czarny olej
• Strona 1 z 1
czarny olej
Wlałem świeży olej do moto i po miesiącu jest czarny (motocykl był w tym czasie nieużywany), czy to możliwe?
-
mognilwo - Świeżak
Olej zawsze robi się czarny (nawet kilka dni po zalaniu), bo zgarnia cały syf z silnika z drobinami sadzy. Wszystko jest ok.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
olej zrobil sie czarny bo zostalo jeszcze troche starego oleju... zreszta z motonogach juz tak jest ze olej sie szybko zasyfia ( czytaj "czarny sie robi")
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
senekkorzenna napisał(a):Tylko w silnikach już z pewnym przebiegiem wiklad ponieważ nowe silniki dość długo utrzymują kolor oleju.
W Ogarze 900 do 2 tyś miałem kolor nie zmieniony.
W obecnym motorze mam przebieg 200 km i trochę też przepalałem przez ostatnie dwa tygodnie i olej na razie bez zmian.
moja CB ma 38k km przebiegu i po 8k km od wymiany olej jest minimalnie zabarwiony, praktycznie wygląda na czysty...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa