Aprilia RS 125, jak w pełni przygotować do sezonu ??
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 125, jak w pełni przygotować do sezonu ??
Witam.. Mam w planach już niedługo kupić RS 125 z 2000r. , z tego co wiem egzemplarz który mnie osobiście interesuje był serwisowany na bierząco, jest sprowadzona z niemiec, odblokowana
) Stoi juz jakis czas w garazu nie uzywana ma 12 tys przebiegu.. Chciałbym sie dowiedziec co na "starcie" musze zrobic przy takim moto, jakie rutynowe czynnosci aby przygotowac go konkretnie do sezonu ?? Co trzeba sprawdzic i z jakimi kosztami sie liczyc aby cieszyc sie bezproblemową eksploatacja ?? Licze na was, pozdrawiam KUBA..

- Kubawlkp1992
- Świeżak
Sądzę że wymienić zużyte części (co to nikt Ci nie powie). A tak profilaktycznie to wsadzić nową świecę, przeczyścić filtr powietrza, wyczyścić gaźnik, wymienić olej w skrzyni ja bym jeszcze płyn chłodniczy wymienił na nowy.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
-
JędrekZDW - Bywalec
Wiadomo kazdy mówi ze wszytsko porobione a jak sie zacznie sprawdzac to nic nie jest ruszone jak zwykle ^^ hehe i trzeba od nowa.. z góry dzieki za kolejne posty, pozdro..
- Kubawlkp1992
- Świeżak
Ja co sezon w mojej Rs'ce czyszcze filtr powietrza, czyszcze i reguluje gaznik, wymieniam swiece, mozesz tez sprawdzic akumulator, bo co 2 sezonu nalezaloby wymienic ;] Zobacz stan opon, jezeli sa starte tez bedzie trzeba je zmienic xd Z plynow wymieniam: olej przekladni/silnikowy, hamulcowy, chlodniczy
to raczej wszystko ;] Sprawdz tez kolcki hamulcowe oraz tarcze hamulców ;/ Moje na początku były do przeszlifowania 

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 47 gości