Motor na polne drogi
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Motor na polne drogi
Witam,
Szukam motoru na polne drogi - ojciec przeżywa drugą młodość
.
Szuka sobie czegoś co by mu pasowało i wygodnie się jeździło. Dotychczas najlepsze noty ma u niego Honda CB 500 jednak mi wydaje się, że jest to motor na szosę a nie na boczne polne drogi - w dodatku zastanawiam się jak silnik tego motoru znosił by takie warunki. Moim zdaniem dużo lepszym wyborem była by Honda Arfica jednak kiedyś na takiej jechałem i raczej jest to motor dla wysokich osób a ojciec ma 170cm.
Czy Transalp jest niższy od Afryki?
Może zaproponujecie coś innego?
ProszÄ™ o radÄ™.
P.S. Crossy odpadajÄ….
Szukam motoru na polne drogi - ojciec przeżywa drugą młodość

Szuka sobie czegoś co by mu pasowało i wygodnie się jeździło. Dotychczas najlepsze noty ma u niego Honda CB 500 jednak mi wydaje się, że jest to motor na szosę a nie na boczne polne drogi - w dodatku zastanawiam się jak silnik tego motoru znosił by takie warunki. Moim zdaniem dużo lepszym wyborem była by Honda Arfica jednak kiedyś na takiej jechałem i raczej jest to motor dla wysokich osób a ojciec ma 170cm.
Czy Transalp jest niższy od Afryki?
Może zaproponujecie coś innego?
ProszÄ™ o radÄ™.
P.S. Crossy odpadajÄ….
- mitny
- Świeżak
A czy Africe da się obniżyć - tzn. czy ma regulację wysokości z przodu i z tyłu? Jak wspomniałem ojciec ma 170cm. Oglądałem ostatnio Africe i dla mnie była w sam raz - mam 193cm - ale dla niego była by za wysoka.
- mitny
- Świeżak
Bez problemu sobie z nia poradzi. Ja jeździłem AT 96' Mam 176 i dawałem rade bez problemu, naprawdę bardzo dobry motocykl. Polecam
Marcin | Cztery kółka potrafią poruszyć ciało, ale dwa ruszają dusze. | | DT 125 99` - oddana | http://bikepics.com/members/martin626/99dt125r/ | YZ 250 00` - ćwiara w dwupaku - PILNIE ODDAM | http://bikepics.com/members/martin626/00yz250/ | XRV 750 Africa Twin 01` - jeszcze tydzień 

-
Martin.W - Świeżak
-
WENICJUSZ - Świeżak
Zależy o jakie 'boczne polne drogi' Ci chodzi. czy naprawde delikatne tak do pośmigania, czy wygłupów w terenie (polach i błotach)? jeżeli do terenu to te wymienione wcześniej sprzęty będą stanowczo za ciężkie, jednak na polne, utwardzone drogi oraz na szose sprzęty typu Africa twin albo transalp dadzą rade. Jedynym minusem jest to, że się cenią.
-
adam_89 - Stały bywalec
Lone napisał(a):Honda Africa twin, tani dobry sprawdzony, idealny na polne drogi i w ciężki teren
a to bardzo ciekawe co piszesz...
poza tym przy 170cm wzrostu Africa nie bedzie raczej dobrym wyborem...
a może tak dr350 dla przypomnienia/nauki i potem cos innego (tylko nie wiem jak z wysokościa)
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a):a to bardzo ciekawe co piszesz...
poza tym przy 170cm wzrostu Africa nie bedzie raczej dobrym wyborem...
a może tak dr350 dla przypomnienia/nauki i potem cos innego (tylko nie wiem jak z wysokościa)
Jak to africa twin to legenda rajdu dakar, może to nie ciężki teren ?
btw zresztÄ… zobacz sam

http://pl.youtube.com/watch?v=buvrgDavMiU&feature=related (otwórz link)
>>>Perłowy Dukat 848<<<

-
Lone - Świeżak
-
Lukasiusclay - Świeżak
- Haemophilus
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 55 gości