Mam pytanie odnośnie grubości lakieru w Zx10r 07r
• Strona 1 z 1
Mam pytanie odnośnie grubości lakieru w Zx10r 07r
Ostatnio byłem na oględzinach Kawy zx10r 07r, wziąłem ze sobą miernik grubości lakieru. Na zbiorniku paliwa i błotniku przednim była inna grubość, na feldze przedniej i tylnej tez grubość lakieru była inna. Właściciel twierdził że 200% bezwypadkowy. Czy możliwe że fabrycznie na elementach różni się grubość lakieru? Czy ja niepotrzebnie panikuję?
Ostatnio edytowano 9/3/2009, 00:12 przez dolek, łącznie edytowano 3 razy
- dolek
- Świeżak
Trolu! Ciekawe jak zmierzyłeś grubość lakieru na plastikowych owiewkach? Chyba czarodziejską różdżką. Tak samo jak tą kawę widziałeś w kryształowej kuli pewnie
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
Nie miły jesteś. Są różne mierniki. np.:
http://www.merazet.pl/1186/produkt.html
Więc nie wyzywaj ludzi.
Idź do salonu kawasaki z miernikiem
.
http://www.merazet.pl/1186/produkt.html
Więc nie wyzywaj ludzi.
Idź do salonu kawasaki z miernikiem

-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
"Ultrametr A300 - Miernik grubości powłok na konstrukcjach stalowych"
Do tej pory nie było mierników, którymi można było sprawdzić grubość powłoki lakierniczej na plastiku, na elementach aluminiowych można.
Tak więc jeśli jest dobry miernik (z tego co wiem taki kosztuje około 6000PLN) to można zmierzyć oprócz zbiornika felgi (pod warunkiem że nie są magnezowe). I z tego co wiem tylko nieliczne firmy (ubezpieczalnie, komisy, rzeczoznawcy) posiadają takie mierniki.
Do tej pory nie było mierników, którymi można było sprawdzić grubość powłoki lakierniczej na plastiku, na elementach aluminiowych można.
Tak więc jeśli jest dobry miernik (z tego co wiem taki kosztuje około 6000PLN) to można zmierzyć oprócz zbiornika felgi (pod warunkiem że nie są magnezowe). I z tego co wiem tylko nieliczne firmy (ubezpieczalnie, komisy, rzeczoznawcy) posiadają takie mierniki.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
hehehe facet jeśli ty porównujesz grubość lakieru na feldze do zbiornika, brak słów. Felgami to się nikt nie przejmuje, nawet fabryka, a po drugie przeważnie malowane są w innym systemie, akryl, a nie baza-klar.
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Kedar-88 napisał(a):hehehe facet jeśli ty porównujesz grubość lakieru na feldze do zbiornika, brak słów. Felgami to się nikt nie przejmuje, nawet fabryka, a po drugie przeważnie malowane są w innym systemie, akryl, a nie baza-klar.
Nie porównuje grubości lakieru na zbiorniku paliwa do felgi. Tylko na zbiorniku i na przednim błotniku nie była ta sama grubość powłoki. Na feldze przedniej i tylnej też tester wykazał inną grubość
- dolek
- Świeżak
to proponuje Ci zostawić czujnik w spokoju i poszukać, niedociągnięć na lakierze w postaci różnego rodzaju pyłków , czy ziaren piasku, jeśli ów są to motocykl był malowany, stara i sprawdzona metoda
..jak znajdziesz odpowiedni kąt to zobaczysz ułożenie lakieru, malowane motocykle mają ją nie równiejszą, bardziej "pofalowaną"(tam nie do końca są fale, raczej przypomina to taki "baranek"), oczywiście zależy to też od lakiernika.

..jak znajdziesz odpowiedni kąt to zobaczysz ułożenie lakieru, malowane motocykle mają ją nie równiejszą, bardziej "pofalowaną"(tam nie do końca są fale, raczej przypomina to taki "baranek"), oczywiście zależy to też od lakiernika.
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Kedar-88 napisał(a):to proponuje Ci zostawić czujnik w spokoju i poszukać, niedociągnięć na lakierze w postaci różnego rodzaju pyłków , czy ziaren piasku, jeśli ów są to motocykl był malowany, stara i sprawdzona metoda
Nie było na lakierze tzw baranka, Kawka koloru zielonego łatwo by było zauważyć. Pytam dlatego ponieważ dzisiaj za parę godzin wyjeżdzam na oględziny Gixa i nie wiem czy sugerować się czujnikiem lakieru czy to normalne że grubość lakieru pomiędzy elementami się różni. Może nie potrzebnie panikuje, ale trochę kaskę składałem... a w dzisiejszych czasach kupić "kloca" po dzwonach nie problem.
Dzięki
- dolek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości