Jakie buty na turystka ?
• Strona 1 z 1
Jakie buty na turystka ?
Zastanawiam się nad kupnem w tym roku butów na moto.
Mam 3 faworytów:
1) daytona travel star gtx
2) alpinestars s-mx Plus
3) Sidi Vertigo
Może mi ktoś doradzić, które z nich są najlepsze ? Interesuj mnie tylko jazda turystyczna żadna torowa czy sportowa ! i nie śmigam w minusowych temp.
z tego co przeczytałem to daytona jest na turystyka pozostałe dwa chyba bardziej na tor ale nie jestem pewien! Może mi ktoś pomóc ?
Åšmigam Yamaha FZ6 s2 ;]
Mam 3 faworytów:
1) daytona travel star gtx
2) alpinestars s-mx Plus
3) Sidi Vertigo
Może mi ktoś doradzić, które z nich są najlepsze ? Interesuj mnie tylko jazda turystyczna żadna torowa czy sportowa ! i nie śmigam w minusowych temp.
z tego co przeczytałem to daytona jest na turystyka pozostałe dwa chyba bardziej na tor ale nie jestem pewien! Może mi ktoś pomóc ?
Åšmigam Yamaha FZ6 s2 ;]
-
chachurka - Świeżak
Z tych co tu napisałeś to Daytony są typowymi butami turystycznymi, alpiny i sidi bardziej sportowe. Ja niedawno zakupiłem buty alpiny WEB Goretex, też typowo turystyczne, na pierwsze wrażenie są wygodne i wyglądają solidnie ale nie miałem jeszcze okazji ich sprawdzić poza pół godzinną wycieczką. Więc może sobie też obejrzyj.
-
Kurt - Świeżak
Do turystyki bierz buty turystyczne. W Alpinkach nie za łatwo się chodzi. Miałem kiedyś jakiś turystyczny model Daytony i były przy chodzeniu super. Z Sidi miałem styczność tylko w sklepie (ogólnie są chwalone jednak zapewne tak samo jak w Alpinach chodzenie niekoniecznie będzie łatwe i przyjemne). No i do tego dochodzi kwestia przemakalnosci itp (lepiej wziąść buty z membraną- nie wiem czy akurat ten model Daytony ma, w kazdym razie sa takie, w teście "Motocykla" wypadły dobrze)
-
kravec - Administrator
Dodam jeszcze, żeby kolega się kierował użytecznością, np (moim zdaniem) buty turystyczne powinny przede wszystkim nie przepuszczać wody. Chyba, że chodzi o turystykę krótko-dystansową gdzie można przewidzieć pogodę.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
To i ja się dołączę do pytania, szukam butów do latania po mieście na co dzień i od czasu do czasu jazdy turystycznej, w miarę wygodnych z lekko sportowym designem. Sidi z gore-texem odpadają bo fatalnie się w nich chodzi, narazie moim typem są diadora eagle, może jakieś inne propozycje w podobnej cenie tzn. około 500-600zł. Pozdrawiam
- KUBAwo
- Świeżak
faktycznie, butow z gore-texem to w tych pieniadzach nie ma
natomiast w tej cenie jest sporo butow ktore sie nadaja do jazdy miejskiej i turystycznej
Sidi, Vanucci, Falco, Probiker, Ascew, Modeka, Roxy i pewnie jeszcze sporo innych.
natomiast w tej cenie jest sporo butow ktore sie nadaja do jazdy miejskiej i turystycznej
Sidi, Vanucci, Falco, Probiker, Ascew, Modeka, Roxy i pewnie jeszcze sporo innych.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości