Zobacz wÄ…tek - <i>[Bazy wiedzy]</i> Quady
NAS Analytics TAG

[Bazy wiedzy] Quady

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 23/1/2010, 17:33

Komentatorzy napisał(a):Witam! Mam problem z quadem 110 z tych chińskich. Problem polega na tym że quad ciężko pali, jak by silnik stawiał za duży opór.Wyjmowałem rozrusznik, kręci się bez większych oporów. Podejrzewałem akumulator, kupiłem nowy.wiele się nie zmieniło.Zanim kupiłem akumulator byłem w dwóch sklepach z quadami ze starym akumulatorem, pytałem jaki to akumulator żelowy czy kwasowy. Jedni mówili że to żelowy w drugim pan odkleił pokrywkę pod którą były koreczki i zapewnił mnie że to kwasowy.Zatem kupiłem kwasowy.Zauważyłem jedynie że po włączeniu świateł na wolnych obrotach silnika światła są słabe a po dodaniu gazu światła się rozjaśniają. Czy w takim przypadku jest ładowanie? Gdzie szukać przyczyny ciężkiego rozruchu? Czy przyczyną może być rozrusznik?<br><hr>Sławek<br>
Komentatorzy napisał(a):Witam.Mam podobny problem,wyjąłem rozrusznik i kreci zamontuje z powrotem i blokuje jakby cos w silniku.Dodam ze podłączylem pod aku z samochodu i jest to samo.Kupiłem nowy moduł i dalej kicha.Może ktoś coś pomoże.<br><hr>Bercik<br>
Komentatorzy napisał(a):A w jakim Quadzie to się stało ? bo ja mam suzuki ltz 400 i miałem tak samo a przyczyną było że w silniku coś w rodzaju koła zamachowego popękało i nie kręciło wałem i blokowało rozrusznik .....
cena naprawy 930zł za te koło zamachowe i przy okazji olej i filtr to razem 1020zł <br><hr>Rafał<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie to w chinczyku 110.Kupilem synowi i mam ten problem ze nie chce krecic przez rozrusznik a lekko pchne i odpala.Nie mam pojecia juz,podlacze do auta i to samo.Tak mysle o zaplonie ale jak tam mozna go przestawic.Jakbybyl za wczesny.Poczekam moze do wiosny ktos cos doradzi.A jak nie to siekiera!<br><hr>bercik<br>
Komentatorzy napisał(a):witam ja tez mam 110 quada mozliwe jest to samo miałem i umnie był zapłon i na kole zamachowym jest taki czujnik i on tez moze byc ja ustawiłem po swojemu zapłon i do tej pory chodzi pozdrawiam<br><hr>konrad<br>
Komentatorzy napisał(a):cześć .
tak zgadza się jest taki czujnik i ma całą obudowę plastykową i jest dociśnięty metalową blaszką do pokrywy silnika ! . miałem kiedyś awarie i zostało trochę opiłków i one przyczepiły się do tego czujnika ! i to mogło spowodować że była zbyt mała iskra i dlatego nie odpalił silnik ? ale jeszcze muszę oczyścić silnik z tych opiłków i dorobić uszczelkę do pokrywy silnika i wtedy się okaże czy to pomogło !
:)<br><hr>Rafał<br>
Moj nie pali na starter a na zapych bez problemu tez to miales?Ten czujnik to chyba modul ktory wymienilem na nowy i nic nie pomoglo.Najgorsze ze nawet akumulator od auta nie pomaga kable sie topiom a silnik troszke kreci!<br><hr>bercik
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/1/2010, 18:20

Komentatorzy napisał(a):Witam! Mam problem z quadem 110 z tych chińskich. Problem polega na tym że quad ciężko pali, jak by silnik stawiał za duży opór.Wyjmowałem rozrusznik, kręci się bez większych oporów. Podejrzewałem akumulator, kupiłem nowy.wiele się nie zmieniło.Zanim kupiłem akumulator byłem w dwóch sklepach z quadami ze starym akumulatorem, pytałem jaki to akumulator żelowy czy kwasowy. Jedni mówili że to żelowy w drugim pan odkleił pokrywkę pod którą były koreczki i zapewnił mnie że to kwasowy.Zatem kupiłem kwasowy.Zauważyłem jedynie że po włączeniu świateł na wolnych obrotach silnika światła są słabe a po dodaniu gazu światła się rozjaśniają. Czy w takim przypadku jest ładowanie? Gdzie szukać przyczyny ciężkiego rozruchu? Czy przyczyną może być rozrusznik?<br><hr>Sławek<br>
Komentatorzy napisał(a):Witam.Mam podobny problem,wyjąłem rozrusznik i kreci zamontuje z powrotem i blokuje jakby cos w silniku.Dodam ze podłączylem pod aku z samochodu i jest to samo.Kupiłem nowy moduł i dalej kicha.Może ktoś coś pomoże.<br><hr>Bercik<br>
Komentatorzy napisał(a):A w jakim Quadzie to się stało ? bo ja mam suzuki ltz 400 i miałem tak samo a przyczyną było że w silniku coś w rodzaju koła zamachowego popękało i nie kręciło wałem i blokowało rozrusznik .....
cena naprawy 930zł za te koło zamachowe i przy okazji olej i filtr to razem 1020zł <br><hr>Rafał<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie to w chinczyku 110.Kupilem synowi i mam ten problem ze nie chce krecic przez rozrusznik a lekko pchne i odpala.Nie mam pojecia juz,podlacze do auta i to samo.Tak mysle o zaplonie ale jak tam mozna go przestawic.Jakbybyl za wczesny.Poczekam moze do wiosny ktos cos doradzi.A jak nie to siekiera!<br><hr>bercik<br>
Komentatorzy napisał(a):witam ja tez mam 110 quada mozliwe jest to samo miałem i umnie był zapłon i na kole zamachowym jest taki czujnik i on tez moze byc ja ustawiłem po swojemu zapłon i do tej pory chodzi pozdrawiam<br><hr>konrad<br>
tak zgadza się jest taki czujnik i ma całą obudowę plastykową i jest dociśnięty metalową blaszką do pokrywy silnika ! . miałem kiedyś awarie i zostało trochę opiłków i one przyczepiły się do tego czujnika ! i to mogło spowodować że była zbyt mała iskra i dlatego nie odpalił silnik ? ale jeszcze muszę oczyścić silnik z tych opiłków i dorobić uszczelkę do pokrywy silnika i wtedy się okaże czy to pomogło !
Komentatorzy napisał(a):Moj nie pali na starter a na zapych bez problemu tez to miales?Ten czujnik to chyba modul ktory wymienilem na nowy i nic nie pomoglo.Najgorsze ze nawet akumulator od auta nie pomaga kable sie topiom a silnik troszke kreci!<br><hr>bercik<br>
Jeśli tak jest jak piszesz że kable się grzeją . to wychodzi na to że jest coś z rozrusznikiem, może stawia zbyt duży opór wtedy jest duży pobór prądu. Być może działa jak przy zwarciu. Sprawdź jeszcze jeszcze sam automat włączający rozrusznik. Można zrobić to w ten sposób : zwierając te dwie śruby wystające z automatu przy włączonym tzw. zapłonie. Nie wciskaj wtedy przycisku do odpalania tj. startu.<br><hr>Sławek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/1/2010, 20:25

Komentatorzy napisał(a):Moj nie pali na starter a na zapych bez problemu tez to miales?Ten czujnik to chyba modul ktory wymienilem na nowy i nic nie pomoglo.Najgorsze ze nawet akumulator od auta nie pomaga kable sie topiom a silnik troszke kreci!<br><hr>bercik<br>
Komentatorzy napisał(a):Jeśli tak jest jak piszesz że kable się grzeją . to wychodzi na to że jest coś z rozrusznikiem, może stawia zbyt duży opór wtedy jest duży pobór prądu. Być może działa jak przy zwarciu. Sprawdź jeszcze jeszcze sam automat włączający rozrusznik. Można zrobić to w ten sposób : zwierając te dwie śruby wystające z automatu przy włączonym tzw. zapłonie. Nie wciskaj wtedy przycisku do odpalania tj. startu.<br><hr>Sławek<br>
Juz tak robilem nawet ten automat rozebralem bo myslalem ze moze na stykach zasniedzialo ale wszystko jak nowe.Rozrusznik wyciaglem i sam kreci elegancko a jak zamontuje z powrotem to znow kicha!!Kiedys chlopakowi spadl lancuch i wylupal kawalek pokrywy ale nie pamietam czy to sie wtedy zaczelo,moze cos w tym kierunku trzeba pomyslec>?juz mi brak pomysłów.<br><hr>bercik
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/1/2010, 08:38

mam zamiar kupic quada mam 16 lat i 185cm wzrostu 110ccm czy musze miec na niego prawko<br><hr>hipek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/1/2010, 16:18

szukam qada do kupienia ,najlepiej 250 kon 606168463
<br><hr>mariusz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/1/2010, 16:46

Komentatorzy napisał(a):szukam qada do kupienia ,najlepiej 250 kon 606168463
<br><hr>mariusz<br>
Na wiosnę będę chciał sprzedać Suzuki ltz 400 :)<br><hr>Rafał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/1/2010, 18:00

Komentatorzy napisał(a):Kupie qada bashan 200<br><hr>misiek<br>
Komentatorzy napisał(a):Mam do sprzedania Bashana 200 polecam... !!!<br><hr>adrian<br>
Komentatorzy napisał(a):A ile chcesz za tego kłada?<br><hr>Maniek 2012<br>
ja mam tylko ze jeden amortyzator jest do wymiany (amor mam nowy ) 2800pln<br><hr>caRRot
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2010, 10:23

Komentatorzy napisał(a):Chcę kupić quada DX-055-1 250 cm -to szosowiec wypasiony.Ile można za to dać i jaka to marka.GORDON
<br><hr>JurekCy<br>
witam ja tez chce go kupic i z tego co sie zojentowałem to jest ciezko znalesc producenta bo na necie pisze ze to predator a na innych ze dragon. na jednym pisze ze ma koła 12 i 14 a na 2 ze 4 koła 14 cali. opony 235 a na drugiej 270. dla tego nie wiadomo komu wierzyć. no i do mocy tez jest zastrzeżenie bo na jednym pisze ze ma 24,17 a na innym 9,2kw=12km i cena od 7 tys do 14tys.<br><hr>Daniel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2010, 17:28

<br><hr>mariusz<br>
Komentatorzy napisał(a):Na wiosnę będę chciał sprzedać Suzuki ltz 400 :)<br><hr>Rafał <br>
hej:) a w jakim jest stanie i ile bys chcial za niego?;><br><hr>Assss
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2010, 19:25

<br><hr>mariusz<br>
Komentatorzy napisał(a):Na wiosnę będę chciał sprzedać Suzuki ltz 400 :)<br><hr>Rafał <br>
Komentatorzy napisał(a):hej:) a w jakim jest stanie i ile bys chcial za niego?;><br><hr>Assss<br>
Nie cały rok temu go kupiłem
on jest ściągnięty ze stanów ... dałem za niego 16,300 daj 15,500 zł<br><hr>Rafał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2010, 19:34

<br><hr>mariusz<br>
Komentatorzy napisał(a):hej:) a w jakim jest stanie i ile bys chcial za niego?;><br><hr>Assss<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie cały rok temu go kupiłem
on jest ściągnięty ze stanów ... dałem za niego 16,300 daj 15,500 zł<br><hr>Rafał<br>
Stan bd<br><hr>Rafał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/2/2010, 16:44

Komentatorzy napisał(a):Chcę kupić quada DX-055-1 250 cm -to szosowiec wypasiony.Ile można za to dać i jaka to marka.GORDON
<br><hr>JurekCy<br>
Komentatorzy napisał(a):witam ja tez chce go kupic i z tego co sie zojentowałem to jest ciezko znalesc producenta bo na necie pisze ze to predator a na innych ze dragon. na jednym pisze ze ma koła 12 i 14 a na 2 ze 4 koła 14 cali. opony 235 a na drugiej 270. dla tego nie wiadomo komu wierzyć. no i do mocy tez jest zastrzeżenie bo na jednym pisze ze ma 24,17 a na innym 9,2kw=12km i cena od 7 tys do 14tys.<br><hr>Daniel<br>
znalzałem producenta quad w cenie ok 6000 tys<br><hr>Daniel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/2/2010, 17:39

<br><hr>JurekCy<br>
Komentatorzy napisał(a):witam ja tez chce go kupic i z tego co sie zojentowałem to jest ciezko znalesc producenta bo na necie pisze ze to predator a na innych ze dragon. na jednym pisze ze ma koła 12 i 14 a na 2 ze 4 koła 14 cali. opony 235 a na drugiej 270. dla tego nie wiadomo komu wierzyć. no i do mocy tez jest zastrzeżenie bo na jednym pisze ze ma 24,17 a na innym 9,2kw=12km i cena od 7 tys do 14tys.<br><hr>Daniel<br>
Komentatorzy napisał(a):znalzałem producenta quad w cenie ok 6000 tys<br><hr>Daniel<br>
witam też chcę kupić ten model quada właśnie.ktoś tam pisze że znalazł producenta i kosztuje około 6000tys.prosił bym o jakieś namiary.pozdr...<br><hr>rumun
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/2/2010, 00:06

Komentatorzy napisał(a):Mam quada 250 cm chińskiego i pali bez problemu lecz jak wyłacze ssanie to gasnie i jak sie gazuje to dusi sie i pluje olejem. nie wiem co się stało...<br><hr>GrUbY<br>
tez tak miałem po prostu ta zapadka na gazniku co jest od ssania to najprawdopodoniej zmieniła swoje położenie dość prowizorycznie to jest zrobione
powinna byc od góry a u ciebie jest od dołu<br><hr>chinczykrox
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/2/2010, 12:07

<br><hr>JurekCy<br>
Komentatorzy napisał(a):znalzałem producenta quad w cenie ok 6000 tys<br><hr>Daniel<br>
Komentatorzy napisał(a):witam też chcę kupić ten model quada właśnie.ktoś tam pisze że znalazł producenta i kosztuje około 6000tys.prosił bym o jakieś namiary.pozdr...<br><hr>rumun<br>
witam daje namiar:

<a href="http://wms-trading.de/product_info.php/info/p135_ATV-Extreme-250cc.html/XTCsid/a68a12d5bb49f49019010669c61dc217" target="blank" class="link">http://wms-trading.de/product_info.php/info/p135_ATV-Extreme-250cc.html/XTCsid/a68a12d5bb49f49019010669c61dc217</a><br><hr>Daniel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/2/2010, 19:34

Komentatorzy napisał(a):Mam quada 250 cm chińskiego i pali bez problemu lecz jak wyłacze ssanie to gasnie i jak sie gazuje to dusi sie i pluje olejem. nie wiem co się stało...<br><hr>GrUbY<br>
Komentatorzy napisał(a):tez tak miałem po prostu ta zapadka na gazniku co jest od ssania to najprawdopodoniej zmieniła swoje położenie dość prowizorycznie to jest zrobione
powinna byc od góry a u ciebie jest od dołu<br><hr>chinczykrox<br>
A ja czyściłem gaznik i wzrokowo sprawdzałem .... a w końcu zawioałem go do mechanika też sprawdzał gaznik i zapłon i to jest dobre ale mam podejrzenie że mogło coś się stać z zaworami! np zawieśił się i nie ma sprężania i też nie zapali albo gniazda zaworowe się wypaliły ... <br><hr>Rafał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/2/2010, 20:28

Witam mam do sprzedania quada Benzer Leopard 125, elektryczny starter, czterosu, rok prod. 2009, przejechane km 166 (jest jeszcze na dotarciu) kolor czerwony, stan techniczny bdb! proszÄ™ o kontakt na email KlaudiaSPW@wp.pl<br><hr>Klaudia
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/2/2010, 22:17

Komentatorzy napisał(a):mam zamiar kupic quada mam 16 lat i 185cm wzrostu 110ccm czy musze miec na niego prawko<br><hr>hipek<br>
mam na sprzedaz quada 150. prawie jak nowy. nie cały rok uzywany kupilem go za 5.600 sprzedam za 3.500<br><hr>dominik
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/2/2010, 11:40

to napewno cewka miałem ten sam problem

w przerwie póść sobie bąka<br><hr>coliber654321coliber
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/2/2010, 11:40

w quadzie 110 nie mam iskry. czy to moze byc moduł?? <br><hr>suv
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê