Aprilia RS 50 SPRZĘGŁO
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 50 SPRZĘGŁO
Witam.
Czy ktoś może się orientuje ile wchodzi oleju do sprzęgła.
Dzięki.
Czy ktoś może się orientuje ile wchodzi oleju do sprzęgła.
Dzięki.
kierpalik
- kierpalik
- Świeżak
Na 100% jest na pokrywie. Chyba 650 albo 750ml wchodzi.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Wydaje mi sie ze 0,8 litra.
Trzeba najpierw oproznic skrzynie ze starego, wlac nowy olej w motor ktory stoi prosto, NIE moze stac na podnozce bocznej. Wlewasz ile wlezie, lecz nie pod sam korek bo moze cisnienie rozsadzic. Teraz musisz rozgrzac maszyne. Przejedz sie kilka minut. Znowu stawiasz motocykl prosto, najlepiej jak ktos go bedzie trzymal w pionie. I dolewasz oleju, ale nie pod sam korek. Dzieki rozgrzaniu nowy olej rozprzestrzenil sie wszedzie i dlatego musisz dolac. Powinno byc ok. Ja tak robilem
Trzeba najpierw oproznic skrzynie ze starego, wlac nowy olej w motor ktory stoi prosto, NIE moze stac na podnozce bocznej. Wlewasz ile wlezie, lecz nie pod sam korek bo moze cisnienie rozsadzic. Teraz musisz rozgrzac maszyne. Przejedz sie kilka minut. Znowu stawiasz motocykl prosto, najlepiej jak ktos go bedzie trzymal w pionie. I dolewasz oleju, ale nie pod sam korek. Dzieki rozgrzaniu nowy olej rozprzestrzenil sie wszedzie i dlatego musisz dolac. Powinno byc ok. Ja tak robilem
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm