Jak zdobyć licencję do czego ona upowarznia od czego zacząć
• Strona 1 z 1
Jak zdobyć licencję do czego ona upowarznia od czego zacząć
Jak w temacie !
Ile czym trzeba jezdzić ?
Są jakieś poprzeczki czasowe aby otrzymać licencję ?
Od czego najlepiej zacząć ?
Przezco trzeba przejść ?
Ile czym trzeba jezdzić ?
Są jakieś poprzeczki czasowe aby otrzymać licencję ?
Od czego najlepiej zacząć ?
Przezco trzeba przejść ?
- BodzioStunt87
- Świeżak
Cześć.
Licencję ( A lub B ) można zdobyć na torze np. w Poznaniu . Tylko tak jak kolega wyżej wspomniał musisz być sklasyfikowany w przynajmniej jednym wyścigu.Wtedy (jeśli ukończyłeś 15 lat) zdajesz tam egzamin ustny ( spytają Cię tylko np. o jedną flagę i masz powiedzieć co ona oznacza) a następnie płacisz 50 zł ..jakieś papierki i jest ;p
Licencja upoważnia w jeździe większymi motorami w innych klasach...
Trzeba mieć też ukończone 15 lat i podczas egzaminu(ustnego) wpłacić 50 zł (jeśli chodzi o licencję A )
Licencję ( A lub B ) można zdobyć na torze np. w Poznaniu . Tylko tak jak kolega wyżej wspomniał musisz być sklasyfikowany w przynajmniej jednym wyścigu.Wtedy (jeśli ukończyłeś 15 lat) zdajesz tam egzamin ustny ( spytają Cię tylko np. o jedną flagę i masz powiedzieć co ona oznacza) a następnie płacisz 50 zł ..jakieś papierki i jest ;p
Licencja upoważnia w jeździe większymi motorami w innych klasach...

Trzeba mieć też ukończone 15 lat i podczas egzaminu(ustnego) wpłacić 50 zł (jeśli chodzi o licencję A )
-
lubins32 - Świeżak
No dobra, a jest jakiś odpowiednik KJSów czy grupy n w motocyklowym sporcie? Jeżeli jest to, jaki jest podział na pojemności i modyfikacje. Poszukuję zwięzłej krótkiej odpowiedzi(nie chcę mi się rozkładać regulaminu rsm na części, przynajmniej na razie). Generalnie chodzi mi o to czy mogę przyjechać w weekend na tor swoją machiną i wystartować w czymś gdzie są sędziowie i kontrola czasu niezależnie od tego czy mam jakąś niestandardową pojemność np. 500 czy 750.
-
Kazp3r - Świeżak
Czy licencje z innego kraju sa akceptowane. Jesli tak to jakie?
Znalazlem wszystko w regulaminie. Troche tego bylo. Myslalem,ze ktos poinformuje.
Znalazlem wszystko w regulaminie. Troche tego bylo. Myslalem,ze ktos poinformuje.

- lukaszenko100
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości