Kawasaki ZZR 600 E - gdzie się znajdują świece?
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZZR 600 E - gdzie się znajdują świece?
Witam! Mam problem z Kawasaki ZZR 600 E (1993r.).
Moim problemem jest to, że dziś chciałem pojeździć na Kawie, a tu ... nie da rady. Odpaliłem ją aby "posłychać" jak chodzi i po jakiś może 2 min. zgasła! I tu się zaczeło. Nie chce odpalić! Próbowałen na popych i nic. Cóż zadzwoniłem do znajomego i stwierdził, że to rozchodzi się o świece, bo pewnie w są zalane czy coś. No i teraz zaczeły się schodki. Gdzie one są?! I tu proźba do Was abyście mi pomogli w "odnalezieniu" świec w mojej Kawie.
Z góry dziękuję!
Czekam na odpowiedzi
Moim problemem jest to, że dziś chciałem pojeździć na Kawie, a tu ... nie da rady. Odpaliłem ją aby "posłychać" jak chodzi i po jakiś może 2 min. zgasła! I tu się zaczeło. Nie chce odpalić! Próbowałen na popych i nic. Cóż zadzwoniłem do znajomego i stwierdził, że to rozchodzi się o świece, bo pewnie w są zalane czy coś. No i teraz zaczeły się schodki. Gdzie one są?! I tu proźba do Was abyście mi pomogli w "odnalezieniu" świec w mojej Kawie.
Z góry dziękuję!
Czekam na odpowiedzi

- KrzysiekZZR600
- Świeżak
Cześć- mam taką saka kawe z tego samego rcznika tez model E. Niestety trzeba sciagna zbiornik+ obudowę filtra powierza tą czarna plastikową co jest pod zbiornikiem i masz już swieczki. Wykręć je , ale pamietaj o delikatnym przykręceniu aby nie urwac gwintu. Polecam wymienic przewody wysokiego napięcia tak na wszelki wypadek ja za przewód 1,5 metra hitachi zapłaciłem 15 zł w Poznaniu. Jak juz złożysz wszystko do kupy to musisz dac ssanie na maxa ,bez gazu powinien odpalić , niech tak pochodzi z 2 minuty potem powoli odpuszczaj ssanie jak będzie się dławić to trzeba pomóc sobie gazem , wolne obroty ustawisz pokrętłem umieszczonym pod zbiornikiem jest przymocowany do osłony zębatki przedniej w prawo jak kręcisz to zwiększasz jak w lewo to zmniejszasz i tyle. Na ciepłym silniku jak ci zgasnie to nie dawaj ssania bo zalejesz moto i impreza zaczyna sie od nowa. w razie czego służe pomocą 

-
MATRIX123 - Świeżak
- KrzysiekZZR600
- Świeżak
Jak sciągniesz zbiornik to pojawi się obudowa filtra powietrza czarna musisz całą ją rozkręcić wszystkie sróbki zewnętrzne i dwie wewnątrz o ile dobrze pamiętam aby sie dostać do śróbek wewnętrznych jak juz sciagniesz zewnętrzną górną pokrywę , umki musisz na dolnej pokrywie od strony siedzenia masz takie dwie gumki musisz je sciągnąć i mozesz tędy włożyć śróbokręt , jak juz masz to wszystko zrobione to jeszcze trzeba rozkręcić po jednej i po drugie j stronie doloty airboxów i wyciagasz wężyk i sciagasz ta obudowę -wtedy widzisz cewki + kable + fajki itp .
- Załączniki
-
- wt_2084.jpg (49.28 KiB) PrzeglÄ…dane 3377 razy
-
- wt_2084.jpg (49.28 KiB) PrzeglÄ…dane 3377 razy
-
MATRIX123 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości