nie kreci rozrusznik - Bandit 600N z 95roku
• Strona 1 z 1
nie kreci rozrusznik - Bandit 600N z 95roku
Witam
mam problem z odpaleniem moto.
Jakies 2 tygodnie wczesniej odpalil normalnie bez problemu. Jest nowy aku.
W sobote byla ladna pogoda postanowilem wyprowadzic moto, umylem, chce odpalic a tu nic, nowy aku calkiem rozladowany...
Zmienilem aku na stary wciskam starter a tu tylko przekaznik rozrusznika pstryka. Zwarłem przewody pomijajac przekaznik i nic.
Czy padl mi rozrusznik? czy moglo sie cos zawiesic w nim ze nie kreci?
Jesli nikt nic nie doradzi, dzisiaj chyba wykrece ten rozrusnik i zobacze co tam w srodku siedzi, postara msie go dopalic z akumulatora i zobaczymy czy zadziala ;/
mam problem z odpaleniem moto.
Jakies 2 tygodnie wczesniej odpalil normalnie bez problemu. Jest nowy aku.
W sobote byla ladna pogoda postanowilem wyprowadzic moto, umylem, chce odpalic a tu nic, nowy aku calkiem rozladowany...
Zmienilem aku na stary wciskam starter a tu tylko przekaznik rozrusznika pstryka. Zwarłem przewody pomijajac przekaznik i nic.
Czy padl mi rozrusznik? czy moglo sie cos zawiesic w nim ze nie kreci?
Jesli nikt nic nie doradzi, dzisiaj chyba wykrece ten rozrusnik i zobacze co tam w srodku siedzi, postara msie go dopalic z akumulatora i zobaczymy czy zadziala ;/
- cygan-kalisz
- Świeżak
Witam, mam ten sam problem, ale u mnie jeszcze nie chce trąbić, sprawdz czy i u Ciebie jest ten objaw?
na forum doradzali mi żeby kupić nowy aku i będzie po kłopocie i tak zorbiłem, ale nie stety nowy akumulator nic nie dał.
Wiec odpalam moto z popychu, ale na dłuższą mete to nie jest najlepsze rozwiązanie. Dlatego jade do elektryka mam nadzieje że coś poradzi.
Jak uda Ci sie dojsc co to była za przyczyna odezwij sie do mnie na PRV i napisz co to było.
na forum doradzali mi żeby kupić nowy aku i będzie po kłopocie i tak zorbiłem, ale nie stety nowy akumulator nic nie dał.
Wiec odpalam moto z popychu, ale na dłuższą mete to nie jest najlepsze rozwiązanie. Dlatego jade do elektryka mam nadzieje że coś poradzi.
Jak uda Ci sie dojsc co to była za przyczyna odezwij sie do mnie na PRV i napisz co to było.
-
seruu - Świeżak
proponuje przepatrzeć instalację poruszać kostkami! co nieco mogło zaśniedzieć. co do aku zawsze mozna spróbować na kable z auta czy coś bo jak są ostre mrozy a garaż nie ocieplany to wyciągnie ci aku raz raz bo to bateraia prawie jak do zegarka "ciut wieksza" niepamietam jak jest w 95r ale w 97r. jest kabelek przy sprzęgle może gdzies niebyć przejscia. Nic innego jak szukać kombinować
Rozrusznika bym niewyciągał !! bo to są elementy które najpierw słychac ze coś się z nimi dzieje skoro niebyło objawów to po co? no chyba ze masz pecha i szczotki sie zablokowały!
Nie poszukasz nie znajdziesz.
PAMIĘTAJCIE ZASADA JEST JEDNA ZACZYNAJ OD ŻECZY KTÓRE SĄ NAJBARDZIEJ OCZYWISTE (z regóły je pomijamy)

Nie poszukasz nie znajdziesz.
PAMIĘTAJCIE ZASADA JEST JEDNA ZACZYNAJ OD ŻECZY KTÓRE SĄ NAJBARDZIEJ OCZYWISTE (z regóły je pomijamy)
Części do Bandita !
- Szkot :>
- Świeżak
Witam
U mnie klakson dziala
na dzien dzisiejszy naladowalem aku, ale mialem nowy zakupiony kilka miesiecy temu, musialo byc jakies zwarcie ze sie calkiem rozladowal.
mam nadzieje ze to wina aku i dzisiaj jak zaloze naladowany odpali bez problemu. Zdam jutro relacje
jak nie ruszy to go rozkrece 
U mnie klakson dziala

na dzien dzisiejszy naladowalem aku, ale mialem nowy zakupiony kilka miesiecy temu, musialo byc jakies zwarcie ze sie calkiem rozladowal.
mam nadzieje ze to wina aku i dzisiaj jak zaloze naladowany odpali bez problemu. Zdam jutro relacje

- cygan-kalisz
- Świeżak
cygan a może podczas mycia woda "wleciała" w kostki i zrobiła się "zwara"
ja bym najpierw poodłączał i poprzeczyszczał wszystkie kostki, bo i tak to trzeba zrobić przygotowując moto do sezonu, więc napewno nie zaszkodzi
pzdr
ja bym najpierw poodłączał i poprzeczyszczał wszystkie kostki, bo i tak to trzeba zrobić przygotowując moto do sezonu, więc napewno nie zaszkodzi

pzdr
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
nowy, ale trzymany w ogrzewanym garazu.
Po naladowaniu aku, rozrusznik kreci
wiec albo woda gdzie sie dostala podczas mycia, albo to tylko rozladowany aku 
Po naladowaniu aku, rozrusznik kreci

Suzuki Bandit 600N 95 rok 

- cygan-kalisz
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 54 gości