Yamaha wr 400,426,450.. czym się różnią.
• Strona 1 z 1
Yamaha wr 400,426,450.. czym się różnią.
Witam może ktoś mi powie bo nie mam pojęcia czym różnią się te modele wr-ek to znaczy 400 od 426 i 450.
Jak często trzeba robić w takich sprzętach remonty?(Jak bym jezdził pół na pół po ulicach i po terenie.)
Ile remont kosztuje?
Co wchodzi w skład remontu?
Z jakich lat wr-ki są najlepsze?
Proszę o pomoc. Pozdro
Jak często trzeba robić w takich sprzętach remonty?(Jak bym jezdził pół na pół po ulicach i po terenie.)
Ile remont kosztuje?
Co wchodzi w skład remontu?
Z jakich lat wr-ki są najlepsze?
Proszę o pomoc. Pozdro
Mam jeden cel, pionować cały dzień.
-
StarsKtm - Świeżak
hmm pojemnością?? nie wiem aż tak obcykany nie jestem poczekaj az ktos bardziej kompatybilny odpowie
za 12k kupisz ja wiem?? zaraz cos moze znajde
za 12k kupisz ja wiem?? zaraz cos moze znajde
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
http://moto.allegro.pl/item545074734_ya ... ml#gallery
zresztą wybierz sobie pare sztuk ;d
http://moto.allegro.pl/search.php?strin ... 0&order=pd
zresztą wybierz sobie pare sztuk ;d
http://moto.allegro.pl/search.php?strin ... 0&order=pd
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Tego nie określisz tak dokładnie co ile remont robić. Sam będziesz czuł jak moto chodzi i będziesz wiedział czy czas na remont. To jest enduro więc silnik nie jest tak wyciśnięty jak w full crossie więc nie będzie z nim problemów tak często. Podstawa to dbać o niego na bierząco (olej, zawory, itp.)
- bartexo
- Świeżak
Najpierw były 400 od 1998 roku, potem 426 od 2001 i na końcu 450 od 2003 do teraz.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
To może być prawda ale jak jesteś profesjonalistą i katujesz na torze. Normalnie sądzę że jak ustawisz zawory 2 razy w roku, rozrząd raz na rok i oleje wraz z filtrami kilka razy. Więcej raczej w niej się nie robi, chyba że jest porządnie zakatowana.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Jest tak, jak napisał panzernaker. Główna różnica między tymi pierwszymi modelami, a więc WR 400 a WR 426 jest niewielka, z tego co pamiętam wizualnie dotyczy tylnej zębatki i gaźnika. W silniku główne zmiany dotyczą sprzęgła i zaworów, gdzie w WR 400 są trzy zawory ssące stalowe i dwa zawory wydechowe tytanowe w WR 426 wszystkie zawory są tytanowe, cylindry i tłoki też są inne. Za to WR 450 to już inny motocykl, nieporównywalnie lepszy ze względu na elektryczny rozrusznik, ale też posiadający automatyczny odprężnik, co bardzo pozytywnie wpływa na uruchamianie silnika nawet nożnym starterem. Dla niewtajemniczonych w uruchamianiu 4T większych pojemności, nie posiadających automatycznych odprężników uruchomienie takiego silnika będzie raczej trudne. Więc jeśli Cię stać na WR 450 to z tych trzech modeli wybierz właśnie ten.panzernacker napisał(a):Najpierw były 400 od 1998 roku, potem 426 od 2001 i na końcu 450 od 2003 do teraz.
- weteran
- Świeżak
no własnie o taką porade mi chodziło
wielkie dzieki. A może wiecie co bedzie potrzebne zeby go na supermoto zrobić. Znaczy wiem, że tarcza większa, trzeba usztywnić amorek z przodu, felgi, oponki i co jeszcze jest potrzebne proszę o pomoc.

Mam jeden cel, pionować cały dzień.
-
StarsKtm - Świeżak
• Strona 1 z 1