Kymco
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Przeleciałem 1700 bezawaryjnych km na Kymco Super 8 2T. Mogę z czystym sumieniem polecić ten skuterek, miałem tylko 1 niemiłą niespodziankę - po 6 tyg stania w garażu rozładował się akumulator. Pomimo że sprzęcik bezproblemowo odpalał z kopa to nie działały kierunki i ciągle paliła się kontrolka oleju, ale po naładowaniu bateryjki wszystko wróciło do normy. Po odblokowaniu (po 1kkm) lata 70 na płaskim i ponad 80 z górki, co przy mojej masie >90 kg i wzroście 186 uważam za niezły wynik. Spalanie początkowo ok. 3,3 l/100 km, po odblokowaniu spadło do ok. 2,6. Innymi słowy - zasięg ze 120 km na 4 litrach wzrósł do jakichś 150 km w cyklu mieszanym. Jesienną przesiadkę na samochód odczułem boleśnie w kieszeni 

- kropi
- Świeżak
Mam skuter kymco dj50 i on mi tak sie psuje ze szok wal był wymieniany drugi tłok już pierścienie były wymieniane i non stop mi świece zarzucało więc wstawiłem samochodową świece i jak na razie dobrze a i jeszcze jedno strasznie za dużo dostaje paliwa i słabo idzie i nie wiem gdzie to się reguluje
wnisek taki że marka jest słaba lepiej dołożyć troche kasy i kupić jakiś lepszy skuter niż potem na naprawe wydawać tak jak ja :/
wnisek taki że marka jest słaba lepiej dołożyć troche kasy i kupić jakiś lepszy skuter niż potem na naprawe wydawać tak jak ja :/
-
Adoz3251 - Świeżak
Wzruszyła mnie Twoja historia. Nie wyregulowany motocykl nigdy nie będzie chodził dobrze. Jak kupujesz części najgorsze jakości to nie dziwota. Możliwe, że cylinder potrzebuje szlifu, a nie nowego tłoka i pierścieni. Co to znaczy zarzucać świecę ? Jak masz złą, nie dobraną świece to też nie ma się czemu dziwić. Kto Ci robił remont ? Jaki przebieg tego moto?
- talta
- Mieszkaniec forum
szlif był już robiony a świece to mi w sewisie taką dali i jak ja mówiłem że zarzuca toznaczy że iskra dobrze wtedy nie idzie bo do świecy przyczepia się kawałek czegoś np. oleju i niechce on wtedy odpalać a przebieg to 7k
-
Adoz3251 - Świeżak
Wyczyść tą świece albo lepiej kup nową, w sklepie po katalogu Ci dobiorą. Ustaw przerwę na świecy. Jak zrobiłeś szlif to nie dziwota, że musiałeś mieć nowy tłok. Możliwe, że masz źle ustawiony gaźnik albo zapłon Ci źle ustawili. Dziwne, że przy przebiegu 7k już Ci padł wał albo kupiłeś zakatowanego albo kręconego.
- talta
- Mieszkaniec forum
Ja mam Kymco Vitality i jestem z niego strasznie zadowolony. Szczególnie z tego że wsród chińczyków ma: najszersze opony(oprócz innych Kymco), świetne przyspieszenie (kingwaye nawet po lekkim tuningu ze startu nie mają polotu), zero usterek no i v-max ~80km/h. Co do blokad zdjęli mi od razu po zakupie, szczególnie go nie docierałem. Mam już przejechane około 4 tyś. i nic się nie zmieniło od zakupu... Dalej zero problemów. Może to dlatego że go nie katuję choc czasami lubie go przegonić. Ogólnie polecam ten skuter jako pierwszy bo po jakimś czasie taka zabawka się trochę nudzi:( Pozdr
-
Arturo925 - Stały bywalec
Takie małe sprostowanie ..Kymco często jest mylone z pojazdami chińskimi wyprodukowanymi w Chińskiej Republice Ludowej, co jest błędem, gdyż produkty Kymco powstają w tajwańskich fabrykach. Jest to marka z tradycjami i doświadczeniem. Wiec jakoś dziwnie brzmi że to chińczyk 

Kymco Agility City 125cc
-
kronos34 - Świeżak
Moim zdanie skutery kymco są o wiele lepsze niż chińskie produkty(bo pojazdy to za dużo powiedziane) ale japońskim markom takim jak yamaha, honda czy suzuki to kymco do pięt nie dorasta. Wg mnie lepiej jest dołożyć troche kasy lub kupić używaną yamahe niż kymco, bo wtedy mamy pewny i dobry skuter, który nam będzie służył bezawaryjnie.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości