suzuki gsx 600f nie chce odpalić
• Strona 1 z 1
suzuki gsx 600f nie chce odpalić
Witam,
Mam taki problem z motorkiem (gsxf600)... moto było od października odpalane 2x raz w listopadzie a raz pod koniec grudnia, więc od ponad 2 miesięcy stało nieruszane. Odpalane było przy mnie i nie było z tym większych problemów. Moto kupiłem w poniedziałek i postanowiłem je dzisiaj przepalić... moto trochę kręciło i...padł akumulator, no więc akumulator naładowałem i zrobiłem drugie podejście no i dupa... moto jedynie kręci nic poza tym, nie widać żadnych oznak tego, że odpali... Moto miało wszystko powymieniane na jesieni (świece, filtry etc.) były też rbione regulacje gaźników i zaworów, paliwo jest te same od prawie pol roku, więc może w tym problem(?). Jeżeli możecie to podpowiedzcie w czym może tkwić problem i jak go rozwiązać, mechanikiem nie jestem, ale jak ktoś w miarę szczegółowo wytłumaczy to może obejdzie się bez mechanika. Osobne pytanie... jak spuścić paliwo z tego moto (gdzie to się robi i jak po kolei).
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Mam taki problem z motorkiem (gsxf600)... moto było od października odpalane 2x raz w listopadzie a raz pod koniec grudnia, więc od ponad 2 miesięcy stało nieruszane. Odpalane było przy mnie i nie było z tym większych problemów. Moto kupiłem w poniedziałek i postanowiłem je dzisiaj przepalić... moto trochę kręciło i...padł akumulator, no więc akumulator naładowałem i zrobiłem drugie podejście no i dupa... moto jedynie kręci nic poza tym, nie widać żadnych oznak tego, że odpali... Moto miało wszystko powymieniane na jesieni (świece, filtry etc.) były też rbione regulacje gaźników i zaworów, paliwo jest te same od prawie pol roku, więc może w tym problem(?). Jeżeli możecie to podpowiedzcie w czym może tkwić problem i jak go rozwiązać, mechanikiem nie jestem, ale jak ktoś w miarę szczegółowo wytłumaczy to może obejdzie się bez mechanika. Osobne pytanie... jak spuścić paliwo z tego moto (gdzie to się robi i jak po kolei).
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
- joOkeeR
- Świeżak
Który rok tego motorka.. Zrób tak kranik ustaw na pozycje PRI niech paliwo spłynie do gazników jakies 30s. przekreci pozniej na normalną pozycje.. ssanie i powinno byc oki tylko aku dobrze naładuj. Mozesz jeszcze iskre sprawdzic czy jest..
One toke over the line...
-
mareckixx - Świeżak
Bak możesz ściągnąć spokojnie, jeśli będziesz miał kranik w pozycji ON to nie popłynie Ci waha, sciągnij bak, i sprawdź świece, wyczyść szczotką drucianą i od razu skontroluj stan. Paliwo możesz zlać z baku przekręcając kranik w pozycje PRIV. Jak zalejesz nowe paliwo to podłącz wężyki i daj w pozycje PRIV (jest to zalewanie gaźników po zimie) i możesz palić . O naładowaniu aku i wyczyszczeniu styków nie musze przypominać
Nie wiem który masz rok ale moje byłe jajko 98rok też słabo paliło w zimę. Jak już odpalisz to dobrze zagrzej , nie odpalaj motocykla na chwilę bo świece padną. Pozdro

- kamucha1983
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości