Malaguti F12-idzie tyko 55km/h
• Strona 1 z 1
Malaguti F12-idzie tyko 55km/h
Siemka!
Mam taki problem posiadam Malaguti F12 i v-max to tylko 55km/h co w nim robiłem:
sportowy tłumik,
dysza główna 78,
gaźor wyczyszczony,
filtr wyczyszczony,
rolki zakładałem 4,5g ale nic to nie dało więc zmieniłem na seryjne..
wariator i sprzęgło chodzi dobrze (tylko dzwon sprzęgła chyba troszke skrzywiony
bo jak zagręce to się nie kręci prosto
)
Co my zrobić żeby v-max był większy?.Słyszałem ze może dostawać za dużo powietrza i dlatego taki jest słaby?,jak czyściłem filtr to go nie nasączałem w oleju czy trzeba nasączyć?,
PP bo juz nie wiem co mam robić... 
Mam taki problem posiadam Malaguti F12 i v-max to tylko 55km/h co w nim robiłem:
sportowy tłumik,
dysza główna 78,
gaźor wyczyszczony,
filtr wyczyszczony,
rolki zakładałem 4,5g ale nic to nie dało więc zmieniłem na seryjne..
wariator i sprzęgło chodzi dobrze (tylko dzwon sprzęgła chyba troszke skrzywiony

Co my zrobić żeby v-max był większy?.Słyszałem ze może dostawać za dużo powietrza i dlatego taki jest słaby?,jak czyściłem filtr to go nie nasączałem w oleju czy trzeba nasączyć?,

- TeDeX
- Świeżak
wywal stozek i zaloz albo orginal,albo jakiegos sportowego,ale gabkowy.I porzadnie wyreguluj,powinno pomóc.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
nienapisales jaka pojemnosc silnika
a dysze w gazniku sam wymieniales?czy taka byla fabrycznie?
jezeli sam wymieniales a to 50cm to za durza dysza.
ma zabogata mieszanke i sie pewnie delikatnie dusi i dlatego masz male osiagi za durzo paliwa za malo powietrza.
sprawdz czy masz mokra swiece jesli masz mokra to masz to co wyrzej napisalem.
A rolki w wariatorze masz za lekie te ktore masz sa na przyspieszenie
sproboj wsadzic tak ok 8gram im ciezsze tym szybciej jedziesz ale to wszystko testy i sprawdzanie sprzetu powymianie rolek.
pozatym dzwon sprzegla powinnien byc prosty pomysl jakie obciazenia sa gdy szybciej sie kreci sprzeglo wszystko musi byc proste .
a dysze w gazniku sam wymieniales?czy taka byla fabrycznie?
jezeli sam wymieniales a to 50cm to za durza dysza.
ma zabogata mieszanke i sie pewnie delikatnie dusi i dlatego masz male osiagi za durzo paliwa za malo powietrza.
sprawdz czy masz mokra swiece jesli masz mokra to masz to co wyrzej napisalem.
A rolki w wariatorze masz za lekie te ktore masz sa na przyspieszenie
sproboj wsadzic tak ok 8gram im ciezsze tym szybciej jedziesz ale to wszystko testy i sprawdzanie sprzetu powymianie rolek.
pozatym dzwon sprzegla powinnien byc prosty pomysl jakie obciazenia sa gdy szybciej sie kreci sprzeglo wszystko musi byc proste .
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
czyli najpierw sprawdz swiece po nagrzaniu silnika mozesz sie przejechac kawalek a potem wykrec swiece i zobacz czy jest mokra i czarna czy delikatnie siwa szara
zmien rolki w wario na ok 8gramow
dzwon sprzegla wymien na nowy
i sprawdz sprzeglo czy nie uleglo zniszczeniu od krzywego ruchu dzwonu moglo sie krzywo scierac
zmien rolki w wario na ok 8gramow
dzwon sprzegla wymien na nowy
i sprawdz sprzeglo czy nie uleglo zniszczeniu od krzywego ruchu dzwonu moglo sie krzywo scierac
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Clico... żal mi ciebie, mądrzysz sie a wogóle nie mowisz do tematu... wiesz ile mu dadzą ciężkie rolki? minus 5 km/h wolniej będzie jechał a będzie sie zbierał jak kosiarka... więc źle mu mowisz. Gaźnik 12 to o wiele za mały, można go potraktować jako blokade bo też tak miałem, najlepiej 17,5mm... rolki najlepsze lzejsze od seryjnych o jakies 1g-2g i tak jak koledzy wyżej wyregulować gaźnik i powinna byc gitara... lecz jak nie masz komprechy to nic nie zdziałasz
zobacz jaką masz i dopiero zacznij działać

Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
Jonyl napisał(a):Clico... żal mi ciebie, mądrzysz sie a wogóle nie mowisz do tematu... wiesz ile mu dadzą ciężkie rolki? minus 5 km/h wolniej będzie jechał a będzie sie zbierał jak kosiarka... więc źle mu mowisz. Gaźnik 12 to o wiele za mały, można go potraktować jako blokade bo też tak miałem, najlepiej 17,5mm... rolki najlepsze lzejsze od seryjnych o jakies 1g-2g i tak jak koledzy wyżej wyregulować gaźnik i powinna byc gitara... lecz jak nie masz komprechy to nic nie zdziałaszzobacz jaką masz i dopiero zacznij działać
A mi siebie nieżal bo wporównanie do ciebie czytam wiele madrych lektur i nieraz bylem ubabrany w smarach swojego skuta zreszta madralo poczytaj poradniki na skuter doktorze jak bym na swoim niesprawdzal to bym niepodpowiadal zreszta czytaj uwarznie posty a nie tylko kawalki koledze chodzi vmax a nie przyspieszenie.
-
clico - Świeżak
ta ale rolki dadzą max 5 na godzine... niby sugerujesz ze nie wiem jak wygląda skuter? 2 razy wymieniałem silnik... wszystko przerobiłem więc sie tu nie mądruj tylko dawaj rady które mu pomogą... A i lektóry mało ci sie zdadzą, praktyka najlepsza
wracajÄ…c do kolegi ktory ma problem niech zmierzy kompreche

-
Jonyl - Świeżak
-
marcel1232 - Świeżak
w "pojedynku" Jonly kontra Clico wygrywa Jonly, bez obrazy Clico ale gadasz glupoty..
rolki 8gramow to masakrycznie zla rada, co z tego ze czytasz jak nic nie rozumiesz.. to ze byles ubabrany w smarach to nie znaczy ze sie znasz..
daj rolki 3-4 grama i gaznik 17mm polecam firme "bing".
Zgadzam sie z Jonlym, ze praktyka jest lepsza niz ksiazki..
rolki 8gramow to masakrycznie zla rada, co z tego ze czytasz jak nic nie rozumiesz.. to ze byles ubabrany w smarach to nie znaczy ze sie znasz..
daj rolki 3-4 grama i gaznik 17mm polecam firme "bing".
Zgadzam sie z Jonlym, ze praktyka jest lepsza niz ksiazki..
- talta
- Mieszkaniec forum
ortografia swojÄ… drogÄ…
na skuter nie ma sposobu, trzeba kombinować i szukać problemu, bardzo skomplikowany on nie jest co ułatwia sprawe. Szukaj a znajdziesz... Moze zmierz kompresje, cylinder może byc już lipny 

-
Jonyl - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości