Zobacz wÄ…tek - nie kreci rozrusznik - Bandit 600N z 95roku
NAS Analytics TAG

nie kreci rozrusznik - Bandit 600N z 95roku

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

nie kreci rozrusznik - Bandit 600N z 95roku

Postprzez cygan-kalisz » 9/2/2009, 08:05

Witam
mam problem z odpaleniem moto.
Jakies 2 tygodnie wczesniej odpalil normalnie bez problemu. Jest nowy aku.
W sobote byla ladna pogoda postanowilem wyprowadzic moto, umylem, chce odpalic a tu nic, nowy aku calkiem rozladowany...
Zmienilem aku na stary wciskam starter a tu tylko przekaznik rozrusznika pstryka. Zwarłem przewody pomijajac przekaznik i nic.
Czy padl mi rozrusznik? czy moglo sie cos zawiesic w nim ze nie kreci?
Jesli nikt nic nie doradzi, dzisiaj chyba wykrece ten rozrusnik i zobacze co tam w srodku siedzi, postara msie go dopalic z akumulatora i zobaczymy czy zadziala ;/
cygan-kalisz
Świeżak

Postprzez seruu » 9/2/2009, 14:57

Witam, mam ten sam problem, ale u mnie jeszcze nie chce trąbić, sprawdz czy i u Ciebie jest ten objaw?
na forum doradzali mi żeby kupić nowy aku i będzie po kłopocie i tak zorbiłem, ale nie stety nowy akumulator nic nie dał.
Wiec odpalam moto z popychu, ale na dłuższą mete to nie jest najlepsze rozwiązanie. Dlatego jade do elektryka mam nadzieje że coś poradzi.
Jak uda Ci sie dojsc co to była za przyczyna odezwij sie do mnie na PRV i napisz co to było.
seruu
Świeżak

Postprzez Szkot :> » 10/2/2009, 14:22

proponuje przepatrzeć instalację poruszać kostkami! co nieco mogło zaśniedzieć. co do aku zawsze mozna spróbować na kable z auta czy coś bo jak są ostre mrozy a garaż nie ocieplany to wyciągnie ci aku raz raz bo to bateraia prawie jak do zegarka "ciut wieksza" niepamietam jak jest w 95r ale w 97r. jest kabelek przy sprzęgle może gdzies niebyć przejscia. Nic innego jak szukać kombinować :) Rozrusznika bym niewyciągał !! bo to są elementy które najpierw słychac ze coś się z nimi dzieje skoro niebyło objawów to po co? no chyba ze masz pecha i szczotki sie zablokowały! :)
Nie poszukasz nie znajdziesz.
PAMIĘTAJCIE ZASADA JEST JEDNA ZACZYNAJ OD ŻECZY KTÓRE SĄ NAJBARDZIEJ OCZYWISTE (z regóły je pomijamy)
Części do Bandita !
Szkot :>
Świeżak

Postprzez cygan-kalisz » 12/2/2009, 08:37

Witam
U mnie klakson dziala ;)
na dzien dzisiejszy naladowalem aku, ale mialem nowy zakupiony kilka miesiecy temu, musialo byc jakies zwarcie ze sie calkiem rozladowal.
mam nadzieje ze to wina aku i dzisiaj jak zaloze naladowany odpali bez problemu. Zdam jutro relacje :) jak nie ruszy to go rozkrece ;)
cygan-kalisz
Świeżak

Postprzez limak14 » 12/2/2009, 10:08

cygan a może podczas mycia woda "wleciała" w kostki i zrobiła się "zwara"
ja bym najpierw poodłączał i poprzeczyszczał wszystkie kostki, bo i tak to trzeba zrobić przygotowując moto do sezonu, więc napewno nie zaszkodzi :)
pzdr
limak14
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Szkot :> » 12/2/2009, 13:13

HM Nowy - kilka miesiecy -> pewnie nie ladowany i nietrzymany w ciepłym -> nic dodać nic ująć.
Części do Bandita !
Szkot :>
Świeżak

Postprzez cygan-kalisz » 13/2/2009, 07:56

nowy, ale trzymany w ogrzewanym garazu.
Po naladowaniu aku, rozrusznik kreci :) wiec albo woda gdzie sie dostala podczas mycia, albo to tylko rozladowany aku ;)
Suzuki Bandit 600N 95 rok :)
cygan-kalisz
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 54 gości

na górê