Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Dostawcy pizzy na skuterach –...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Dostawcy pizzy na skuterach –...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2014, 11:29

Komentatorzy napisał(a):W zasadzie o stan skuterów dbają miedzy innymi sami kierowcy . Wiadomo jak się mówi : "jak się nie wywrócisz to się nie nauczysz " . Niestety może restauracje zamiast płacić za naprawy skuterów powinny zainwestować w jakieś małe szkolenia . Może to by im by bardziej się opłaciło .Często sam miałem do czynienia z takimi ludźmi którzy się dopiero uczyli jeździć na skuterach jak przyszli do tej pracy. Ale efekty było szybko widać po tym jak za szybko zaczęli kozaczyć . Tez jeździłem jako dostawca skuterem przez dwa lata i znam temat od podszewki . Widać wyraźny brak techniki jazdy . Podejdźcie kiedyś do dostawczego skutera i pociągnijcie za klamkę od tylnego hamulca (jeżeli nie jest hydrauliczny) . Co zobaczycie ? Wieeeeeeeelki luz . Wszyscy potrafią tylko hamować tylnym kołem .Co wychodzi przy awaryjnych hamowaniach itd.Nie ma się co dziwić potem ze te skutery wyglądają jak wyglądają . Co do ruchu miejskiego . No cóż ryzyko . A wiecie ze kucharze w restauracjach są na większą sumę ubezpieczeni niż skuterowi dostawcy ? ;) Wiadomo ze często się widzi szalejących dostawców po chodnikach i ulicach . Ale taka jest ich praca. Niestety im więcej dostaw zrobisz tym więcej zarobisz . Co do wyposażenia . Ciężki temat .... Niestety większość restauracji przy zakupie sprzętu dla dostawców myśli portfelem ewentualnymi premiami dla kierowników restauracji . Im więcej pieniędzy zaoszczędzą tym większa premia . Kaski kupowane za 45 zł . wiadomo na jakim portalu aukcyjnym , kurtki nie posiadające nawet kartonowego ochraniacza chociaż na jeden łokieć. Rękawice typowe z bazaru (zresztą jak napisał mój serdeczny przyjaciel z ławki Kozo) . To by było w tyle w takim małym skrócie . I pamiętajcie dajcie dostawcy przynajmniej jakieś 2 zł. żeby się chłopak ucieszył a nie pytanie w środku zimy ( pan na motorynce przyjechał ? Panu nie zimno ? ) Serdecznie pozdrawiam . <br><hr>Walas<br>
Szukam dostawcy, który miał wypadek, lub który został pobity. Przygotowuję reportaż TV o dostawcach. Piszcie - gwarantuje anonimowość. M. biuromichal80@gmail.com<br><hr>Michał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2014, 11:30

Komentatorzy napisał(a):Może i są twardzi, ale jeżdżą jak szaleńcy. Co mnie to obchodzi że się jeden z drugim spieszy? Może dostawczaki i tiry też zaczną jeździć pod prąd i po chodnikach? Im się też spieszy.<br><hr>zenek<br>
Szukam dostawcy, który miał wypadek, lub który został pobity. Przygotowuję reportaż TV o dostawcach. Piszcie - gwarantuje anonimowość. M. biuromichal80@gmail.com<br><hr>Michał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2014, 11:31

Komentatorzy napisał(a):A ja jestem pełen podziwu dla dostawców na skuterach. Jeżdżą cały rok, często w śniegu, lub ulewnym deszczu (o czym mowa w art.) Radzą sobie super. Niestety sprzęt mają marny. Dostawcy Tele Pizzy z Opola mają skuterki bez kierunkowskazów, lampa przednia to ledwie ogarek, opony i reszta równie koszmarne, noszą kaski o 3 numery za duże i zwykłe codzienne ciuchy. Nie za fajnie :(<br><hr>Gnypek<br>
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 55 gości

na górê