Zobacz wątek - Jakiej mUzyki słuchacie
NAS Analytics TAG

Jakiej mUzyki słuchacie

O wszystkim
_________

Postprzez Thrillco » 11/7/2006, 19:49

Tak jest Yuurei.
Inna sprawa Terror, że obrażasz tu nieco i mocno uogólniasz. Jesli zrobisz to co np, wyczarowują panowie z F.S.O.L. czy Orbitala w jedną noc, to chyle czoła...obawiam się jednak, że wielkie G by ci wyszło:D To co rozumiesz pod pojęciem Techno to tak naprawde jest wyewoluowany dance floor, który, rzczywiscie w wersji "bumcyk" potrafię trzasnąc w 10 minut i to z efektami:DAle..to jest shit.
Trzeba jednak mieć minimalne pojęcie o samym "tworzeniu" muzyki, zeby jechac po jej twórcach. Poza tym nie oszukujmy się, dziś nawet najnowsza i najbardziej hardcoreowa produkcja rockowa czy metalowa przepuszczana jest finalnie przez kompy w celu poprawienia brzmień i uzyskania czegoś bardziej orginalnego, niż da się stworzyc na żywym instrumencie. tak jak mówi Yuurei-taka prawdziwa muzyka już się skończyła...teraz się nie tworzy-teraz się produkuje.
Co do sporów-to może niektórych zaskoczy, ale w moim zestawie na bardzo wysokich pozycjach sa grupy takie jak Mettalica, System Of A Down, AC/DC, Pantera i wiele innych dalekich od "mojego" klimatu i nie pozwolę ani na jednych ani na drugich psów wieszać. Chyba ze potrafisz lepiej-a jestem w stanie udowodnić tu każdemu, że nie jest w stanie...i tak na marginesie-nigdy nie korzystałem z E-Jaya..nawet nie wiem jak to się obsługuje, ale właśnie tego typu programy zeszmaciły mój ulubiony gatunek muzy, bo kazdemu baranowi, który się do tego dorwie, wbija do głowy, że sklecenie 5 loopów na krzyż zrobi z niego gwiazde muzyki dance czy nie daj boże techno.
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Terror » 11/7/2006, 20:12

Eh, dzieci, naczyć was skrótów internetu?
IMHO - moim zdaniem.
Grzeje mnie techno i mój post to opisał. Dodatek IMHO oznacza, że to moje prywatne zdanie, bo ciut się tym zajmowałem daaaaaawno temu jak pisałem.
EOT.

MSPANC

PS: EOT - koniec topica - przynajmniej dla mnie
MSPANC - mogłem się powstrzymać, ale nie chciałem :P
No hope. no cure. No problem.
Terror
Administrator

Postprzez Thrillco » 11/7/2006, 20:18

Terror napisał(a): bo ciut się tym zajmowałem daaaaaawno temu jak pisałem.

na E-Jay czy magix miusic..bo coś takiego tez chyba było??:D
Nie używam skrutów...nie po to tyle lat polski w budzie wałkowali..poza tym uwazam, że nasz jezyk jest bardzo cacy i kool i nie nalezy z niego jakiegoś kalectwa robić.
Mogłem się powstrzymać, ale nie chciałem:D
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Kwazi » 11/7/2006, 20:53

Terror napisał(a):Kwazi, no wybacz, ale IMHO ta muza nic nie wnosi w ten świat poza bólem głowy.

Przepraszam a co wnośi gatunek twojej muzyki??.Takie gatunki muzyki jak metal i podobne już powoli wymierają,są odrzucane ,ludzie chcą się bawić,poruszać a nie słuchać ryków i jęków.
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij

"zielona szóstka"
Kwazi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bunny » 11/7/2006, 21:03

ale rock i metal to jest taka muzyka przyu której można zebrać myśli i naprawde posłuchać. Naogół niesie w sobie jakiś przekaz [np wcześniej wymieniona Coma i jeszcze happysad dorzuce] i oczywięcie Punk, ale tam naogół trzeba czytać między wierszami ;)
Techno? - można przy tum poskakać i się powygłupiać, ale ogólnie muzyka nie niesie za sobą żadnego przekazu a dla mnie to jest ważniejsze.
Obrazek
Bunny
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Yuurei » 11/7/2006, 21:14

Tatusiu Terrorku skrótów internetu nie musisz mnie uczyć. Wiem co one oznaczają. Wyraziłeś swoje zdanie (skromne w dodatku według skrótu ;p) ja wyraziłem swoje. Dla mnie proste.

Każda muzyka ma swoich odbiorców i każda muzyka ma swoje zakały i geniuszy (no może poza dico polo :D).

Nie wiem bunny czego słuchasz ale posłuchałem sobie ostatnio np. The Defaults. Przyjemnie się tego słucha... ale tylko słucha. Wnikając w tekst traci się całą przyjemność. Podobnie jest z muzyką techniczną, elektoniczną czy ogólnie z tymi gatunkami. Jest napieprzanie w bęben żeby maluch fajnie skakał i jest też muzyka, którą włączasz, zamykasz oczy i odlatujesz.
Jednych boli łeb od "techniaw" innych od "darcia mordy i napieprzania w talerze" ;-)
Your ability to brake is Your right to speed
Yuurei
Świeżak

Postprzez Thrillco » 11/7/2006, 21:44

heh...inna sparawa to korzenie....rock powstał by się wykrzyczeć-techno by zwrócić uwage na to, że paradoksalnie, technologia zabija to co piekne dookoła nas-pierwsze ambitne "techniczne" produkcje to był taki red alert dla ludzi nie sznujących srodowiska, nie kumających, że każda radykalna ingerencja w srodowisko naturalne lub próby kształtowania natury pod siebie kończa się dla człowieka zwykle porażką, których staramy się nie dostrzegać. To wszystko jest zawarte czesto wyłącznie w tytułach i krótkich tekścikach pojawiających się gdzieś podczas utworu. Oczywiscie mógłbym tak jeszcze długo robić wykładnie, ale po co-jak się komuś coś kojarzy tylko z nawalaniem w beben? To jest właśnie to-bład polega na słuchaniu tylko bebna...z reszta, szczerze mówiąc w prawdziwych produkcjach techno ta pera wcale taka agresywna nie jest:)
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Yuurei » 11/7/2006, 22:11

No... techno to chyba ma korzenie niemieckie. Ciężko się spodziewać czegoś ambitnego ;-)
Dla mnie Niemcy jedyny wkład jaki mieli do muzyki elektronicznej to Kraftwerk ;-)
Yuurei
Świeżak

Postprzez Thrillco » 12/7/2006, 07:43

wrong answer yuurei...to cie chyba zdziwi, ale korzenie ma amerykanskie (sam byłem zdziwiony). To były jeszcze lata 80te ubiegłego wieku i na czle ruchu taki pan-Derick May...jak myslisz skąd nazwa imprezy Mayday??:)
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez spazz » 12/7/2006, 07:51

fajna dyskusja tylko jakos do nieczego nie prowadzi. nie sadzicie ze o gustach sie nie dyskutuje? jeden lubi mulatki drugi tajki a trzeci eskimoski. sluchajcie czego dusza zapragnie!
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Thrillco » 12/7/2006, 07:58

mysle, ze jednak prowadzi, bo sobie może koledzy uzmysłowią, że co nieco źle kojarzą i wielki shit wiedza:D A jak się czegos nie wie a jeździ po tym jak po burej suce to jest to nie do konca fair...no i z deka objaw jakiegoś prymitywizmu:DNie wiem nic o black metalu wiec nie mówie ze jest do d... i w ogóle h... rozumiesz spazz o co biega??:)
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez spazz » 12/7/2006, 08:02

kumam kumam. ja o techno wiem nie wiele. znam roniego size i paru innych.
ale nie czuje misji nawracania i uswiadamiania kogos.
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Thrillco » 12/7/2006, 08:06

Nie chodzi o misje...chodzi o pewne zasady pt: nie pluje na ciebie wiec nie pluj na mnie...bo moge oddać, dużo boleśniej:D
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Yuurei » 12/7/2006, 08:37

Thrillco napisał(a):wrong answer yuurei...to cie chyba zdziwi, ale korzenie ma amerykanskie (sam byłem zdziwiony). To były jeszcze lata 80te ubiegłego wieku i na czle ruchu taki pan-Derick May...jak myslisz skąd nazwa imprezy Mayday??:)

Myślałem, że nazwa pochodzi od tego, że mayday to takie wołanie o pomoc :D Wiesz co na zasadzie "Mayday, niemcy rozpieprzają naszą muzykę" ;-)
Yuurei
Świeżak

Postprzez Thrillco » 12/7/2006, 10:27

nie..Mayday odbywa się w dzień urodzin Derrica Maya, uważanaego za ojca tej muzyki...a Detroit jest właściwie jej kolebką. Kto zna Detroit Style ten wie co to w ogóle jest techno.
Ok...koniec tematu:)
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Yuurei » 12/7/2006, 11:23

W sumie niemcy to bardziej grają tekkno niż techno :) Oni kochają te mechaniczne łupanie w bęben. Przypomina mi ta muzyka pracę igłówek OKI :D
Yuurei
Świeżak

Postprzez spazz » 12/7/2006, 11:26

albo kafar
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Thrillco » 12/7/2006, 11:37

trafiłeś w sedno Yuurei bo jest kilka takich produkcji, gdziem.in. wykorzystano ten dźwięk jako sampl:D Tak...niemcy i holendrzy to robia ten gatunek od stuku puku...jak dla mnie to i tak jest to dance floor a nie techno..no jest jeszcze Rave, w którym rzeczywiście chodzi tylko o bumcyk, positive vibrations i fun...takie toto odmuzdżone wszystko. Ja wole zdecydowanie brytolski styl...najlepiej old school
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez bolus rg 80 » 14/7/2006, 10:25

ja słucham clubheads . i ogólnie techno hip-hopu polskiego i zagranicznego :twisted:
bolus rg 80
Świeżak

Postprzez Bunny » 14/7/2006, 16:30

bolus rg 80 napisał(a):[...]hip-hopu polskiego[...]

Noo Doniu, mezo i verba rzÄ…dzÄ… nie?
Obrazek
Bunny
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 53 gości

na górê