jaka jest najszybsza 600 tka w klasie ścigaczy???
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
- Picuś
- Świeżak
R1
Nie no na serio to pewnie różnice wynoszą kilka km/h i zależne są od wiatru, wagi kierowcy itd.
Raczej nikt ci nie odpowie bo w dzisiejszych motocyklach różnice są bardzo małe.
Sądzę, że może to być r6 bądź zx6r ale to tylko moje przypuszczenia. Mogę się mylić.

Nie no na serio to pewnie różnice wynoszą kilka km/h i zależne są od wiatru, wagi kierowcy itd.
Raczej nikt ci nie odpowie bo w dzisiejszych motocyklach różnice są bardzo małe.
Sądzę, że może to być r6 bądź zx6r ale to tylko moje przypuszczenia. Mogę się mylić.
-
pablomotors - Świeżak
Wg ostatniego testu motocykli na torze 1-wsze miejsce w klasie 600 ma nowa R6, w klasie 1000 1-wsze ma CBR1000RR.
Tu wszystko zależy od kierowcy.
Kawa ZX6R lub ZX6RR, CBR 600RR, R6, GSX-R 600, Triumph 600,
tak na prawdę przyspieszenie do 100km/h nie liczy się, ważniejsze jest do 200km/h
Wtedy
Tu wszystko zależy od kierowcy.

Kawa ZX6R lub ZX6RR, CBR 600RR, R6, GSX-R 600, Triumph 600,
tak na prawdę przyspieszenie do 100km/h nie liczy się, ważniejsze jest do 200km/h

Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
A tak w ogole to po co Ci to wiedziec?? planujesz zakup??
Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
- sebekmelior
- Świeżak
to kup poczciwą 500ccm i naucz się jeździć, za rok sprzedasz i przeskoczysz na litra (ja teraz mam zamiar tak zrobić) do tego zdążysz skompletować ciuchy i nabierzesz respektu do moto... bo po kursie i 500ccm cię parę razy sponiewiera...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Re: s
Picuś napisał(a):genialnie powiedziane podoba mi sie r1 tylko że dopiero robie prako na moto i myśle że zabił bym sie na takiej maszynie
To dobrze myślisz

Melvin widzę,że też robisz ładny skok.Z 500 na litra no no.

-
mahomet84 - Świeżak
moje zdanie jest takie że nowe 600ccm są zbyt agresywne na początek, pozatym jak kupisz jakąś 500ccm np. CBF500 nie będziesz miał aż takich możliwości jak na 600ccm i nawet jak cie będzie kusiło żeby ciąć ponad 200km/h to po prostu nie będziesz miał takiej możliwości. pojeździsz rok sprzedasz i będziesz mógł próbować z większymi moto.
zdrowie masz jedno i lepiej go nie tracić.
no i dodam jeszcze że gleby się zdarzają bardzo często, zwłaszcza świeżakom, a owiewki pękają szybciej niż myślisz i sporo kosztują dlatego nakedy są najlepsze do nauki...
ew weź horneta czy bandita oba wymiatają a ciężej się na nich zabić niż na np 600rr
zdrowie masz jedno i lepiej go nie tracić.
no i dodam jeszcze że gleby się zdarzają bardzo często, zwłaszcza świeżakom, a owiewki pękają szybciej niż myślisz i sporo kosztują dlatego nakedy są najlepsze do nauki...
ew weź horneta czy bandita oba wymiatają a ciężej się na nich zabić niż na np 600rr

-
melvin - PierwszyOkrutny
szczerze to świeżak jesteś i nie wiesz co takie moto potrafi człowiekowi zrobić i to w najmniej spodziewanym momencie...
i to że masz poukładane w głowie nic tu nie zmieni, jak popełnisz na zakręcie jakiś duży błąd i nie wyratujesz się z tego bo akurat możliwości twojej maszyny pozwalały dojechać do tego zakrętu szybciej...
ogólnie wiem co mówię bo sam przez to przechodziłem...
teraz przesiadam się z 58KM na 150KM i mimo iż w życiu zrobiułem wiele km na moto to cholern*e sie boję...
a i przyjemność ze zmiany moto po roku jest duża, bo każda maszyna się po pewnym czasie znudzi...
i to że masz poukładane w głowie nic tu nie zmieni, jak popełnisz na zakręcie jakiś duży błąd i nie wyratujesz się z tego bo akurat możliwości twojej maszyny pozwalały dojechać do tego zakrętu szybciej...
ogólnie wiem co mówię bo sam przez to przechodziłem...
teraz przesiadam się z 58KM na 150KM i mimo iż w życiu zrobiułem wiele km na moto to cholern*e sie boję...
a i przyjemność ze zmiany moto po roku jest duża, bo każda maszyna się po pewnym czasie znudzi...

-
melvin - PierwszyOkrutny
Malo kto potrafi wycisnac 'tabelkowe' przyspieszenie ze sportowych moto >= 600ccm. Wiec to czy ktorys ma 3.0s czy 3.3s nie ma znaczenia jesli ktos zaczyna.
W 99% to kierowca kastruje mozliwosci moto. No chyba, ze mowimy o 'miszczach tnacych czysta' po miescie
Bierz spokojna 600 czy 500 i sie ucz, ucz i ucz. A noz dozyjesz momentu kiedy to umiejetnosci przewyzsza mozliwosci moto 
W 99% to kierowca kastruje mozliwosci moto. No chyba, ze mowimy o 'miszczach tnacych czysta' po miescie

Ostatnio edytowano 11/1/2009, 01:46 przez MadboY, łącznie edytowano 1 raz
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3