Pomocy crash pady ;(
• Strona 1 z 1
Pomocy crash pady ;(
Witam mam pytanie jak mam zamontować crash pady do mojego typoona ? I jak je się przyczepia do ramy ? Bardzo proszę o pomoc ... Chciałbym żeby jak najmniej ważyły ... Daje zdjęcia ramy ;] Z góry dziękuje za pomoc ... Pozdro ;]

- Paweł_92
- Świeżak
był kiedyś taki skuter do stuntu na allegro z crash padami, ale to były samoróby właśnie pospawane, słyszałem też że niektórzy na plastiki takie listwy dają, żeby siła uderzenia się rozchodziła, no ale nie wiem czy to coś daje.
-
wikples - Bywalec
raczej niebardzo ze względu na łamliwość plastiku..
poszukaj w necie firmę Zipser (na 90%- moja pamięć).. z tego co pamiętam mieli dość logicznie zrobione i niedrogie pady..
co do ich mocowania.. musisz znaleźć sobie mocny punkt ramy (żeby w razie upadku siła odebrana przez crash-pady nie uszkodziła ramy) a jednocześnie musi to być punkt taki żebyś nie musial wystawiać ich na 20cm od boku skutera zeby mogly spelnic swoje zadanie.. może być cięzko (nie wiem- nigdy nie miałem skutera) jednak tylko w ten sposob mozesz cos zdzialac..
Jak je zamocowac? Hmm... może jakąć "obejmą".. albo 2 elementami skręcanymi ze sobą (obejmującymi rurkę ramy).
poszukaj w necie firmę Zipser (na 90%- moja pamięć).. z tego co pamiętam mieli dość logicznie zrobione i niedrogie pady..
co do ich mocowania.. musisz znaleźć sobie mocny punkt ramy (żeby w razie upadku siła odebrana przez crash-pady nie uszkodziła ramy) a jednocześnie musi to być punkt taki żebyś nie musial wystawiać ich na 20cm od boku skutera zeby mogly spelnic swoje zadanie.. może być cięzko (nie wiem- nigdy nie miałem skutera) jednak tylko w ten sposob mozesz cos zdzialac..
Jak je zamocowac? Hmm... może jakąć "obejmą".. albo 2 elementami skręcanymi ze sobą (obejmującymi rurkę ramy).
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości