Jaki motocykl jest konkurencjÄ… dla VFR 800 ?
• Strona 1 z 1
Jaki motocykl jest konkurencjÄ… dla VFR 800 ?
Sezon się zbliża a ja ciągle nie mogę sie zdecydować.
Pozycja za kierownica VFR'y jest bardzo optymalna, nie szukam przecinaka a raczej turystyczno-sportowego motocykla na miasto i do śmigania w weekendy...
Porównywalny jet Triumph Sprint ST ale wszyscy odradzaja ze wględu na serwis i trudności z częściami. Przyznam że moto całkiem całkiem.
Szukam motocykla do 30. tyś. Mam 186 cm wzos więc jakiś większy.
Może BMW K1200R Sport ?
Sugestie?
Pozycja za kierownica VFR'y jest bardzo optymalna, nie szukam przecinaka a raczej turystyczno-sportowego motocykla na miasto i do śmigania w weekendy...
Porównywalny jet Triumph Sprint ST ale wszyscy odradzaja ze wględu na serwis i trudności z częściami. Przyznam że moto całkiem całkiem.
Szukam motocykla do 30. tyś. Mam 186 cm wzos więc jakiś większy.
Może BMW K1200R Sport ?
Sugestie?
- fotoforma
- Świeżak
VFR nie ma konkurencji bo sama w sobie jest bezkonkurencyjna :>
...przyznaje sie ze nie jestem obiektywny
O serwis Triumpha nie powinienes sie martwic, to samo tyczy BMW, przeciez nie zyjemy w Afryce tylko w Europie a dwa, nowe motocykle sie nie psuja, wizyty w serwisie ogranicza sie zatem do rutynowych przegladow zgodnie z ksiazka serwisowa.
...przyznaje sie ze nie jestem obiektywny

O serwis Triumpha nie powinienes sie martwic, to samo tyczy BMW, przeciez nie zyjemy w Afryce tylko w Europie a dwa, nowe motocykle sie nie psuja, wizyty w serwisie ogranicza sie zatem do rutynowych przegladow zgodnie z ksiazka serwisowa.
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
FJR 1300
CBR 1000 XX Blackbird
SV 1000S
to motocykle o podobnej charakterystyce czyli -sprt-turystyk
CBR 1000 XX Blackbird
SV 1000S
to motocykle o podobnej charakterystyce czyli -sprt-turystyk
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
z SV 1000 sie nie zgodze. O ile jest sportowa o tyle nie jest turystyczna, jest poprostu niewygodny. Spazz który takowy posiada/posiadał wypowiadał sie kiedyś, że w dłuższe trasy ciężko z tym modelem.
a co do tematu, rzeczywiście VFR nie ma sobie równych i w konkurencja w turystyczno sportowych motocyklach nie jest zbyt duża. Proponuje Bandit 1200/1250 tyle, że to bardziej szosowo turystyczny niż sportowo.
a co do tematu, rzeczywiście VFR nie ma sobie równych i w konkurencja w turystyczno sportowych motocyklach nie jest zbyt duża. Proponuje Bandit 1200/1250 tyle, że to bardziej szosowo turystyczny niż sportowo.
-
adam_89 - Stały bywalec
Uważam że te wyżej wymienione modele nie są konkurencją ze względu na pozycje i wielksość ,masę motocykli :/ VFR wydaje się być bardziej sportowa a przy tym wygodna . Fakt jest taki że VFR nie ma konkurencji .Takie moje zdanie 

CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
VFR został stworzony przez Honde pod koniec lat '80 w USA znany jako "Interceptor", w '86 podbił europe - w momencie najwiekszego kryzysu Hondy, która pod presją stworzyła jeden z najlepszych motocykli na świecie; VFR był czarnym koniem na którego Honda postawiła wszystko, dzisiaj to czołowa marka i z pewnością klasa sama w sobie 

-
mikun - Świeżak
<borut> napisał(a):Yamaha FAZER jest jak dla mnie konkurencją dla Hondy VFR
Fazer jest troche za maly i zbyt slabo przygotowany do turystyki.
Mi jedyne co przychodzi na mysl to BMW K 1100 RS.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Skoro Fazer za mały to myślę, że ten motocykl to najlepszy konkurent dla Hondy VFR http://www.allegro.pl/item543109417_duc ... _raty.html
- <borut>
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości