Zobacz wątek - Witam wszystkich mam pare pytan
NAS Analytics TAG

Witam wszystkich mam pare pytan

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Witam wszystkich mam pare pytan

Postprzez włochartek » 28/2/2009, 08:43

:D Na poczatku chcialem pozdrowic Was wszystkich, przywitac sie. Nie wiem czy powinienem zakladac nowy post zwiazku z tym, ciagle czytam ze jak ktos kupuje scigacza to jest swiezak.......... . Ja pare dni temu zdecydowalem sie na YAMAHE YZF R6 - 2000r. Własciciel ma mi to przywiezc bo ja nie mam czym, jeszcze dokumenty do rejstarcji zalatwia. Tez naczytalem sie o wyskakujacych biegach w tym moto jest ok, przebieg 20000tys km, ksiazka serwisu i udokumentowany przebieg. Na co zwrocic uwage dodatkowo? Oczywiscie chcialbym mlodszy rocznik ale wiadomo kasa rzadzi swiatem. Jest to moj pierwszy motor tego typu, oczywiscie mozna mnie nazwac swiezak, nie bede spierał sie, chetnie wyslucham wszelkich uwag i Waszych opinii na temat ekspolatcji i dalszego postepowania z tym moto. Zaczynalem od motorynki, pozniej tzw wierchowina, WSK, Jawa 350 betoniara, Aprilla 125 rotax enduro, Yamaha YZ 250 full cross, teraz R6, wedlug opinii kolegow co czytalem na forum nie nadaje sie to na pierwsze moto, zdaje sobie sprawe ze jest to olbrzymia moc w danym zakresie obrotow. Zastanawiam sie czy dobrze zrobilem, co prawda mailem okazje pojezdzic na suzuki 750 kolegi, rocznik chyba 92r. fajna maszyna. Wyczytalem ze warto dokupic amortyzator skretu, gdzie to zamowic? takze musze kupic kask jakiej firmy, do tej pory posiadalem ale na croosa ten nie nadaje sie.
chce osiagnac Wasze umiejetnosci;)
włochartek
Świeżak

Postprzez Qba_Zeus » 28/2/2009, 09:57

Tu znajdziesz dużo odpowiedzi:
search.php
...
SV 650 N
Qba_Zeus
Świeżak

Postprzez melvin » 28/2/2009, 10:14

na wszystkie twoje pytania było już wiele odpowiedzi na forum...
ale co mi zależy popiszę sobie po raz kolejny to samo...

1. nie każdy kto kupuje sporta jest świeżakiem, np taki Rossi :P
2. nie wierz w pierdoły typu książka serwisowa i udokumentowany przebieg...
3.skąd wiesz że skrzynia jest ok sprawdzałeś czy nie wywala 2giego biegu przy wysokich obrotach?
4.uwagę zwracaj na wszystko, tak jak w każdym innym motocyklu i dodatkowo zrób test na to czy bierze olej...
5.moja uwaga jest taka NA POCZĄTKU NIE KRĘĆ WYSOKO!!!
6.jak już jeździłeś na YZ full cross to powinieneś jakoś ogarnąć R6 ale zejdzie ci z tym sporo czasu...
7. Amortyzator skrętu kupisz na allegro, LSL robi dobre i przystępne cenowo amory ale wolałbym HyperPro...
8.kask kup taki jaki ci podejdzie wizualnie i ważne żeby miał atest... oprócz kasku przydałoby ci się całe skórzane kombi które wg mnie jest najbezpieczniejszym ubiorem na moto...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Movi » 28/2/2009, 10:34

Na prawdę, wystarczy poszukać.. blokuję.
Movi
Moderator

Powrót do Motocykle