Derbi Senda X-Treme ... problem
• Strona 1 z 1
Derbi Senda X-Treme ... problem
Witam, posiadam Derbi Sende X-Treme 50 z 2004 roku. Od pewnego czasu mam z niÄ… problemy ... gdy chce ja odpalic ( na kopa, nie mam rozrusznika ) czesto odpala za pierwszym razem, ssanie ma automatyczne i czesto pochodzi 15 sekund i gasnie, potem juz nie idzie jej odpalic z kopa tylko trzeba na zapych.
Stojac na swiatlach czy gdzies, musze lekko gazowac gdyz tez gasnie, nawet jak stoje z odkrecona lekko manetka zdaza sie, ze po prostu gasnie i trzeba ja brac na chodnik, zeby odpalic na zapych ... w czym moze tkwic problem ?
Druga rzecz to, ze gdy puszczam gwaltownie sprzeglo ( np. zeby poderwac przednie kolo do gory ) to motor sie tak jakby dlawi i traci obroty ... ?
Pozdrawiam

Druga rzecz to, ze gdy puszczam gwaltownie sprzeglo ( np. zeby poderwac przednie kolo do gory ) to motor sie tak jakby dlawi i traci obroty ... ?
Pozdrawiam
- orgiosw
- Świeżak
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
- wisienka03.08@wp.pl
- Świeżak
Gaznik byl regulowany i czyszczony, filtr tak sam czysty, odpala za pierwszym kopem itp ( chociaz zdaza sie, ze nie chce i trzeba pchac, ale znacznie rzadziej niz przed regulacja ).
Zawiozłem go do serwisu, wszystko niby ładnie zrobili, nie gasniej na niskich obrotach, odpala z kopa, ale nadal przy okreconej manetce na luzie słychac takie " luzy ". Wszystko gra, ale od 7 tys obrotow zaczyna przerywac tzn. nie ma takiego " yyyyyyy "
tylko " yyy yy yyyy y yy "
w czym moze tkwic problem ? Takze przy gwaltownym puszczeniu sprzegla, senda zamias isc w gore dławi się ... Zawiozlem Derbi do serwisu jeszcze raz, ale gosc sam nie wie co moze byc nie tak i przypuszcza, ze to nawet nie jest wina gaznika ...
pozdrawiam
Zawiozłem go do serwisu, wszystko niby ładnie zrobili, nie gasniej na niskich obrotach, odpala z kopa, ale nadal przy okreconej manetce na luzie słychac takie " luzy ". Wszystko gra, ale od 7 tys obrotow zaczyna przerywac tzn. nie ma takiego " yyyyyyy "

pozdrawiam
- orgiosw
- Świeżak
Świecę na nową wymieniałeś? To przerywanie to może być wina za małej dyszy w gaźniku. A co do rwania na gumę to ona ma po prostu za mało mocy i dlatego się dławi.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Wyjalem filtr powietrza i odkrylem, ze Senda chodzi idealnie, nie przerywa, wchodzi na kolo na wielkim lajcie itp, wiec mam pytanie, jezdzic bez filtra raczej nie mozna, co moze byc tego konsekwencja ? gdzie mozna kupic taki filtr, bo moj byl strasznie podarty ...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- orgiosw
- Świeżak
- michal0092222
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości