Bandi600t - sportowy wydech, filtr, regulacja - pytania
• Strona 1 z 1
Bandi600t - sportowy wydech, filtr, regulacja - pytania
Witam serdecznie,
Od dłuzszego czasu chodzi mi po glowie aby zamontowac w swoim bandicie sportowy wydeszek, aby nadać mu ładniejszego brzmienia. W związku z tym chciałbym się Was poradzić. Zaznaczam, iż sfera finansowa jest w tym przypadku dla mnie bardzo ważna.
Tłumiki:
Myślałem o scorpionie lub polskiej firmie Montii, ale sam juz nie wiem... CZY JESTEŚCIE W STANIE POLECIĆ JAKIS dobry, uniwersalny lub tez dedytkowany do banditów wydech w okolizach 500-600 zł?
Co sÄ…dzicie o tym? http://www.allegro.pl/item530536279_kon ... 95_00.html
Filtr powietrza:
- doradzono mi ponoć bardzo odbry filtr K&N do bandziorów, ale jego cena jest dość wysoka 200-230 zł. Czy stosowanie takiego filtra ma w tym przypadku sens? Zaznaczam iż nie zalezy mi na zwiększeniu mocy.
- Czy może postawić na zwyczajny standardowy filtr powietrza w cenie ok. 60-70 zł.
Regulacja:
Jak wiadomo po zmianie wydechu, konieczna wręcz jest pełna regulacja motocykla. Za pełną kilku godzinną regulację oraz synchronizację gaźników, zaworów i silnika wyceniona mnie na 350 zł. Co sądzicie na temat tej ceny? Słyszałem różne opinie min. takie ze regulacja zaworów w ogole nie jest konieczna przy wymianie wydechu i jest to tylko naciąganie klietna!! Czy to prawda?
Czekam na wasze sugestie i na WaszÄ… pomoc. Pozdrawiam serdecznie,
Od dłuzszego czasu chodzi mi po glowie aby zamontowac w swoim bandicie sportowy wydeszek, aby nadać mu ładniejszego brzmienia. W związku z tym chciałbym się Was poradzić. Zaznaczam, iż sfera finansowa jest w tym przypadku dla mnie bardzo ważna.
Tłumiki:
Myślałem o scorpionie lub polskiej firmie Montii, ale sam juz nie wiem... CZY JESTEŚCIE W STANIE POLECIĆ JAKIS dobry, uniwersalny lub tez dedytkowany do banditów wydech w okolizach 500-600 zł?
Co sÄ…dzicie o tym? http://www.allegro.pl/item530536279_kon ... 95_00.html
Filtr powietrza:
- doradzono mi ponoć bardzo odbry filtr K&N do bandziorów, ale jego cena jest dość wysoka 200-230 zł. Czy stosowanie takiego filtra ma w tym przypadku sens? Zaznaczam iż nie zalezy mi na zwiększeniu mocy.
- Czy może postawić na zwyczajny standardowy filtr powietrza w cenie ok. 60-70 zł.
Regulacja:
Jak wiadomo po zmianie wydechu, konieczna wręcz jest pełna regulacja motocykla. Za pełną kilku godzinną regulację oraz synchronizację gaźników, zaworów i silnika wyceniona mnie na 350 zł. Co sądzicie na temat tej ceny? Słyszałem różne opinie min. takie ze regulacja zaworów w ogole nie jest konieczna przy wymianie wydechu i jest to tylko naciąganie klietna!! Czy to prawda?
Czekam na wasze sugestie i na WaszÄ… pomoc. Pozdrawiam serdecznie,
- yomas
- Świeżak
Tutaj masz podglądowy filmik z dźwiękiem http://www.youtube.com/watch?v=4GuzDhiuCfQ
Po konsultacji z jego właścicielem sam zdecydowałem się na zakup jego
.Na dłuższe trasy potrzebne są stopery 
Po konsultacji z jego właścicielem sam zdecydowałem się na zakup jego

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
kolego miałem suzuki gsxf 98 rok i polecił bym tłumik SHARK jeśli nie lubisz sąsiadów
basowe brzmienie i przy dohamowaniu fajnie strzela. Filtr K&H jest drogi ale naprawdę opłaca się bo wkład można prać i dlatego jego żywotność wzrasta do kilku lat, a tak zwykły filtr co sezon,Tu masz od razu sportowy filtr i Bandzior będzie żwawszy.
Regulacje gaźników bedziesz musiał zrobić, ale zawory to chyba przesada, chyba za dawno nie robiłeś bo jeśli dobrze pamiętam to w Bandycie robi się co 12kkm ale musisz sprawdzić w serwisówce
A co do tłumika to sam musisz zdecydować bo koledzy z forum nie wiedzą czy lubisz głośne brzmienie czy mruczący tłumik.

Regulacje gaźników bedziesz musiał zrobić, ale zawory to chyba przesada, chyba za dawno nie robiłeś bo jeśli dobrze pamiętam to w Bandycie robi się co 12kkm ale musisz sprawdzić w serwisówce
A co do tłumika to sam musisz zdecydować bo koledzy z forum nie wiedzą czy lubisz głośne brzmienie czy mruczący tłumik.
- kamucha1983
- Świeżak
Ja mam taki . Od seri brzmi dużo lepiej , no ale tez nie muszę jeździć na trasie w stoperach . Ogólnie polecam do bandita pasuje świetnie , mam model karbon dałem za niego 300 euro ale teraz pewnie można kupić dużo taniej bo ja kupowałem rok temu .
- Załączniki
-
- DSC00723.JPG (60.64 KiB) PrzeglÄ…dane 2493 razy
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
dziekuje za odp! rozeznalem sie nieco w temacie i ... zamontuje zwyczajny filtr (przynajmniej narazie) i wykonam synchornizache gaznikow bez zaworów, zwlaszcza ze moto chodzi naprawde dobrze i bez zarzutów.
Pozostaje kwestia tłumika... Glownie zalezy mi zeby by uzyskać ładne basowe brzemienie
W rozsÄ…dnej cenie oczywiscie.
FIKOL
Zadowolony z tłumiku jestes ? :>
dambandit
piekny tlumiczek,ale chwilowo nie na moja kieszen :/
Pozostaje kwestia tłumika... Glownie zalezy mi zeby by uzyskać ładne basowe brzemienie

FIKOL
Zadowolony z tłumiku jestes ? :>
dambandit
piekny tlumiczek,ale chwilowo nie na moja kieszen :/
- yomas
- Świeżak
Po zmianie tłumika na sportowy uzyskujemy ładne brzmienie i lekką poprawę osiągów,
po dodaniu wkładki K&N silnik dostaje więcej powietrza oraz uzyskujemy poprawę dynamiki i zaletę - wkłądki K&N czyścimy i nasączamy olejem (są dożywotnie).
Konieczna jest regulacja i synchronizacja gaźników, natomiast regulacja zaworów powinna być wykonywana systematycznie (wg. manuala co 12kkm) nie ma potrzeby jej wykonywać jeśli była robiona (chyba że zbliża się czas).
po dodaniu wkładki K&N silnik dostaje więcej powietrza oraz uzyskujemy poprawę dynamiki i zaletę - wkłądki K&N czyścimy i nasączamy olejem (są dożywotnie).
Konieczna jest regulacja i synchronizacja gaźników, natomiast regulacja zaworów powinna być wykonywana systematycznie (wg. manuala co 12kkm) nie ma potrzeby jej wykonywać jeśli była robiona (chyba że zbliża się czas).
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
http://moto.allegro.pl/item548486168_sp ... nskic.html
Szczerze polecam ten wydech nie jest drogi jakość wykonania jest dobra mam go w mojej Yamaszce
Jest głośny aż miło przy hamowaniu silnikiem po prostu każdy się ogląda za motocyklem a przy przyśpieszaniu to po prostu muzyka najpierw mruczenie, potem mruczenie połączone z głośnym gwizdem a na końcu to wszystko z rykiem dinozaura
a jaki ładny basik...
Szczerze polecam ten wydech nie jest drogi jakość wykonania jest dobra mam go w mojej Yamaszce

Jest głośny aż miło przy hamowaniu silnikiem po prostu każdy się ogląda za motocyklem a przy przyśpieszaniu to po prostu muzyka najpierw mruczenie, potem mruczenie połączone z głośnym gwizdem a na końcu to wszystko z rykiem dinozaura

- <borut>
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości