Czym obecnie jest IGŁA
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czym obecnie jest IGŁA
Chciałem się podzielić,pewnym nie chcianym odczuciem.Co Czujecie,gdy czytacie w ogłoszeniu.że... motocykl,sprowadzony jakieś tam farmazony i to sformułowanie ..."IGŁA"... Bo dla mnie igła dawniej oznaczała 'nowy' lub wygląda i jeżdzi jak nowy.A obecnie jak widzę w ogłoszeniu to słowo,to śmiać mi się chce.Częściej Igła, to dla mnie SZMELC,lub MINA.
- Darek G
- Świeżak
IGŁA -> niedokręcone śruby ranią dupsko jak igła
Słowami sprzedającego nie ma co się sugerować, bo byle g*wno da się pięknie opisać.

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
albo sa sprzety z lat 80tych , przebiegi niskie zaskakujaco
i rowniez "igiełka" no ta , przez 30 lat to sie tylko owokol komina smigalo i zawsze garazowalo, zmienialo plyny , zawsze w ASO itd 

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Re: igła
WENICJUSZ napisał(a):Dla mnie IGŁA to sprzęt cacy, może i naprawiany, ale tak ze stanem przypomina nowy.
haha przypomina nowy a jest nowy to wielka różnica
Przy ogłoszeniach nie sugeruje się opisem bo w 95 % jest on wyciągniety z czarnej du*y. Słowo igła oznacza dla mnie stan kolekcjonerski tzn stare odrestaurowane lub zachowane w dobrym stanie WSKi Junaki. W ogłoszeniach im więcej upiększone tym więcej sprzędający ma do ukrycia i szuka jelenia.
-
adam_89 - Stały bywalec
Nie rozumiem jednego.Kto z was zaplaci za igle bez marudzenia,istnieje taki e pojecie sa ludzie ktorzy nie jezdzą po drogach z roznych przyczyn.I na allegro nie zobaczysz takich ogloszeń.I kto jest gorszy szukający igly za 3/4 wartosci rynkowej czy ten co ja sprzedaje?Wujek mial 500 od nowosci jako 2 samochod - 20lat w garazu.
Jak sprzedawal to przyszedl gowniarz i mu zaczal mowic ze za drogo ze po tyle nie chodza ze bity (a nie byl), ze maly przebueg .gowno go obchodzilo ze serwisowany i igla.Skończylo się że kazal mu wypierd... i po 2 takich wizytach sprzedalismy go na gieldzie w niemczech.
I tu są wasze igly jak ktos dba to i za darmo nie odda, a polak zawsze szuka glupszego od siebie.
Jak sprzedawal to przyszedl gowniarz i mu zaczal mowic ze za drogo ze po tyle nie chodza ze bity (a nie byl), ze maly przebueg .gowno go obchodzilo ze serwisowany i igla.Skończylo się że kazal mu wypierd... i po 2 takich wizytach sprzedalismy go na gieldzie w niemczech.
I tu są wasze igly jak ktos dba to i za darmo nie odda, a polak zawsze szuka glupszego od siebie.
-
qlik - Świeżak
qlik napisał(a):Nie rozumiem jednego.Kto z was zaplaci za igle bez marudzenia,istnieje taki e pojecie sa ludzie ktorzy nie jezdzą po drogach z roznych przyczyn.I na allegro nie zobaczysz takich ogloszeń.I kto jest gorszy szukający igly za 3/4 wartosci rynkowej czy ten co ja sprzedaje?Wujek mial 500 od nowosci jako 2 samochod - 20lat w garazu.
dokladnie tak bylo rowniez z moja daytona

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Mi akurat z moto się poszczęściło, w opisie nie pamiętam czy było wspomniane coś o igle, ale jestem pozytywnie zaskoczony
Moto sprawdzone w serwisie yamahy, natłukłem nim 4 tyś km, i muszę powiedzieć że moje 4tyś w terenie/na trasie bardziej poobijało lakier niż 15tyś km poprzedniego właściciela
(jakiś Niemiec) Przebieg też był dziwnie niski (rocznik 1998, 15tyś), jednak oględziny ramy, podnóżków (wytarcia od butów bardzo małe) jakoś uwierzyłem w przebieg. Także da się kupić używane moto za dobrą cenę w dobrym stanie.

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Oczywiście wszystkie motocykle są to igły.
Moim zdaniem jest to kilku letni sprzęt utrzymany wizualnie i mechanicznie idealnie. Czyli około 0,0000001 sprzedawanych motocykli.
Moim zdaniem jest to kilku letni sprzęt utrzymany wizualnie i mechanicznie idealnie. Czyli około 0,0000001 sprzedawanych motocykli.
-
pablomotors - Świeżak
igła to tylko z fabryki......Można odnieść do motocykla jeśli jego stan jest perfekcyjny, czyli koś kupil b-kinga polatał nim 6 miesięcy i chce sprzedać(oczywiście bez kolizji), dla mnie to jest igła......
ale obecnie każdy dopisuje do sprzętu igła, co oczywiście nie ma nic wspólnego z prawdą
ale obecnie każdy dopisuje do sprzętu igła, co oczywiście nie ma nic wspólnego z prawdą
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
igła to dla mnie fajna laska skąpo ubrana które można spotkać na mieście jak czasami jedziemy na rundę miedzy zajęciami ( taka dziewczyna absolutnie oczywiście nie nadaje się na żonę , jest tylko na co popatrzeć )
Co do motorów to wiadomo jak jest prawie zawsze czytam " igła " " jak nowy " " stan oceniam na 5" " wzór " . A jak jest naprawdę sami wiemy .
Co do motorów to wiadomo jak jest prawie zawsze czytam " igła " " jak nowy " " stan oceniam na 5" " wzór " . A jak jest naprawdę sami wiemy .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
No coz kazdy sprzedawany motung to igla. Umyja go, zmienia opony. Jeszcze raz umyja i jest igla! Gorzej jak sie na rundke wybierzesz taka igla.
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
igła-to zależy co rozumie przez to sprzedający. Dla niego "igłą" może być moto z pękniętą ramą!wiec wszystko zależy do sprzedającego i jego wybujanej (lub nie) fantazji!
igła-tylko w saloni(i to nie zawsze)

igła-tylko w saloni(i to nie zawsze)

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
W polsce jest tak, że mało kto chce celowo przepłacić za sprzęt, bo za taką samą kasę dostanie coś mocniejszego. Tak jak tu już ktoś wcześniej napisał, szukają głupszego od siebie, a mimo iż fundusze im pozwalają na kupno porządnego egzemplarza, ludzie i tak go nie kupią. Kupią gorszy, ale za to tańszy! A potem będą narzekać, że im moto olej bierze, że słychać jakieś dziwne stuki po zrobieniu kilku kilometrów, że jednak chyba ze skrzynią biegów jest coś nie tak itd. Ludzie, dajcie więcej za sprzęt, nie patrzcie się, że za taką samą cenę dostaniecie coś większego. A ponadto nie kupujcie w ciemno, przychodźcie na oględziny z mechanikami albo z ludźmi którzy się na sprzęcie znają. Wyłóżcie więcej i jeźdzcie w dalekie trasy, a nie do serwisu non-stop, bo chyba na tym rzecz polega. Jak kupowałem swoją GPZtkę, to dawałem za nią prawie 8000zł i wszyscy się lali jak to przepłaciłem, "bo za to mogłeś sobie już nawet ZX-9tkę kupić". Mogłem ale wolałem dać więcej i się cieszyć bezawaryjnym, bezwypadkowym i w 100% sprawnym technicznie motocyklem na którym zrobiłem blisko 14 tysięcy km bez żadnego ale. A to, że inni się z tego leją to już ich sprawa. Dla mnie się liczy niezawodność, a dla Was?
-
lonewolf - Bywalec
lonewolf napisał(a): Jak kupowałem swoją GPZtkę, to dawałem za nią prawie 8000zł i wszyscy się lali jak to przepłaciłem, "bo za to mogłeś sobie już nawet ZX-9tkę kupić". Mogłem ale wolałem dać więcej i się cieszyć bezawaryjnym, bezwypadkowym i w 100% sprawnym technicznie motocyklem na którym zrobiłem blisko 14 tysięcy km bez żadnego ale. A to, że inni się z tego leją to już ich sprawa. Dla mnie się liczy niezawodność, a dla Was?
wyjąłeś mi to z ust
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
limak14 napisał(a):lonewolf napisał(a): Jak kupowałem swoją GPZtkę, to dawałem za nią prawie 8000zł i wszyscy się lali jak to przepłaciłem, "bo za to mogłeś sobie już nawet ZX-9tkę kupić". Mogłem ale wolałem dać więcej i się cieszyć bezawaryjnym, bezwypadkowym i w 100% sprawnym technicznie motocyklem na którym zrobiłem blisko 14 tysięcy km bez żadnego ale. A to, że inni się z tego leją to już ich sprawa. Dla mnie się liczy niezawodność, a dla Was?
wyjąłeś mi to z ust
dokladnie tak jest,ludzie wola oszukac sami siebie ze to jest "okazja"
osobiscie rowniez jestem za tym ze lepiej doplacic do moto i miec szpeja eleganckiego niz kupic padake i wlozyc w nia wiecej po miesiacu niz bysmy doplacili do tamtej lepszej sztuki, a po drugie czas , sezon w Polsce jest bardzo krotki , komu chce sie zamiast latac na moto jezdzic po serwisach,czekac na czesci itd. malo osob znajduje teraz czas na zwykla jazde na moto , a ile by znalazlo jeszcze na czekanie i zwiedzanie servisów , lepiej nawet odrobine przeplacic i wiedziec ze sprzet nie był orany w polu.
ciekawostka,rozmawialem z kolesiem od 1000rr , stan wogole nowka , ale jak z nim pisalem to sie okazalo ze moto bylo przeciągane po polu w kanadzie po to zeby wziac z ubezpiecznia rownowartosc tego motocykla.
:O a potem przywiezli do PL i stan igła , bo nowe owiewki zalozyli...
- Flow
- Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2