Wydech Kawasaki ER 5
• Strona 1 z 1
Wydech Kawasaki ER 5
Witam. We wrześniu 08 kupiłem kawkę er5 z 2001. sprzęcik działa bez zażutów (oprócz zerwania się linki gazu) ale coraz bardziej zaczynało piszczeć/gwizdać z wydechy. Ja się kompletnie nie znam na mechanice, ale kumple mówili że to napewno nie silnik. Czy może ktoś może mi powiedzieć czy to tak mają już ER5-ki czy to po prostu tłumik do wymiany? Nie wygląda jakby rdza zżarła rurę, ale mówię - nie znam się. Jeśli ktoś miał coś podobnego niekoniecznie w er5-ce to prosze o odp
- niesiob
- Świeżak
No mnie tez to denerwuje ale co zrobic, np. ja odkrecilem tlumik poruszalem i okazalo sie ze cos lata w tlumniku jakos udalo mi sie to wyciagnac cieszylem sie ze to byla wina wlasnie tych blaszek co lataly w tlumiku przykrecilem tlumik i okazuje sie ze nadal jest taki dzwiek no moze troche jest lepiej. Proponuje ci tez zobaczyc czy u ciebie cos nie lata w tlumiku.
-
tobiach - Świeżak
Dzięki. A jeszcze - jak bym chciał nowy tłumik to jaki brać? Myśle że raczej nie będę lazł do kawasaki i oryginał kupował bo pewnie to zrujnuje mój domowy budżet. Jakie "zamienniki"? jaki to przedział cenowy? Chodzi mi o zwykły - najzwyklejszy tłumik.
- niesiob
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa