Jaki kask na cruisera?
• Strona 1 z 1
Jaki kask na cruisera?
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem nowego Kawasaki VN 900 Classic. Chciałbym kupić bezpieczny i bardzo dobry kask. Na początku -po namowach kilku osób - wstępnie zdecydowalem się na SHOEI Multitec, ale po włożeniu na główę wydaje się zbyt hermetyczny i chyba nie bardzo pasuje na ten typ motocykla. Zdecydowałem się jednak na kask otwarty. Obecnie wybieram pomiędzy SHOEI J-Wing a ARAI SZ. Nie znalazłem jednak na forach porównania tych kasków, dlatego jeżeli jesteście użytkownikami takich właśnie modeli, bardzo proszę o wasze opinie.
Jestem posiadaczem nowego Kawasaki VN 900 Classic. Chciałbym kupić bezpieczny i bardzo dobry kask. Na początku -po namowach kilku osób - wstępnie zdecydowalem się na SHOEI Multitec, ale po włożeniu na główę wydaje się zbyt hermetyczny i chyba nie bardzo pasuje na ten typ motocykla. Zdecydowałem się jednak na kask otwarty. Obecnie wybieram pomiędzy SHOEI J-Wing a ARAI SZ. Nie znalazłem jednak na forach porównania tych kasków, dlatego jeżeli jesteście użytkownikami takich właśnie modeli, bardzo proszę o wasze opinie.
- ftgroup
- Świeżak
Wydaje mi się, że integral wcale nie jest złym pomysłem na choppera tylko może nie w jakimś kosmicznym malowaniu ale np mat albo jednobarwny. A bezpieczeństwo zawsze trochę większe. Jeśli jednak wolisz kask otwarty to może spodoba ci się połączenie integrala z otwartym kaskiem np. http://www.******/product_in ... s_id=25719 albo http://www.******/product_in ... ts_id=7318 zawsze można zdjąć ten pałąk szczękowy jak np jeździmy po mieście.
-
Kurt - Świeżak
multitec to obecnie jedna z najlepszych konstrukcji szczękowych na rynku. jest to kask o pełnych właściwościach kasku integralnego. jwing wykonany z włókien węglowych robiony ręcznie w japoni z podpisem gościa który go robił, generalnie ciężko znaleść droższy i lepszy kask otwarty.
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
jezeli chcesz kupic bezpieczny kask to nie zastanawiaj sie czy pasuje na taki typ motocykla czy tez nie, tylko kupuj tzw integrala lub w ostatecznosci jakiegos szczekowca, jakiejś renomowanej firmy i nie oszczedzaj.. ja osobiscie polecam multiteca.. w kasku otwartym jechałem raz w zyciu i nigdy więcej nie bede jezdził.. dla mnie to było traumatyczne przezycie.. kompletny brak poczucia bezpieczeństwa, wieje w brode, szyje.. naprawde mnie osobiście bardzo sie nie podobało i przysiągłem sobie ze nigdy prze nigdy choćbym jeździł HD nie kupie otwartego kasku.. niech sie ze mnie śmieją.. jeżeli już to rozważ propozycje kurta.. potem jedynie pozostaje jwing.. pozdrawiam
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
Bezpieczeństwo w kasku integralnym=bezpieczeństwu w szczękowym (znaczy dobrej klasy). Multitec to dobry wybór, w owtarym wieje i jest głośno, słychać silnik i zabiera to przyjemność z dłuższej przejażdżki...
-
asmodeusz - Świeżak
dokladnie.. kolego zastanow sie dobrze nad jakims integralem czy szczekowcem jak zlezy ci na zaletach takiego kasku.. bedziesz sobie spokojnie smigal w kasku bezpiecznym, komfortowym i nie przejmuj sie tym czy wypada na danym motocyklu jezdzic w takim czy innym rodzaju kasku.. wybor nalezy do ciebie... jak dla mnie kask otwarty to nadaje sie na rower lub na kibel (nie chce nikogo urazic, takie jest moje subiektywne zdanie)
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości