CBR F4 SŁYCHAĆ ROZRZĄD PYTANIE
• Strona 1 z 1
CBR F4 SŁYCHAĆ ROZRZĄD PYTANIE
Witam, mam taki mały problem, jak odpale moja cbr to słyszę taki delikatny szmer, wydobywa sie to od rozrządu napewno, moja cbr ma 26 tyś przebiegu (100% org), niestety na ten sezon juz nie mam kasy ale za rok chciałbym zrobić mu regulacje zaworów, czyszczenie i synchronizacje gaźników i wtedy juz bym cos z tym rozrządem zrobił. PYATNIE CZY NIC SIE NIE STANIE JAK JA BEDE Z TYM JEZDZIŁ TERAZ(ten sezon)Ogólnie nie rzuca sie to w ucho, jak kogos pytam, czy jest cos nie tak z silnikiem to sie dopiero kapnie jak mu powiem ze chodzi o rozrząd, o ten mały hałas... Motor pali mało i płynnie pracuje silnik. Bede wdzięczny za porade. Pozdr
-
Paleus - Świeżak
Stać cię na moto, a nie stać na serwis? Nie przesadzaj.
Nic się nie powinno od razu stać, ale zobacz jaki tam masz napinacz. Moze potrzeba tylko regulacji. a w sezonie robisz 1000 km czy 20 tys?
Zastanów się nad swoim pytaniem?
Nic się nie powinno od razu stać, ale zobacz jaki tam masz napinacz. Moze potrzeba tylko regulacji. a w sezonie robisz 1000 km czy 20 tys?
Zastanów się nad swoim pytaniem?
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
jak masz rozgrzane moto tez tak szumi bo jezeli to rozrzad to na zimnym powinien byc glosny, pozatym rozrzad czesto slychac w okreslonym zakresie obrotow a u ciebie jak to wyglada? a co sie dzieje jak wcisniesz sprzeglo? podobno delikatny szmer w hondach to normalne.. pozdrawiam
-
Leg1oN - VIP Ścigacz.pl
Dla mnie to ważne, pytanie według mnie na miejscu, wcześniejszą CB500 zrobiłem ok 3000 tyś km, ta cbr mam od października, czyli nie duzo bo myśle że więcej niz 6-8 tyś km nie zrobie napewno za jedend sezon. Co do kosztów, na nadchodzący sezon musiałem kupic kombi, pozostało kupic dobry kask i jakieś buty, w cbr wymieniłem wszystkie płyny, filtry i świece, wszystko robie sam, aby co grosza zaoszczędzić, co da w sumie jakieś 2.5 - 3 tyś zł wydatków, a regulacje, czyszczenia i ten rozrząd nie jest w stanie sam zrobic, a w dobrym warsztacie powiedzieli za to ok 1200zł z częsciami, jak student w polsce ma na to wszystko urobić?? Kolego "Grzybu" czy teraz rozumiesz moje pytanie?
Nie wiem czy to jest naturalne, musze sprawdzić jeszcze z tym sprzęgłem. Słychać ten szmerek tylko na wolnych obrotach i tak do 3 tyś obrotów, potem już tylko piękny, zdrowy ryk:))(sportowy wydech)
Nie wiem czy to jest naturalne, musze sprawdzić jeszcze z tym sprzęgłem. Słychać ten szmerek tylko na wolnych obrotach i tak do 3 tyś obrotów, potem już tylko piękny, zdrowy ryk:))(sportowy wydech)
-
Paleus - Świeżak
A wszystko wyeliminowałeś? U mnie jak była już na wykończeniu uszczelka przy kolektorach to też moto wydawał niepokojący dzwięk ale po wymianie i jak juz się ułożyła było ok, nigdzie weżyk Ci sie nie odczepił one też potrafią wydawać dziwne dzwięki? Rozrząd z regóły chałasuje w wyzszym zakresie obrotów 4-6tys. I naprawde jest to charakterystyczny dzwięk szelest. Koledzy dobrze radzą sprawdź napinacz, a dla porownania masz link u Ciebie też wydobywa się podobny dzwięk?
http://www.youtube.com/watch?v=w8Z1Qlx-pes (otwórz link)
http://www.youtube.com/watch?v=w8Z1Qlx-pes (otwórz link)
F4 00'
-
Głodny Wiedzy - Świeżak
Poczatkowo nic nie powinno sie stac, ale w konsekwencji dluzszego zaniedbania moze dojsc do uszkodzenia rozrzadu i wtedy zamiast wydac 300 na nowy lancuszek bedziesz zmuszony do wydania kilki tysiecy na remont silnika.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
no wiem że nie ma żartów z rozrządem dlatego pytam, nie jest to tak głośne jak na tym filmiku, tak jak pisałem wcześniej to tego nie słychać tak żeby sie to rzucało w ucho, wcześniej jak jeszcze jeździłem przez październik to tego nie słyszałem, moze to dlatego że teraz moto stoi? zobacze na wiosne, jak nim wyjade, jezeli bedzie choć minimalnie ten dzwięk narastał to pewnie bede musiał go robić... no nic dzieki wielkie i pozdrawiam
-
Paleus - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa