Zobacz wÄ…tek - Problem z gaznikami Suzuki GSXR 1100 (olejak)
NAS Analytics TAG

Problem z gaznikami Suzuki GSXR 1100 (olejak)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z gaznikami Suzuki GSXR 1100 (olejak)

Postprzez messer » 5/3/2009, 23:18

Witam,
Przekladalem silnik w moim olejaku, ale zostawilem te same gazniki co w poprzednim. Przy poprzednim silniku wszystko bylo ok. Wczoraj chcialem odpalic silnik, i okazalo sie ze na drugim gazniku jest przeciek, a dokladniej na takim malym zaworku (chyba do spuszczania benzyny) jest tam sróbka (imbus), myslalem ze jak sie ja dokreci bedzie ok, ale to nic nie dalo. Przy reszcie gaznikow odkrecenie tej sróby powoduje spust paliwa. Zastanawiam sie co moze byc przyczyna ze nagle w jednym z nich zaczelo kapac paliwo. :shock:

Druga sprawa dotyczy podlaczenia przewodow paliwa do gaznikow. Sa tam 2 przewody grube idace od baku do gaznikow i teraz nie wiem czy mozna je podlaczyc zamiennie? jest tez maly przewod idacy z baku do prawego gaznika, taki cienki. Jest w ogole takie cos jak powrot do baku, niepobranego przez gazniki paliwa?

Jest to moje pierwsze moto, i jeszcze go nie rozbieralem wiec wybaczcie mi moj laicyzm :oops: :?
messer
Świeżak

Postprzez PajÄ…k » 6/3/2009, 00:19

Z tego co kojarzę w Olejakach nie było pompy paliwa więc o czymś takim jak powrót paliwa można zapomnieć.. Ps podaj konkretne dane który to rok bo chyba były różne gaźniki.. Poszukaj serwisówki tam powinieneś znaleźć wszystko co i jak podłączyć a co do paliwka kapiącego to ja bym wyjął gaźniki i je obejrzał.. bo coś musi być nie tak jakaś uszczelka czy coś..
PajÄ…k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez PajÄ…k » 6/3/2009, 17:11

Nie z taką wagą i mocą każdy da sobie z nim radę...
To jak dostaniemy wiecej informacji... Co to za rok ?
PajÄ…k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez messer » 7/3/2009, 12:23

pierwszy powazniejszy, byl nsr 125 i gs 500 ale krotko, teraz nigdy mniej niz litr :) moto bardzo przyjemne od roku w moich rekach...bo jezdzic trzeba z glowa :lol:

rok 91' , tymczasowo owinalem ta srobke teflonem i jak narazie nie leci, wyciagne gazniki pozniej bo to nie jest latwa sprawa w tym modelu :x
messer
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 8/3/2009, 22:31

Prawdopodobnie zaworek iglicowy w gaźniku nie trzyma lub pływak się zawiesił, koniecznie zrób gaźniki, jak tak zostawisz to paliwo może dostać się do oleju przez cylinder i oprócz zalania świecy będziesz miał olej do wymiany.
Wyjmij gaźniki i wyczyść oraz sprawdź przed włożeniem czy nie cieknie paliwo z nich.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez messer » 9/3/2009, 00:19

ok, lepiej zeby nie zmieszal sie z olejem bo dopiero co go wlalem :?

a jak mam rozpoznac czy np sie juz zmieszalo? :cry:
messer
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 11/3/2009, 13:44

Poziom oleju by urósł powyżej tego co wlałeś.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê