Zobacz wÄ…tek - GSXR 750
NAS Analytics TAG

GSXR 750

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

GSXR 750

Postprzez irko » 21/1/2009, 16:00

jak w temacie, rok 2006, black edition, przeszukalem forum ale przebic sie przez taka sterte smieci zeby odszukac cos interesujacego graniczy z cudem, sprawa ma sie tak ze pan w salonie byl bardzo mily i zakupilem dzisiaj spontanicznie taka maszynke na przyszly sezon, wlascicieli takich maszynek prosilbym o jakies wskazowki na co jest wrazliwy, na co uwazac i czego pilnowac, ile pali taki motocykl? pytam czysto z ciekawosci zeby miec odniesienie czy wszystko z moja sztuka jest ok, ogolnie wady i zalety mile widziane

z gory dzieki wszystkim chetnym do pomocy
Pozdrawiam
Irek
na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
irko
Świeżak

Postprzez numberuno » 21/1/2009, 20:05

W tym dziale jest świeży temat odnośnie przygotowania GSXR 600 do sezonu. Tam jest wszystko ładnie wyjaśnione czym powinieneś się zainteresować. 750 i 600 to bliźniacze konstrukcje. Różnice w silniku są pod względem ekspolatacyjnym do pominięcia(oprócz mocy oczywiście).
Spalanie na jakie możesz liczyć to od 6 do 10 litrów zależnie od warunków jazdy. A wrażliwy jest jak każdy sprzęt tej klasy na odpowiednie serwisowanie (w necie znajdziesz serwisówkę Haynes'a na pewno, tam wszystko jest), oraz na jakość użytych materiałów eksploatacyjnych, w szczególności oleju.
Jeśli nie jeździłeś wcześniej mocnym sprzętem to mniej się na baczności, bo 3/4 robi robotę.To 150 koni, i dostaje potężnego kopa ok 7-8tys obrotów
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
numberuno
Świeżak

Postprzez irko » 21/1/2009, 22:41

dzieki wielkie kolego, poczytam, nie wiem jeszcze jak sie ma V-lka to tej rzedowki bo jezdzilem wczesniej a w zasadzie dalej mam vtr-e i chcialem cos bardziej zwrotnego na miasto jednoczesnie nie odbierajac sobie typowego sporta, gixer troche szybszy ale z vtr nie ma jakiejs przepasci tylko inne krecenie obrotami dojdzie wiec na pewno damy rade ;-)
na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
irko
Świeżak

Postprzez numberuno » 21/1/2009, 23:33

Ja się przestawiałem też z Vki na rzędówkę. Powiem ci, że mi dużo bardziej pasuje chrakterystyka oddawania mocy i łatwo się przestawić. Fakt, Vka lepiej ciągnie od dołu. Wcześnie zaczyna, ale też wcześnie kończy, i powyżej 9tys obrotów nie dzieje się zbyt wiele. Tu przy tych obrotach zabawa dopiero zaczyna. Do tego nie ma szarpania przy jeździe z małymi prędkościami na niskim biegu, i zdecydowanie mniejsze spalanie.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
numberuno
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości

na górê