silnik cbr 600
• Strona 1 z 1
silnik cbr 600
witam serdecznie moj koeljny problem jest nastepujacy :
czy silnik od f2 pasuje do f3 i od f4 (gaznikowy) do f3 ? i jakie sa roznice.
czy silnik od f2 pasuje do f3 i od f4 (gaznikowy) do f3 ? i jakie sa roznice.
... gdy zakladam kask inaczej patrze na swiat...
- kuba17
- Świeżak
-
elco - Moderator
oj moje niedopatrzenie
silnik od f4 nie pasuje do f3. W F4 wystepuje juz aluminiowa rama z zupelnie innymi mocowaniami. Silnik takze zostal diametralnie zmieniony. Przekladajac silnik z F2 do F3 i odwrotnie ciezko jest uzyskac te same parametry. Poza silnikem te motocykle pozornie wygladajace tak samo posiadaja dosc znaczace roznice.

silnik od f4 nie pasuje do f3. W F4 wystepuje juz aluminiowa rama z zupelnie innymi mocowaniami. Silnik takze zostal diametralnie zmieniony. Przekladajac silnik z F2 do F3 i odwrotnie ciezko jest uzyskac te same parametry. Poza silnikem te motocykle pozornie wygladajace tak samo posiadaja dosc znaczace roznice.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
to hornetowski ma tyle samo koni ter same mocowania itp jak f3 zebym zonka nie mial.
?? ;> no i p.s podczas straty komprechy wymienic silnik czy poszczegolne czesci.

... gdy zakladam kask inaczej patrze na swiat...
- kuba17
- Świeżak
kurcze tez sie zapedzilem.. jestem calekiem przekonany ze mocowania ma te same, .. hornet jest odrobine (cos kolo 10 koni) slabszy bo ma inne gazniki (o ile dobrze pamietam gardziele o mniejszej srednicy) niz f3.. co do mocowań poczekaj na wypowiedz elcommendante.. zna sie na cebrach jak malo kto..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
silnik ma dokladnie ten sam system mocowan.
Poza inna srednica gardzieli gaznikow i nieco innym systemem doladowania powietrzem o innych zmianach w silniku, a wlasciwie w sposobie zasilania silnika Horneta nie slyszalem. Niestety nie mam pewnosci czy samo przelozenie gaznikow poskutkuje zmiana mocy. Ale szczerze mowiac nawet jesli nie to powiem szczerze, ze 5 koni nie zrobi wiekszej roznicy.
Poza inna srednica gardzieli gaznikow i nieco innym systemem doladowania powietrzem o innych zmianach w silniku, a wlasciwie w sposobie zasilania silnika Horneta nie slyszalem. Niestety nie mam pewnosci czy samo przelozenie gaznikow poskutkuje zmiana mocy. Ale szczerze mowiac nawet jesli nie to powiem szczerze, ze 5 koni nie zrobi wiekszej roznicy.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości