Zobacz wÄ…tek - Akcja "Znicz"
NAS Analytics TAG

Akcja "Znicz"

O wszystkim
_________

Postprzez Yuurei » 2/11/2006, 16:29

Spoko Magik. Ogólnie trzeba by jeszcze nakreślić co to znaczy pijany rowerzysta. Czy taki po dwóch piwach czy taki, który ledwo na rower może wsiąść. Jeśli chodzi o tego pierwszego to nadal będę uważał, że stwarza on mniejsze zagrożenie niż rowerzysta nieoświetlony :-)

A jak coś to możemy dalej na privie polemizować :)
Your ability to brake is Your right to speed
Yuurei
Świeżak

Postprzez Thrillco » 2/11/2006, 16:44

wow..kto to wrócił:D Welcome back Evil

A tak do tematu-zaczyna się od rowerka po browarku, potem skuterek po browarkach a potem autko po imprezce zakrapianej róznymi trunkami...
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Yuurei » 2/11/2006, 16:53

Wiesz Thrillco nie wiem skąd bierzesz takie statystyki ale prawko od paru lat mam, na rowerze kilometrów wykręciłem więcej niż samochodem czy może nawet poniektórzy motocyklami i jakoś nie zauważyłem tendencji żeby po procentach wsiadać za kółko :-)
Yuurei
Świeżak

Postprzez Thrillco » 2/11/2006, 16:58

mówisz o sobie...powiedzmy ze jesteś...wyjatkiem od reguły:D
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Magik » 2/11/2006, 17:04

Wiesz, myślę że każdy jest zagrożeniem na drodze... Ciężko powiedzieć kto stwarza większe zagrożenie, z powodu sytuacji w jakich możemy zobaczyć dany przykład... Raz wyjdzie że nieoświetlony stwarza większe zagrożenie, a raz że ten co jest po "piwku" lub dwóch...

Ile sytuacji, tyle będzie scenariuszy, ale jedno jest pewne.... Że i taki i taki człowiek postępuje wbrew prawu i stwarza zagrożenie, mniejsze lub większe.

Co za tym idzie, każdemu z nich należy się sroga kara!

Pozdrawiam Magik.

Ps. zgadzam się z Thrillco, od roweru do samochodu po pijaku, niedaleka droga... W swoim życiu na rowerku wykręciłem około 60tyś. km. Jeżdżę turystycznie, ale z większymi odległościami... Mój rekord to z Chocianowa do Dziwnówka (600km) w 20 godzin. (na rowerze górskim z obciążeniem 40kg. na bagażniku). Więc też wiem coś na ten temat.

Pozdrawiam ponownie. Magik.
Magik
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Yuurei » 2/11/2006, 18:21

Wysnuwacie dziwne teorie. Takie same jak to, że filmy i gry komputerowe zdegenerowały społeczeństwo.
Magik mówisz, że sporo wyjeździłeś więc światek rowerowy znasz. Ilu z Twoich znajomych lubiło sobie walnąć browarek na rowerze i potem stało się pijanymi mordercami w samochodach?

Czy jeśli lubię filmy wojenne, paintball albo ASG i lubię walnąć piwko to następnym krokiem będzie strzelanie do ludzi na ulicach? ;-)

Moim zdaniem wszystko leży w mentalności człowieka. A sporo Polaków ma mentalność mistrza świata za kółkiem... zwłaszcza po browarku. I co z tego, że to 5 było piwek czy kilka lufek. On rady nie da?

A tak btw Magik. Piszesz, że i nieoświetlony rowerzysta jak i rowerzysta po piwku łamią prawo i należy ich srogo karać. Zastanawiam się czy jeździsz chociażby te przepisowe 50-60kmh. Śmiem wątpić (chociaż mylić się mogę). Czy w takim razie powinno się Ciebie też ukarać surowo? W końcu też stwarzasz zagrożenie :)
Yuurei
Świeżak

Postprzez Magik » 2/11/2006, 18:40

Oczywiście że jeżdżę więcej, oraz oczywiście że należy mnie karać!!!! Płacę wysokie mandaty, od 300zł w górę.... Za przekraczanie prędkości.... Wiem i rozumiem to, "tylko że Ja lubię zapierdalać". A tak serio, to teraz trzeba się znów zastanowić czy większe niebezpieczeństwo stwarzam Ja, jadąc o 30km/h więcej niż przepisy każą, czy Rowerzysta po piwku, czy kierowca samochodu po 8 godzinach pracy, czy kierowca samochodu po piwku.... itd. itp.

Możemy tak bez końca ;-)

Pozdrawiam Magik.
Magik
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Yuurei » 2/11/2006, 19:05

Każdy stwarza zagrożenie na swój sposób. Tylko nie każdy współmierne. I o to mi chodzi. Nie można generalizować,że "każdy pijak to złodziej" ;-)
Yuurei
Świeżak

Postprzez silver » 2/11/2006, 20:12

Yuurei zgadzam się, że nie można uogólniać tego zjawiska, bo jeden drugiemu nie równy. Ale...

Takie same jak to, że filmy i gry komputerowe zdegenerowały społeczeństwo.

...tu bym się kłucił. W pewnym sensie wpłynęły bardzo negatywnie na społeczeństwo. (co nie znaczy, że sam nie korzystam :P)

Zgadzam się i z jednym, i z drugim, ponieważ obydwaj delikwenci, i ten pijany, i ten bez oświetlenia, stwarzają zagrożenie (jak twierdzi Magik), ale jednocześnie muszę jednak poprzeć w większym stopniu Yuurei'a, ponieważ jest to faktem, że człowiek "wstawiony" jest napewno mniej świadomy tego, co się wokół niego dzieje i stwarza potencjalne większe zagrożenie na drodze.

Pozdrawiam.
silver
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Magik » 2/11/2006, 21:42

Silver to właśnie ja mówiłem.... ale ok. ;-)

Pozdro Magik.

Wiecie.... Każdy ma racje na swój sposób ;-)
Magik
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Yuurei » 2/11/2006, 22:59

Silver napisał(a):Yuurei zgadzam się, że nie można uogólniać tego zjawiska, bo jeden drugiemu nie równy. Ale...

Takie same jak to, że filmy i gry komputerowe zdegenerowały społeczeństwo.

...tu bym się kłucił. W pewnym sensie wpłynęły bardzo negatywnie na społeczeństwo. (co nie znaczy, że sam nie korzystam :P)

Tu z kolei ja bym się kłócił bo raczej to kwestia wychowania a raczej jego braku niż złe gry i filmy. Jeśli rodzice potrafią dozować takie rzeczy i interesują się tym co jego pociecha wyprawia to raczej gra czy film negatywnie na psychikę nie wpłynie.

Co do reszty... mówcie co chcecie ale jak ja wypije piwko czy dwa i przyjdzie mi jakimś kaprysem losu wracać po ulicy czy wśród ludzi to robię się jeszcze bardziej czujny na to co się dzieje na drodze. Chociaż ja chyba i tak mam rowerową nerwicę i bycie przesadnie czujnym :-)
Yuurei
Świeżak

Postprzez Magik » 2/11/2006, 23:02

Yuurei, nie jesteś sam. Chyba każdy kto jeździł więcej rowerem , taki jest.... To przez kierowców, na nic nie uważają....

Pozdrawiam Magik.
Magik
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaja » 3/11/2006, 18:55

evil napisał(a):świat mnie przeraża - znów piję...

dlatego ja nie przestaje pić :lol:

Evil dobrze, że znowu jesteś :twisted:
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kawa » 8/11/2006, 17:44

to tak apropo Wszystkoch Świętych, jak mnie tu zabraknie to pomysle o tym co kocham
Załączniki
pomnik.jpg
pomnik.jpg (65.01 KiB) PrzeglÄ…dane 4691 razy
Serducho mi pika w rytmie KAWY silnika!!!!!!!!
kawa
Świeżak

Postprzez Pomian » 8/11/2006, 21:31

dawka śmiertelna 4 promile...

P.S nie dotyczy Ploaków i Rosjan

Tak było w encyklopedi jako ciekawostka:D:D:D przyciągnęło moją uwage:D
YAMAHA YZF R6 2003r.
Pomian
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê