Odpalenie skutera po zimie.
• Strona 1 z 1
Odpalenie skutera po zimie.
Witajcie.Mam problem z moim skuterem zima nie długo sie pewnie skończy a ja tak na próbe chciałem go odpalić tylko że nie chce zaskoczyć kopne kilka razy i zalewa świece a wszystko jest w porządku w skucie.Podajcie jakieś wskazówki co robić i rady może mieliście podobne problemy piaszecie!:)
- Robi19
- Świeżak
wykrec swiece i podlacz do fajki dotykajac silnika rosz kopniakiem bedzie widac czy jest iskra najlepiej robic to w dwie osoby
jezeli masz srobe w gazniku od sposzczania starego paliwa to zrob to i zalej swieze do baku
jezeli to niepomoze to moze masz wilgoc w gazniku wtedy trzeba przedmuchac sprezonym powietrzem razem z dysza
zalecam uzywanie swiecy iridium do skuterow u mnie pali nawet przy -5
jezeli masz srobe w gazniku od sposzczania starego paliwa to zrob to i zalej swieze do baku
jezeli to niepomoze to moze masz wilgoc w gazniku wtedy trzeba przedmuchac sprezonym powietrzem razem z dysza
zalecam uzywanie swiecy iridium do skuterow u mnie pali nawet przy -5
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Wsadź całkiem nową świecę, wyczyść filtr. Jak to nie pomoże wyczyść gaźnik i wyreguluj.
Clico jeśli silnik jest zdrowy to na zwykłej świecy odpali nawet przy minus 15-20 po dłuższym staniu, bez problemu. Irydowych świec do skuterów się nie opłaca wkładać bo nic praktycznie nie dadzą.
Clico jeśli silnik jest zdrowy to na zwykłej świecy odpali nawet przy minus 15-20 po dłuższym staniu, bez problemu. Irydowych świec do skuterów się nie opłaca wkładać bo nic praktycznie nie dadzą.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Może styki zaśniedziały w przewodach? Zrusz elektrykę przy akku i fajkę. Powinien ruszyć 

StrykeR (otwórz link)
-
DYWERSANT - Świeżak
Trzeba było odpalać co jakiś czas, to by po problemie było
Moje moto stało pod wiatą, okryte kocem i nie było żadnych problemów z odpaleniem nawet przy minusowej temperaturze. Wystarczyło robić to regularnie
A wracając do tematu to przeczyść i wyreguluj gaźnik, oraz sprawdź czy w baku się wilgoć nie zebrała

A wracając do tematu to przeczyść i wyreguluj gaźnik, oraz sprawdź czy w baku się wilgoć nie zebrała

-
Pałka - Świeżak
-
DYWERSANT - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości