transport motocykla.. prosze o pomoc
• Strona 2 z 2 • 1, 2
ale chyba musial je ktos trzymac bo inaczej to na stopce nie sadze zeby wytrzymaly cala droge po polskich drogach...a pozatym jawa czy mz to co innego gdyz tam nie ma owiewek w przeciwienstwie do zxr 400 po ktorego autor tematu sie wybiera
- lachos R6
- Świeżak
Ale ¿uk nie ci±gnie szybciej jak 70km/h i by³y czyms tam przywi±zane ale s³abo i na zakretach kierowca jeszcze zwalnia³ to nie by³o mowy o wywrotce. jazda to ko³o 6godzin zaje³a a trasa to ze 260km.
- maruder07
- Świeżak
Re: transport motocykla.. prosze o pomoc
drexter1 napisał(a):witam starszych kolegow ; na dniach mam zamiar jechac po motor zxr 400. moze moje pytanie brzmi bardzo glupio, ale czy mam szanse zaladowac go do volvo v40 kombi? chociazby na lezaco? nie bardzo mam transport, a w jedna strone do przejechania ok. 200 kilometrow. z gory dzieki za odpowiedzi. pozdr
nie polecam przewozić motocykla na leżąco... a do v40 na pewno ci się nie zmieści... załatw busa za grosze można skołować...

-
YZF R1 - Moderator
3 dni temu wiozlem moja ninje zx6r 06r w, uwaga VECTRZE!!! rozebralem ja do ramy i silnika, przednie kolo zdjete, z dlugosci ponad 2m zrobilo sie troche ponad 1.6 i na lezaco weszla w bagaznik po rozlozeniu foteli. wszystie plastiki osobno owiniete w pianke by sie nieuszkodzily, same moto tez, i bez problemow. trza tylko delikatnie wkladac (3 roslych facetow wystarczy). a co do transportu na pace lub busie, wystarczy postawic na stopce, spiac dwoma pasami, jeden sciagajacy do ziemi od strony stopki, drugi z drugiej manki, i niema prawa sie poruszyc. wiozlem tak jzu kilka razy, robiac lacznei kilka tys km i nigdy nic sie nei stalo... moto jest sztywne i sie nei rusza... jesli niema crash padow mozna uzyc tylnich stopek...
- mareckill
- Świeżak
nie polecamy bo:
się nie zmieści, bo się poobija, bo zniszczy wnętrze auta, bo nie ma go tam jak zamocować aby pewnie się trzymał, bo szkoda nam moto...
starczy?
pomyśl czy gdyby był to dobry sposób na przewożenie motocykla, to wszyscy handlarze i motocykliści którzy akurat muszą przewieźć moto pieprz*li by się w busy, przyczepki, mocowania itd?
btw moto to nie jest worek kartofli żeby je sobie od tak pieprzn*ć do bagażnika trzasnąć klapą i wyjąć za np 500km...
się nie zmieści, bo się poobija, bo zniszczy wnętrze auta, bo nie ma go tam jak zamocować aby pewnie się trzymał, bo szkoda nam moto...
starczy?
pomyśl czy gdyby był to dobry sposób na przewożenie motocykla, to wszyscy handlarze i motocykliści którzy akurat muszą przewieźć moto pieprz*li by się w busy, przyczepki, mocowania itd?
btw moto to nie jest worek kartofli żeby je sobie od tak pieprzn*ć do bagażnika trzasnąć klapą i wyjąć za np 500km...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
witam wszystkich...niestety, ale juz nie pojade po tego zxr-a, poniewaz juz zostal sprzedany, allllle jutro badz w poniedzialek jade do warszawy obejrzec nastepnego. wszyscy z Was maja po czesci racje co do przewozu moto, nie da sie ukryc. teraz mam inny klopot, mianowicie: czy znajdzie sie ktos z wawy, kto w niedziele lub poniedzialek zechcialby mi pomoc w ogledzinach motorku, czy nie byl bity, jak pracuje silnik, jazda probna czy wszystko ok, itp. jesli jest ktos taki prosze o odp. ewentualnie o kontakt do jakiegos mechaniora, co go sprawdzi.pozdrowionka
- drexter1
- Świeżak
no najlepiej bylo by jakims busem wybrac sie po tem motorek. Chociaż raz slyszalem na CB radiu jak gosciu sie pytal czy ktos jedzie z Kielc w strone Olsztyna i ma troche miejsca na pace i czy by mu nie zabral crossa za drobna oplata. heh polaki to jednak umieja kombinowac na rozne sposoby:)
Biegaj,skakaj,lataj,pływaj w tańcu w ruchu pij i zygaj!!
-
wasylmks5 - Świeżak
witam wszystkich. troche mnie tu nie bylo.. powiem tak kupilem w koncu motorek zxr 400. nie bawilem sie jednak w przewoz e aucie, bo byloby go szkoda. wypzyczylem w lodzi przyczepke motocyklowa(50 zl) i pojechalem do wawy. i jest sliczna kawka. wielki dzieki dla Gabriela za pomoc w zakupie i sprawdzeni motorku. mysle ze to byl trafny zakup. pozdrawiam drexter1.
- drexter1
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2