Mam problem z YZ 125
• Strona 1 z 1
Mam problem z YZ 125
Witam!
Zauważyłem,że z mojej Yamahy YZ 125 (2002 rok),a dokładnie z dziurki w dolocie i z wydechu kapie czarny olej (szczególnie, jak pochodzi na ssaniu). Plastik przy wydechu wygląda, jakby był pomalowany czarnym sprayem. Na początku myślałem że to olej z mieszanki, ale ten ma zupełnie inny kolor.
Jaka może być tego przyczyna??
Zauważyłem,że z mojej Yamahy YZ 125 (2002 rok),a dokładnie z dziurki w dolocie i z wydechu kapie czarny olej (szczególnie, jak pochodzi na ssaniu). Plastik przy wydechu wygląda, jakby był pomalowany czarnym sprayem. Na początku myślałem że to olej z mieszanki, ale ten ma zupełnie inny kolor.
Jaka może być tego przyczyna??
- YZ125
- Świeżak
Mozliwe ze nie spala wszystkiego i sie zbieraz w dyfuzorze i kapie zawsze cos zostanie.
A jak nie to kapie ze skrzyni olej przekladniowy
Mowiac inaczej puszcza soki
Mysle ze nic powaznego mi tez sie tak dzieje.pozdr
A jak nie to kapie ze skrzyni olej przekladniowy
Mowiac inaczej puszcza soki

Mysle ze nic powaznego mi tez sie tak dzieje.pozdr
- Piotrek14821
- Świeżak
Norma, niczym się nie martw. To resztki nieprzepalonego oleju, który silnik musi gdzieś wywalić. Ja też w RM mam cały plastik ubrudzony w oleju i jest ok. Zero strachu.
Pzdr.
Pzdr.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Yamaha YZ chlapie olejem
No to żeście mnie chłopaki uspokoili
bo ktoś mi powiedział, że to olej ze skrzyni i że na pewno jest dziura w silniku, ale to raczej niemożliwe, żeby olej przekładniowy dostał się do tłumika. A od czego zależy ilość oleju który wylatuję (od ilości oleju w mieszance, od jakości oleju) ?? Szczerze mówiąc mam już pewnie cały tłumik zapchany tym nagarem. Jak umyć tłumik od srodka?? Czy mozna zdjąć cały zestaw wydechowy razem dyfuzorem i go czymś przepłukać ze wszystkich nagarów??
Tak na marginesie, jakie oleje do crossów polecacie najbardziej (silnikowe i przekładniowe)? Cena nie gra roli. Liczy się jakość

Tak na marginesie, jakie oleje do crossów polecacie najbardziej (silnikowe i przekładniowe)? Cena nie gra roli. Liczy się jakość
- YZ125
- Świeżak
- Piotrek14821
- Świeżak
nie bede tworzyl nowego tematu wiec zapytam o moja yz 125. A wiec wyjechalem pewnego dnia i smigalem ok 1godz stanalem by odpoczac i po 10 min odpalilem i pojechalem i nieujechalem daleko. Poniewarz motor wpadl mi w koleine i postawilo mnie w poprzek motor zgasl i juz nie chcial zapalic kopalem go i nic pchalem i tylko od czasu szczelilo z tlumnika odpalil dopiero gdy sie puscielem z sporej gory i jak sie zgasi silnik to nie chce zapalic tylko szczela z tlumnika i jeszzce jak sie kopie to tak slychac jak by bylo gdzies przebicie ale patrzylem i nie ma nigdzie na swiecy jest iskra co moze byc tego przyczyna
- yamaha125
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości