Jak prawidłowo wyczyścić świecę-czy te metody skutkują?
• Strona 1 z 1
Jak prawidłowo wyczyścić świecę-czy te metody skutkują?
Witam.Mam problemik co do moich świec kochanych.Otóż słyszałem że po zalaniu można je wypalić-tylko właśnie nie wiem czym najlepiej albo też druga metoda to przeczyścić drucianą szczotą.Czy te metody waszym zdaniem są dobre i czy po zastosowaniu będzie dobrze czy może świeca dostać po dupie od tego?
Wiadomo że najlepiej wymienić na nowe ale może znacie jeszcze jakieś inne sposoby jak dobrze wyczyścić świecę żeby troszkę jeszcze pociągnęły i moto w końcu odpalił?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc
Wiadomo że najlepiej wymienić na nowe ale może znacie jeszcze jakieś inne sposoby jak dobrze wyczyścić świecę żeby troszkę jeszcze pociągnęły i moto w końcu odpalił?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc

- misza198818
- Świeżak
chodzi o to zeby wyczyscic elektrody z nalotu jaki na nich sie osiadl zeby lepsza iskra byla, szczotka druciana chyba jest najlepsza, bo co do wypalania to wydaje mi sie ze mozna wtedy swiece przegrzac i bedzie kiszka
-
grzesko - Świeżak
trzeba obserwować przy wypalaniu - jak się zrobi sucha i nalot zmieni kolorek to jest git - WTEDY CZYŚCISZ SZCZOTĄ DRUCIANĄ - czyli w skrócie trzeba opalić i wyczyścić.
Potem ustaw przerwÄ™.
Po takich zabiegach często problemy po jakimś czasie powracają, więc nie polecam na dłuższą metę, ale z braku laku, albo szukając przyczyny braku zapłonu - jak najbardziej.
Potem ustaw przerwÄ™.
Po takich zabiegach często problemy po jakimś czasie powracają, więc nie polecam na dłuższą metę, ale z braku laku, albo szukając przyczyny braku zapłonu - jak najbardziej.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości