honda cbr 600 f4 problem z rozruchem
• Strona 1 z 1
honda cbr 600 f4 problem z rozruchem
witam mam taki problem z cbr po rozgrzaniu dobrze silnika moj motocykl nie ma sily obrocic silnikiem przygasaja kontrolki taki obiaw jest jak by byl slaby akumulator a zmienialem i jest dobry a poza tym wchodze rano i odpala bez problemu ja obstawiam rozrusznik ale nie jestem pewien czy da sie go naprawic czy kupic drugi prosze o pomoc
- waski80
- Świeżak
Polecam zacząć od pomiaru spadku napięcia w momencie rozruchu, nie powinno być mniej niż 10,5V na chodzącym rozruszniku. W spoczynku dobrze naładowany akumulator ma 12,7V.
Później sprawdzić na krótko na styczniku (tzw. przekaźnik rozrusznika w okolicy akumulatora) czy nie jest to jego wina.
A dopiero na koniec przegląd i czyszczenie rozrusznika, ale wcześniej sprawdź czy wał korbowy zbyt ciężko się nie kręci, może jest coś co po nagrzaniu się silnika blokuje rozrusznik, tryb rozrusznika lub wał korbowy.
Później sprawdzić na krótko na styczniku (tzw. przekaźnik rozrusznika w okolicy akumulatora) czy nie jest to jego wina.
A dopiero na koniec przegląd i czyszczenie rozrusznika, ale wcześniej sprawdź czy wał korbowy zbyt ciężko się nie kręci, może jest coś co po nagrzaniu się silnika blokuje rozrusznik, tryb rozrusznika lub wał korbowy.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
ładowanie juz sprawdzałem przy 1300 obrotów i włączonych światłach jest ok. 12V powyżej 2000 jest ok. 14.5V. jak wyłączę światła to cały czas utrzymuje się w okolicach 14,5V. a to dzisiaj posprawdzam jeszcze to co pisałeś.
Pozdrawaim
jak bede cos wiedział to napisze
Pozdrawaim
jak bede cos wiedział to napisze
- waski80
- Świeżak
Edytuj posty. Bo będzie moderator ścigał.
Napięcie ładowania sprawdzasz przy 5000rpm, raczej na nagrzanym silniku.
A jakie jest napięcie akumulatora w momencie rozruchu ?
Sprawdziłeś.
Napięcie ładowania sprawdzasz przy 5000rpm, raczej na nagrzanym silniku.
A jakie jest napięcie akumulatora w momencie rozruchu ?
Sprawdziłeś.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości