Alarm z powiadomieniem!!
• Strona 1 z 1
Alarm z powiadomieniem!!
Witam
Jestem szczesliwym posiadaczem Gsx-r'era i chce kupic do niego alarm ! Rozgladalem sie za roznymi i mam pytanie do posiadaczy alarmu z powiadomieniem na pilota!! Jak to wychodzi w praktyce, jaki jest zasieg!! Mieszkam na 4 pietrze i moto bede mial w garazu podziemnym i mam watpliwosci czy to powiadomienie bedzie dzialac...... oczywiscie mam AC ale chce z powiadomieniem jak ktos go bedzie macal w garazu abym zdazyl zleciec i mu oczywiscie kulturalnie wyjasnic ze sie nie dotyka
Pozdrawiam i czekam na odp....

Suzuki Gsx-r 600 k8
- adamm82
- Świeżak
Zaleznie od modelu ale zasieg ok.200 metrow w polu a jesli to bedzie w bloku to watpie zebyc cos uslyszal.
Co innego powiadomienia na pagera lub tel kom.ale to zupelnie inna bajka.
Poza tym piloty sa duze,czesto maja wyswietlacze,ktore latwo uszkodzic w kieszeni a jesli jeszcze jest zdalne wl/wyl silnika to juz w ogole porazka jak dla mnie.
Samemu se kiedys wylaczylem silnik przypadkowo i cale szczescie,ze na parkungu to bylo i ruszalem.
Ogolnie to wiesz...im wiecej bajerow tym wiecej problemow.
Powodzenia!
Co innego powiadomienia na pagera lub tel kom.ale to zupelnie inna bajka.
Poza tym piloty sa duze,czesto maja wyswietlacze,ktore latwo uszkodzic w kieszeni a jesli jeszcze jest zdalne wl/wyl silnika to juz w ogole porazka jak dla mnie.
Samemu se kiedys wylaczylem silnik przypadkowo i cale szczescie,ze na parkungu to bylo i ruszalem.
Ogolnie to wiesz...im wiecej bajerow tym wiecej problemow.
Powodzenia!
-
Pawcio415 - Świeżak
a o co chodzi z tym poiadomieniem na tel ?? to ten monitoring GPS??? a co do odpalania na pilota to mnie to nie interesuje !!!!! chce tylko miec jakis kontakt z motojak on jest w garazu a ja w mieszkaniu na 4 pietrze! myslalem ze alarm z powiadomieniem da rade !!!
Moze ktos jeszcze uzywa takiego alarmu z powiadomieniem jak to dziala!!?????
Moze ktos jeszcze uzywa takiego alarmu z powiadomieniem jak to dziala!!?????
Suzuki Gsx-r 600 k8
- adamm82
- Świeżak
Zwykle powiadomienie jest ok jesli jestes np.w sklepie a moto stoiprzed nim lub ewentualnie na jakims zlocie ale wtedy to tez czesto lipa bo co chwile ktos podchodzi do maszyny i oglada,dotyka itp.wiec caly czas by Ci ten alarm wyl choc mozesz czulosc ustawiac dowolnie.
Z tym powiadomieniem na pagera to taka sama historia tyle,ze te alarmy sa o wiele drozsze i powiadomienie spokojnie dostaniesz nawet na 10-tym pietrze a co do powiadomien droga SMSowa to nie znam procedur ale chyba trzeba jakby abonament wykupic i tak nie wiem czy to w PL dziala.To cos jak sledzienie motocykla droga satelitarna.
Sorki jak cos pochrzanilem.
Z tym powiadomieniem na pagera to taka sama historia tyle,ze te alarmy sa o wiele drozsze i powiadomienie spokojnie dostaniesz nawet na 10-tym pietrze a co do powiadomien droga SMSowa to nie znam procedur ale chyba trzeba jakby abonament wykupic i tak nie wiem czy to w PL dziala.To cos jak sledzienie motocykla droga satelitarna.
Sorki jak cos pochrzanilem.
-
Pawcio415 - Świeżak
garaż podziemny = nie lódz się że cokolwiek będzie mialo zasięg a napewno nie ma tego w seryjnej produkcji (może jakiś nadajnik wysokiej częstotliwości i ogromnej mocy=stacjonarny lub kabelek hehe)kom pewnie nie ma zasięgu lub bardzo slaby a to jest wlaśnie ta technologia.Wszystko przez to że masz każde piętro dzielone warstwą betonu i żelastwa co powoduje mnustwo odbić dla większości fal.Więc liczyć trzeba na zasięg uszu 

-
qlik - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości