malowanie motocykla
• Strona 1 z 1
malowanie motocykla
witam.nie wiem czy można umieszczać taki temat na tym forum ale chciałbym się dowiedzieć ile kosztowałoby pomalowanie motocykla(wszystkie plastiki,bak i przedni błotnik),na kolor czerwony metalic.chodzi mi głównie o koszt farby(ile jej trzeba),podkładu itd.wszystko jest przygotowane pod malowanie. z góry dzięki za odp.
- snajper1991
- Świeżak
- snajper1991
- Świeżak
ja nie mieszkam w mieście.jest u nas jeden blacharz który powiedział mi za 100ml farby 90zł.mi się wydaje to trochę drogo dlatego pytam.
- snajper1991
- Świeżak
Witam.
Odebrałem właśnie wszystkie rzeczy od lakiernika. Malowałem Suzuki GSX 600 F z 2002 r. Przeraziłem się ilością plastików. Malowałem wszystko od przedniego błotnika przez boczne owiewki, tylny uchwyt. Jedyną rzeczą którą nie malowałem to bak. Na całość poszło około 1 litra farby (perła niebieska) zmieniałem kolor jednej owiewki z czarnego na niebieski. Cena litra farby to ok. 220 zł samej bazy do tego koszt lakieru, rozcienczalników, papierów ściernych i podkładu. Cena nietstey zależna jest od zakładu w którym będziesz malował motor. Ja za całość z materiałem zapłaciłem 500 zł. Fakt, że malował to znajomy w pomieszczeniu, któremu że tak poiwem daleko do bezpyłowej komory ale wyszło całkiem dobrze. Teraz czekam na dobre wyschnięcie lakieru i umawiam się na polerkę, która w takich warunkach jest niestety nieodzowna. Kolega malował motor w Szczecinie i zapłacił za taki sam lakier (przy założeniu że nic nie robił przy całym tym procederze) 2000 zł, więc cena jest dość duża ale jakość już widoczna.
Odebrałem właśnie wszystkie rzeczy od lakiernika. Malowałem Suzuki GSX 600 F z 2002 r. Przeraziłem się ilością plastików. Malowałem wszystko od przedniego błotnika przez boczne owiewki, tylny uchwyt. Jedyną rzeczą którą nie malowałem to bak. Na całość poszło około 1 litra farby (perła niebieska) zmieniałem kolor jednej owiewki z czarnego na niebieski. Cena litra farby to ok. 220 zł samej bazy do tego koszt lakieru, rozcienczalników, papierów ściernych i podkładu. Cena nietstey zależna jest od zakładu w którym będziesz malował motor. Ja za całość z materiałem zapłaciłem 500 zł. Fakt, że malował to znajomy w pomieszczeniu, któremu że tak poiwem daleko do bezpyłowej komory ale wyszło całkiem dobrze. Teraz czekam na dobre wyschnięcie lakieru i umawiam się na polerkę, która w takich warunkach jest niestety nieodzowna. Kolega malował motor w Szczecinie i zapłacił za taki sam lakier (przy założeniu że nic nie robił przy całym tym procederze) 2000 zł, więc cena jest dość duża ale jakość już widoczna.
- jacakam
- Świeżak
to dość tanio cię wyszło.mi kolega będzie malował moto.też od błotnika aż po sam koniec i bak też muszę wymalować.ja chcę czerwoną perłę a z tego co słyszałem to najdroższy kolor...ja chce moto odmalować pojeździć chwilę i sprzedać i nie zalezy mi tak bardzo na jakości.
- snajper1991
- Świeżak
- snajper1991
- Świeżak
- snajper1991
- Świeżak
Witaj ja dziś zakupowałem lakiery by pomalować moją FZR za 1l podkładu i 1l klaru zaplaciłem 80zł i za zwykły lakier bazowy zaden metalic ani perła 15zł za 100ml. Na cały motocykl (czacha, obczne, błltnik , bak, zadupek) mylsle ze starczy 700ml bazy.
-
lukaszy - Świeżak
no to zajebiście tanio pomalowałeś moto.też tak myślałem że starczy 700-800ml.ale wiesz u mnie jesz trochę więcej tego plastiku niż w FZR i koszty będą trochę większe.
- snajper1991
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa