jednak byly ciut przy ciasne...
- inek01
- Świeżak
musisz przymierzyc kolego, innego wyjscia nie ma. gdybym nie przymiezyl smx-plus'ow to bym mial za male buty. A potem okazalo sie ze Alpiny wogule sie nie nadaja dla mnie i mam sidi,ale tez przymierzalem

-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe