Malaguti F12-problem
• Strona 1 z 1
Malaguti F12-problem
Siemka
Jakiś czas temu kupiłem sportowy tłumik Giannelli Silencers z rolkami 4,5 po założeniu tłumika i rolek jego v-max to tylko 50km/h ! ;/ gdy założyłem do niego stare rolki tylko się pogorszyło przyspieszenie a v max taki sam ;/ w czym może być problem ?? proszę o pomoc!!

Jakiś czas temu kupiłem sportowy tłumik Giannelli Silencers z rolkami 4,5 po założeniu tłumika i rolek jego v-max to tylko 50km/h ! ;/ gdy założyłem do niego stare rolki tylko się pogorszyło przyspieszenie a v max taki sam ;/ w czym może być problem ?? proszę o pomoc!!
- TeDeX
- Świeżak
- james blond
- Świeżak
możesz mieć w gaźniku taką tulejke żebyś nie wciskał dechy przy odkręceniu manetki... kombinacji jest od hu hu...
ale nie zrobisz z niego od razu rakiety:P
ale nie zrobisz z niego od razu rakiety:P
- james blond
- Świeżak
Powinienes zmienic jeszcze dysze w gazniku.Przy zmianie wydechu to konieczne.
DT80=>DT70SM=>RS125=>CR125=>SX125&CBR6 00RR '06
- daniel8634
- Świeżak
Siemka
Dziś trochę pogrzebałem w gaźniku i te 55km/h na prostej leci... a dokładniej grzebałem w śrubce od obrotów bo była zakręcona ;o i tu pytanie gdzie jeszcze mozna regulować ?(ja tam się tak bardzo nie znam
)
Dziś trochę pogrzebałem w gaźniku i te 55km/h na prostej leci... a dokładniej grzebałem w śrubce od obrotów bo była zakręcona ;o i tu pytanie gdzie jeszcze mozna regulować ?(ja tam się tak bardzo nie znam

Ostatnio edytowano 12/2/2009, 11:35 przez TeDeX, łącznie edytowano 1 raz
- TeDeX
- Świeżak
Bez głebszego grzebania
przy motorze regulować możesz tylko za pomoca dwóch śrub z boku gaźnika. Jedna ta bardziej wystająca jest do regulacji wolnych obrotó a ta na prawo od niej bardziej w środku od regulacji składu mieszanki.

-
Łukasz_15* - Świeżak
Odświeżam..
I chcę dodać ze dysze główną mam 78..gaźnik i filtr wyczyszczony.
I też chce dodać że przy ruszaniu jest dziwny dźwięk tak jak się walnie blaszke o blaszke,ale potem tak jak by już przestawał,czy to mogą być łożyska? i czy moze to wpływać na v-max?
I chcę dodać ze dysze główną mam 78..gaźnik i filtr wyczyszczony.
I też chce dodać że przy ruszaniu jest dziwny dźwięk tak jak się walnie blaszke o blaszke,ale potem tak jak by już przestawał,czy to mogą być łożyska? i czy moze to wpływać na v-max?
- TeDeX
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm