Honda Xr400 czy Dr350
• Strona 1 z 1
Honda Xr400 czy Dr350
Witam wszystkich
Mam taki dylemat -chce kupić moto na wiosnę do jazdy po lesie i bezdrożach ale nie wiem na który sie zdecydować dr czy xr-kę . Dodam jeszcze ze obecnie dosiadam Mz Trophy jeździłem trochę na cr 125 i xr 250<kolegów>
Mam 180 wzrostu warze 80 kg
Tak ze z tymi moto powinienem sobie dać rade-proszę o wasze opinie na temat tych moto.
Co wybrać?
Mam taki dylemat -chce kupić moto na wiosnę do jazdy po lesie i bezdrożach ale nie wiem na który sie zdecydować dr czy xr-kę . Dodam jeszcze ze obecnie dosiadam Mz Trophy jeździłem trochę na cr 125 i xr 250<kolegów>
Mam 180 wzrostu warze 80 kg
Tak ze z tymi moto powinienem sobie dać rade-proszę o wasze opinie na temat tych moto.
Co wybrać?

- Luki8383
- Świeżak
dr 350 to fajny motocykl, w miare lekki, zawieszenie dosc dobrev( przod regulowany, tyl troche miekki ) silnik 27kM w lesie wystarczy na spokojna jazde. Niestety silnik, a w sumie glowica, sa jest dosyc delikatna. Podstawowa wada dr jest wlasnie glowica. Jesli motocykl jest zle traktowany ( trzeba pilnowac stanu oleju, zeby byl w pozycji max, dac sie silnikowi rozgrzac przed jazda, pilnowac zaworow) glowica szybko pada, a regeneracja jest dosc kosztowna.
klx 300 ma jedna zasadnicza przewage nad dr, jest chlodzony woda. Nie jezdilem klx, ale wydaje mi sie bardziej '' hard" od dr'ki. Niestety w dr podczas ostrej jazdy wymieka silnik ( malo mocy) jak i zawias ( jazda po torze, ciezki teren). Mimo duzej sympatii dla dr wybral bym klx ( nie biorac pog uwage kosztow ekspolatacji) Mocniejszy, chlodzony woda silnik, lepszy zawias, miejsza waga
klx 300 ma jedna zasadnicza przewage nad dr, jest chlodzony woda. Nie jezdilem klx, ale wydaje mi sie bardziej '' hard" od dr'ki. Niestety w dr podczas ostrej jazdy wymieka silnik ( malo mocy) jak i zawias ( jazda po torze, ciezki teren). Mimo duzej sympatii dla dr wybral bym klx ( nie biorac pog uwage kosztow ekspolatacji) Mocniejszy, chlodzony woda silnik, lepszy zawias, miejsza waga
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
Honda XR 400 to świetne moto w teren, idealne 4t do poważniejszej zabawy offroadowej. Do 7,5k max spokojnie idzie wyhaczyć jakis dobry egzemplarz (troszkę tego z UK się najechało szczególnie z roczników około 2000), osobiscie sam na pocz. szukałem tego moto, i nawet załozyłem temat o nim na scigaczu. Moim zdaniem jest duzo lepsza od DR 350. A co do czesci to jest wszystko bez większego problemu, trzeba sie tylko troszke rozglądnąć.
Gdybyś czegoś potrzebował pisz na priv.
Pozdro
Gdybyś czegoś potrzebował pisz na priv.
Pozdro
Motorynka---> Wsk 125--->Jawka 50--->Ogar 50--->Wsk 175 "cross"--->MZ 150--->Hyosung GT 250 Comet -----> Bandit 600N K4 i...DR 600
Honda CBR 600 F3;]
Honda CBR 600 F3;]
-
Gyezet - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości