Romet 2009
nie dramatyzuj. lepsze to niz automat. nie kazdy wolalby simsona, duzo osob zwraca uwage na wyglad i wiek... jest duzo pozytywow na jego temat. niedociagniecia sa, ale bez przesady.
Ogar 900R > NSR 125 > CBR 600 F3 

-
norecqi - Świeżak
nie dramatyzuj. lepsze to niz automat. nie kazdy wolalby simsona, duzo osob zwraca uwage na wyglad i wiek... jest duzo pozytywow na jego temat. niedociagniecia sa, ale bez przesady.

-
norecqi - Świeżak
jak dla mnie masakra, zawiodlem sie ja akurat porownalem do simsona bo go mam
z wygladu to 900r tez mnie niz rzucil, wiem ze simson tez jest taki zwyczajny ale mozna go jakos podrasowac
co do wieku to jego jedyny plus
niedociagnieca sa duze ja juz bym sie na niego nie zdecydowal
chyba wolalbym automat albo wymienic nozke zmiany biegow bo to z ta pieta to jakies nie porozumienie, masakrycznie zle ustawiona, siedzenie tez jakis dziwne
z wygladu to 900r tez mnie niz rzucil, wiem ze simson tez jest taki zwyczajny ale mozna go jakos podrasowac
co do wieku to jego jedyny plus
niedociagnieca sa duze ja juz bym sie na niego nie zdecydowal
chyba wolalbym automat albo wymienic nozke zmiany biegow bo to z ta pieta to jakies nie porozumienie, masakrycznie zle ustawiona, siedzenie tez jakis dziwne
- talta
- Mieszkaniec forum
no niewiem dla mnie jest spoko. ale ogolnie kazdy skuter jest maly. ostatnio bylem w salonie kingway'a i jak skrecilem kierownica na makssa to nogami sie o nioa ocieralem a w ogarze tego nie ma.sory za te 3 posty z rzedu ale mi sie komp zaciÄ…Å‚ ;]

-
norecqi - Świeżak
tak widzialem, siedzialem. na innych tez siedzialem i wiem ze ogar jest o niebo lepszy. osobiscie wolalbym ogara 900 niz np. aeroxa nowke sztuke. a simson... wole rower, bo gdymy mnie ktos zobaczyl na simsonie, to moze nie spalil bym cegly, ale napewno bylo by mi glupio...

-
norecqi - Świeżak
mi sie simson bardzo podoba ale ogar 900r też ładny i miałbym problem który wybrac ale pewnie bym wziął ogara bo gdybym przyjechał simsonem to by mnie w szkole wyśmiali
e bo oni sie nie znajÄ…

e bo oni sie nie znajÄ…
Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
-
iro - Bywalec
ja nie jestem typem lanser i swojego moto sie nie wstydze, bardziej wstydzil bym sie jak bym jechal i ten 'piekny' ogar by mi nagle zgasl..
wiem, ze simson wyglada 'troche' przd potopowo ale jest praktyczniejsz jak dla mnie, zadnych kontrolek, ktore mi migaja i mnie rozpraszaja, moge skupic sie na jezdzie i bezpieczenstwie swoim i innych
ogar zamiast areoxa ?? czlowieu ja bym wolal areoxa najwyzej bym go sprzedal i kupic porzadna biegowke
jestescie slabi psychicznie i chcecie zaszpanowac w szkole przed laskami ogarem
ja mam w dvpie jak ktos na mnie spojrzy niech patrzy na siebie i pilnuje wlasnego nosa bo jak nie to moge mu go zlamac
simsony jezdza nie zawodnie od kilkudziesieciu lat, a ogar 900 od kilku
poza tym 4T wiec nie zaszpanujesz stawianiem na kolo
ogar to fajny sprzet z wygladu z daleka, bo jak sie przyjrzec to bije chinszczyzna
wiem, ze simson wyglada 'troche' przd potopowo ale jest praktyczniejsz jak dla mnie, zadnych kontrolek, ktore mi migaja i mnie rozpraszaja, moge skupic sie na jezdzie i bezpieczenstwie swoim i innych
ogar zamiast areoxa ?? czlowieu ja bym wolal areoxa najwyzej bym go sprzedal i kupic porzadna biegowke
jestescie slabi psychicznie i chcecie zaszpanowac w szkole przed laskami ogarem
ja mam w dvpie jak ktos na mnie spojrzy niech patrzy na siebie i pilnuje wlasnego nosa bo jak nie to moge mu go zlamac
simsony jezdza nie zawodnie od kilkudziesieciu lat, a ogar 900 od kilku
poza tym 4T wiec nie zaszpanujesz stawianiem na kolo

ogar to fajny sprzet z wygladu z daleka, bo jak sie przyjrzec to bije chinszczyzna
- talta
- Mieszkaniec forum
widocznie was w szkole nie lubia, nie wiem nie moja sprawa
co z tego, ze bede mial ogara jak bedzie on stal w garazu albo serwisie...
lepiej miec 20 kliku letniego simsona i jezdzic, a jak sie wstydzisz to nie jezdzij moto do szkoly, zapiepszaj pieszo, poza tym motocykl jest dla rozrywki i przyjemnosci, jak traktujesz motocykl tylko jakos srodek transportu to jezdzij rowerem i juz..
co z tego, ze bede mial ogara jak bedzie on stal w garazu albo serwisie...
lepiej miec 20 kliku letniego simsona i jezdzic, a jak sie wstydzisz to nie jezdzij moto do szkoly, zapiepszaj pieszo, poza tym motocykl jest dla rozrywki i przyjemnosci, jak traktujesz motocykl tylko jakos srodek transportu to jezdzij rowerem i juz..
- talta
- Mieszkaniec forum
dobra to jest twoje zdanie, ja jjednak wole ogara niz simsona, no ale niektorzy nmaja inne zdanie. chodzi o to ze ja nie bede mial frajdy z jazdy simem, a jak bede jezdzil ogarem to mni eto bedzie cieszyc. to tez biore pod uwage.

-
norecqi - Świeżak
ja nie mam zamiaru szpanować lubie jeżdzić ale chce też nim jeżdzić do szkoły a w szkole są tacy co by mnie wyśmiali a tego nie chce a sima jak sie ładnie pomaluje to nie wygląda na 20 lat widziałem takie i kawałek jechałem
Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
-
iro - Bywalec
talta napisał(a):jestescie slabi psychicznie
nie mam nic do dodania, za bardzo liczycie sie ze zdaniem innych i boicie sie, ze was nie za akceptuja i beda sie smiac, a trzeba miec to w dvpie i robic to co sie chce, a nie to co ktos ci kaze albo sugerowac sie tym, ze ktos moze cie wysmiac dlatego zrobisz inaczej, zeby sie przypodobac
- talta
- Mieszkaniec forum
Szkoda trochę że polska zostaje opanowana przez skuterki i inne z chin, no ale dzięki temu będziemy mieli z kim jeździć
Ja raczej bardziej skłonny byłbym się śmiać z ogara 900 niż z simsona ale z założenia nie smieje się z niczego gdyż nie wypada i to przecież też jest jednoslad, jeden lepszy, drugi gorszy.
Mam jednak wielką nadzieje że kiedyś Romety i inne będą chociaż takiej jakośći jak TGB i wtedy można już mówić o w miare dobrych maszynach
Pozdrawiam wszystkich
I tak w ogóle to polecałbym podjechać pod szkołę używaną ''Yamahą'' ;] którą dostaniemy za podobne pieniądze

Ja raczej bardziej skłonny byłbym się śmiać z ogara 900 niż z simsona ale z założenia nie smieje się z niczego gdyż nie wypada i to przecież też jest jednoslad, jeden lepszy, drugi gorszy.
Mam jednak wielką nadzieje że kiedyś Romety i inne będą chociaż takiej jakośći jak TGB i wtedy można już mówić o w miare dobrych maszynach

Pozdrawiam wszystkich
I tak w ogóle to polecałbym podjechać pod szkołę używaną ''Yamahą'' ;] którą dostaniemy za podobne pieniądze
-
gba4 - Bywalec
Za mniej niż połowę ceny tego ogara można mieć markowy skuter w dobrym stanie który będzie bardziej trwały mimo że 10-15 letni , lub simsona .
Tylko w takim starszym sprzęcie zawsze coś trzeba poprawić -pomalować
zmienić opony akumulator linkę itp . ,często jest gorzej ,trzeba uważać żeby nie kupić katowanego szrota.
Dlatego wiele ludzi kupuje chińskie - ładne błyszczące plastikowe chromy
nieużywane .
Tylko w takim starszym sprzęcie zawsze coś trzeba poprawić -pomalować
zmienić opony akumulator linkę itp . ,często jest gorzej ,trzeba uważać żeby nie kupić katowanego szrota.
Dlatego wiele ludzi kupuje chińskie - ładne błyszczące plastikowe chromy

Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
i wymienia kupe czesci, a najczesciej chca silnik od czegos markowego, jak przebijaja opony to sa debilami, rozumiem jak piewszy raz sie przyjedzie i ci spuszcza to juz raczej taka tradycja szkolna
iro gdyby nowe markowe skutery byly po 5kola to nie byly by juz markowe...
w starszym nie musisz sie sztywno trzymac orginalu i nie tracisz na wartosci, poza tym jak cos sie popsuje to mozesz naprawic sobie sam i nie dopieprza ci sie w serwisie i nie stracisz gwarancji, ktorej nie ma bo w sumie nawet jak by byla to po co? jak to sie nie psuje ( przy prawidlowym uzytkowaniu)
poza tym zobacz sobie na np. allegro ile masz czesci do simsona, a ile do ogara 900
w szkole ludzie, czyli wielcy znawcy mysla, ze im nowsze tym lepsze co jest bzdura

iro gdyby nowe markowe skutery byly po 5kola to nie byly by juz markowe...
w starszym nie musisz sie sztywno trzymac orginalu i nie tracisz na wartosci, poza tym jak cos sie popsuje to mozesz naprawic sobie sam i nie dopieprza ci sie w serwisie i nie stracisz gwarancji, ktorej nie ma bo w sumie nawet jak by byla to po co? jak to sie nie psuje ( przy prawidlowym uzytkowaniu)
poza tym zobacz sobie na np. allegro ile masz czesci do simsona, a ile do ogara 900
w szkole ludzie, czyli wielcy znawcy mysla, ze im nowsze tym lepsze co jest bzdura
- talta
- Mieszkaniec forum
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości